Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..  (gelezen 35644 keer)

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
Weet niet of het hier echt thuis hoort, maar wellicht dat mensen ervaring hebben hiermee...

Ik heb vandaag eindelijk een manier gevonden om een kabel door te trekken van de benedeverdieping naar de zolder. Zelf heb ik via deze site http://www.pc-freak.nl/UTP_kabel_maken.htm de stekekrtjes aan de utp kabel gemaakt met zo'n speciale tang.

(niet de crossedkabel gemaakt!!)

nu heb ik hetvolgende probleem:
wanneer ik de netwerkkabel in de pc stop staat er re onder in beeld:
Local Area connection
Snelheid: 100MB / s
Status: netwerkadres verkrijgen

na een tijdje komt de melding: deze verbinding heeft geen of beperkte toegang, enz.

Het vreemde is dat op de pc en de modem (tele2) wel de lampjes branden. EN (!) wanneer ik mijn losse sitecom router aan de netwerkkabel hang en met mijn pc het ipadres van de router intik, kom ik wel in het menu van de router. De router is dus wel te bereiken (niet de tele2 modem).

Als ik mijn pabtop met een kort utp kabeltje rechtstreeks op d etele2 modem aansluit werkt het internet wel.

dus:
1. met de nieuwe kabel: wel in het router menu (losse router)
2. geen verbinding met internet (wachten op ipadres)
3. met een losse utp kabel-wel verbinding met internet

je zou dus zeggen dat er iets niet geod zit in de stekkertjes van de nieuwe kabel, MAAR de router kan ik hier wel mee bereiken.

HULP!!!
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #1 Gepost op: 2008/04/14, 08:29:40 »
Dit is duidelijk een probleem met de kabel. Ik heb zelf ook al enkele kabels gefabriceerd die soms wel werken en soms niet. Als je zelf kabels wil maken, schaf je best ook een kabel tester aan (in de lokale elektronica winkel). De goedkoopste kosten ongeveer €10 en alleen die dingen kunnen uitsluitsel geven dat de stekkers correct aangesloten zijn.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #2 Gepost op: 2008/04/14, 09:33:59 »
Of probeer het met een simpel universeelmetertje, op de weerstand stand kilo Ohms. Als je een batterij hebt twee draadjes en een lampje hebt lukt het ook.
Als je niet meer de twee plugjes naast elkaar kan leggen omdat je je kabel al door getrokken hebt, aan een plug een kortsluit bruggetje maken van een draadje dan kan je per paar doormeten.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline drik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #3 Gepost op: 2008/04/14, 10:07:19 »
heb je exact de kleur volgorde aangehouden?
het gaat er nl niet alleen om dat de stekker contactjes in de goede volgorde ( 1-1, 2-2, etc) worden aangesloten maar ook dat je in de kabel de goede volgorde (aders) hebt, dit in verband met het hoogfrequentie-signaal wat op elkaar kan storen
heb zelf een keer gehad, met een tester leek alles goed maar kreeg geen internet
btw, dit was over een afstand van 30 meter, weet niet of dit ook opgaat voor kortere afstanden

succes

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #4 Gepost op: 2008/04/14, 10:25:27 »
Ik heb laatst ook mijn eigen kabels gemaakt op precies deze manier. Het is inderdaad er belangrijk dat de kabels precies goed aangesloten zitten. Maar hoe lang is je kabel als ik vragen mag en waar loopt deze door ( langs of bij een lompe 230V draad). Als dit het geval is  dan is de kans op storing veel groter. Probeer (als het kan) je kabel dan eens op een hoop te leggen bij je modem zodat storingen geminimaliseerd worden. Als het dan wel werkt zou je kunnen proberen of je je kabel anders kan leggen of je moet de boel met STP of FTP aansluiten. Dit laatste lijkt me niet nodig, bij ons op school heb ik aan deze ook aan deze kabel 's gewerkt het is zo'n zooitje dat ik niet verwacht dat er een storing 's bron is maar test het alsnog.

Wat ik als een veel groter probleem zie is dat je (goedkope) starre kabel hebt gebruikt (maar 1 stuk dikker stuk draad) als je deze door bochten wringt kan er gemakkelijk een kabelbreuk ontstaan, dus METEN.

nicdm

  • Gast
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #5 Gepost op: 2008/04/14, 13:59:06 »
Misschien kan dit filmpje op Youtube helpen. Heb deze ook gevolgd en mijn ethernet kabel werkt perceft.

http://www.youtube.com/watch?v=QWGwaXMUEKs

greetz.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #6 Gepost op: 2008/04/14, 14:30:19 »
op op iedereen antwoord te geven:
het gaat om een kabel van 20 meter, hij komt uit in de meterkast, niet vlak langs een spanningskabel voor zover ik weet.

Hij is inderdaad al doorgetrokken, maar wellicht kan ik nog wel iets proberen met meten. Eerlijk gezegd denk ik dat er eerdr iets mis is met de stekkertjes dan met de kabel (breuk) zo'n kabel kan toch wel iets hebben neem ik aan???

maar goed, dank voor de antwoorden, zal eerst eens trachten te meten.
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #7 Gepost op: 2008/04/14, 14:43:56 »
Citaat van: drik
heb je exact de kleur volgorde aangehouden?
het gaat er nl niet alleen om dat de stekker contactjes in de goede volgorde ( 1-1, 2-2, etc) worden aangesloten maar ook dat je in de kabel de goede volgorde (aders) hebt, dit in verband met het hoogfrequentie-signaal wat op elkaar kan storen
heb zelf een keer gehad, met een tester leek alles goed maar kreeg geen internet
btw, dit was over een afstand van 30 meter, weet niet of dit ook opgaat voor kortere afstanden

succes
ik begrijp niet goed wat ik kan veranderen aan de aders in de kabel kan veranderen? Het gaat hier om een kabel van 20 meter.
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #8 Gepost op: 2008/04/14, 14:57:42 »
In de link die u vermeld heeft in de eerste post staat een correcte kleurvolgorde:
1 Oranje-Wit
2: Oranje
3: Groen-Wit
4: Blauw
5: Blauw-Wit
6: Groen
7: Bruin-Wit
8: Bruin
Je kan die niet zomaar veranderen en verwachten dat het zal werken. Als je de volgorde zou veranderen, zal de kabel correct doormeten, maar kunnen storingen ontstaan (cross-talk noemt dat dacht ik).
Geen probleem dus.

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #9 Gepost op: 2008/04/14, 15:00:43 »
Wat Drik bedoelt is dat je de exacte kleurvolgorde moet aanhouden.

Uit "Compendium elektrotechniek en electronica"

" Netwerk:
Voor  netwerkaansluitingen  (ethernet) wordt meestal UTP STP of FTP kabel gebruikt. STP en FTP zijn beter bestand tegen elektromagnetische storingen dan UTP. bij patchkabels tussen een hub of een switch (router) en een PC is een 1:1 verbinding vereist. Het is bij deze kabel wel van belang dat de signaalparen ook daadwerkelijk over een twisted pair lopen, vandaar dat de pinning zoals in de tabel moet worden aangehouden."


Pin   Kleur straight kabel

1   Oranje- wit
2   Oranje
3   Groen- wit
4   Blauw
5   Blauw-wit
6   Groen
7   Bruin-wit
8   Bruin

 http://www.brinshop.nl/Portals/0/produktfotos/RJ45-Plug.jpg
het het meest rechtse pinnetje is nummer 1 en de meest linkse pin 8

Ok mischien weet je dit allemaal al wel maar let er goed op dat je het stekkertje goed houd. Het is mij met m'n electronica ook al vaak genoeg gebeurt dat ik iets in spiegelbeeld gebouwd heb!

Grrr: in de tijd dat ik dit getypt heb is iemand mij alweer voor geweest, maar we weten het nou in ieder geval 100% zeker :)

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #10 Gepost op: 2008/04/14, 17:43:11 »
Citaat van: kennywest
In de link die u vermeld heeft in de eerste post staat een correcte kleurvolgorde:
1 Oranje-Wit
2: Oranje
3: Groen-Wit
4: Blauw
5: Blauw-Wit
6: Groen
7: Bruin-Wit
8: Bruin
Je kan die niet zomaar veranderen en verwachten dat het zal werken. Als je de volgorde zou veranderen, zal de kabel correct doormeten, maar kunnen storingen ontstaan (cross-talk noemt dat dacht ik).
Geen probleem dus.
ik heb deze volgorde niet veranderd, misschien dat de stekkertje sniet goed zijn aageknepen of iets dergelijks. Ik ga nog een sproberen nieuwe stekkertjes eraan te zetten.
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline BailHope

  • Lid
    • Techneut
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #11 Gepost op: 2008/04/14, 19:51:37 »
Zou het kunnen dat je een crossover kabel nodig hebt om een computer met een modem te verbinden? Ik dacht van wel, maar weet het niet zeker meer ...
Ubuntu user #12046
Mijn blog voor techneuten: http://techneut.wordpress.com
Voor de professionele IT'er: http://it-potato.blogspot.com

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #12 Gepost op: 2008/04/14, 20:06:21 »
Nee je bent alleen maar een cross nodig als je een switch met een modem verbindt. PC naar modem is zoals ik boven al  zij een 1:1 verbinding. (voor moderne router en switches ben je ook al geen cross meer nodig, herkennen ze zelf al)

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #13 Gepost op: 2008/04/14, 22:22:38 »
Idzme, het aanknijpen is zeker belangrijk, tenslote moet het contactje (een soort vorkje) door de isolatie drukken en contact maken. De draadjes recht afknippen zodat ze even lang zijn en controlleren dat ze tot het eind van het "buisje" komen waar je ze insteekt. Voor storing hoef je niet zo bang te zijn de draden zijn twisted pair oranje oranje-wit etc. dit is juist gedaan om storing te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #14 Gepost op: 2008/04/14, 23:35:27 »
Citaat van: Gijsbert
Idzme, het aanknijpen is zeker belangrijk, tenslote moet het contactje (een soort vorkje) door de isolatie drukken en contact maken. De draadjes recht afknippen zodat ze even lang zijn en controlleren dat ze tot het eind van het "buisje" komen waar je ze insteekt. Voor storing hoef je niet zo bang te zijn de draden zijn twisted pair oranje oranje-wit etc. dit is juist gedaan om storing te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

Gijs
ik heb een redelijk goedkoop tangetje gebruikt, van de gamma voor 8 euro. Een plastic dingetje. Heb het idee dat het dara fout gaat.
Morgen leen ik ff een echte tang van een collega. Stekkertjes nog ff een keer goed aandrukken.
Moest met het doortrekken van de kabel wel aardig kracht zetten, maar denk toch dat er geen draadbreuk is. Als de andere tang niet werkt ga ik het nogmaals met een nieuwe kabel proberen (en siliconen spray deze keer:))

en anders: is het jammer, gaan we gewoon draadloos verder, met minder bereik voor de labtop!
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #15 Gepost op: 2008/04/14, 23:52:15 »
Citaat van: floyo
Pin   Kleur straight kabel

1   Oranje- wit
2   Oranje
3   Groen- wit
4   Blauw
5   Blauw-wit
6   Groen
7   Bruin-wit
8   Bruin
In de praktijk zijn eigenlijk alleen 1, 2, 3 en 6 nodig. Er bestaan dan ook kabels die alleen deze combinatie gebruiken en waar 4, 5, 7 en 8 ontbreken. Ik heb een dergelijke fabriekskabel in huis en die doet het prima. Bij een 568b zijn beide stekkertjes volgens bovenstaand patroon aangesloten. Bij een Cross-kabel is dat maar aan één kant, en aan de andere kant een 568a (hier zijn het oranje en het groene paar verwisseld).
Het aanknijpen van de stekkertjes moet inderdaad grondig gebeuren, omdat de kabelschoentjes door de isolatie heen op de koperen kern contact moet maken.

Maar ook zonder kabeltester kan de kabel heel eenvoudig worden getest. In een terminal: ping Bijv.:
Citaat
vader@enigma:~$ ping 192.168.0.1
PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=11.2 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=2.05 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=1.07 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=2.52 ms

[1]+  Stopped                 ping 192.168.0.1
vader@enigma:~$
Stoppen doe je met het de toetscombinatie +

Hier een voorbeeld van een niet-werkende verbinding:
Citaat
vader@enigma:~$ ping 192.168.0.10
PING 192.168.0.10 (192.168.0.10) 56(84) bytes of data.
From 192.168.0.2 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=5 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=6 Destination Host Unreachable

[2]+  Stopped                 ping 192.168.0.10
vader@enigma:~$
Een voorbeld van het testen van de internetverbinding:
Citaat
vader@enigma:~$ ping www.nu.nl
PING gl.nu.nl (62.69.184.131) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=1 ttl=54 time=15.1 ms
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=2 ttl=54 time=15.8 ms
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=3 ttl=54 time=17.1 ms
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=4 ttl=54 time=15.9 ms

[4]+  Stopped                 ping www.nu.nl
vader@enigma:~$
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #16 Gepost op: 2008/04/15, 06:55:10 »
Dit met het aanknijpen klopt, met een goedkoop tangetje wil het nog wel een zo zijn dat de voetjes helemaal niet aangeknepen worden. Wij hadden bij onze verbinding ook zo'n goedkoop geval. Als je je tang dichtknijpt moet je even kijken of er 8 pinnetjes naar boven komen, zo niet probleem opgelost, betere tang.

Het is ook waar dat  10/100Mbit maar twee signaalparen gebruikt maar het is sowieso handiger om alle aders te gebruiken. Ook als de 1Gbit standaard populairder wordt is het erg makkelijk dat de kabels al liggen, want Gbit internet gebruikt wel alle vier de paren.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #17 Gepost op: 2008/04/15, 07:39:44 »
Citaat van: woteb
Citaat van: floyo
Pin   Kleur straight kabel

1   Oranje- wit
2   Oranje
3   Groen- wit
4   Blauw
5   Blauw-wit
6   Groen
7   Bruin-wit
8   Bruin
In de praktijk zijn eigenlijk alleen 1, 2, 3 en 6 nodig. Er bestaan dan ook kabels die alleen deze combinatie gebruiken en waar 4, 5, 7 en 8 ontbreken. Ik heb een dergelijke fabriekskabel in huis en die doet het prima. Bij een 568b zijn beide stekkertjes volgens bovenstaand patroon aangesloten. Bij een Cross-kabel is dat maar aan één kant, en aan de andere kant een 568a (hier zijn het oranje en het groene paar verwisseld).
Het aanknijpen van de stekkertjes moet inderdaad grondig gebeuren, omdat de kabelschoentjes door de isolatie heen op de koperen kern contact moet maken.

Maar ook zonder kabeltester kan de kabel heel eenvoudig worden getest. In een terminal: ping Bijv.:
Citaat
vader@enigma:~$ ping 192.168.0.1
PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=11.2 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=2.05 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=1.07 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=2.52 ms

[1]+  Stopped                 ping 192.168.0.1
vader@enigma:~$
Stoppen doe je met het de toetscombinatie +

Hier een voorbeeld van een niet-werkende verbinding:
Citaat
vader@enigma:~$ ping 192.168.0.10
PING 192.168.0.10 (192.168.0.10) 56(84) bytes of data.
From 192.168.0.2 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=5 Destination Host Unreachable
From 192.168.0.2 icmp_seq=6 Destination Host Unreachable

[2]+  Stopped                 ping 192.168.0.10
vader@enigma:~$
Een voorbeld van het testen van de internetverbinding:
Citaat
vader@enigma:~$ ping www.nu.nl
PING gl.nu.nl (62.69.184.131) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=1 ttl=54 time=15.1 ms
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=2 ttl=54 time=15.8 ms
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=3 ttl=54 time=17.1 ms
64 bytes from 62.69.184.131: icmp_seq=4 ttl=54 time=15.9 ms

[4]+  Stopped                 ping www.nu.nl
vader@enigma:~$
heb inderdaad gepinged naar een website, geen resultaat (maar dat is logisch want hij blijft hangen op netwerkadres verkrijgen. Als ik de netwerkkabel in een router stop en niet in de modem, dan krijg ik wel een verbinding en kan ik inloggen in de router (sitecom) maar als ie in de tele2 modem zit werkt het weer niet en blijft ie zeggen dat ie wacht op een een ipadres.

Zoals gezegd, vandaar leen ik een goede tang van iemand, knijp ik alles nog een sgoed aan. Als dat niet werkt trek ik nog één keer een nieuwe kabel (zo duur zijn die nou ook weer niet) Deze keer eerst inspuiten met siliconenkit, dan weet ik in ieder geval zeker dat er geen draadbreuk is. En als het daarna nog niet werkt, tja, dan houdt het wel zo'n beetje op....

bedankt iedereen voor de reacties!
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #18 Gepost op: 2008/04/15, 09:41:17 »
Citaat van: Idzme
heb inderdaad gepinged naar een website, geen resultaat (maar dat is logisch want hij blijft hangen op netwerkadres verkrijgen. Als ik de netwerkkabel in een router stop en niet in de modem, dan krijg ik wel een verbinding en kan ik inloggen in de router (sitecom) maar als ie in de tele2 modem zit werkt het weer niet en blijft ie zeggen dat ie wacht op een een ipadres.
Als je wel kunt pingen met die kabel naar de router en niet naar het modem, dan is het dus -G-E-E-N- kabelprobleem.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #19 Gepost op: 2008/04/15, 11:56:01 »
Een router heeft een intelligente switch die zelf kan bepalen of een crossover kabel of dat er een Straight-Trough kabel word gebruikt en of dit wel of niet goed is.

Je Modem daarentegen ( zeker modems met 1 uitgang) hebben dit niet.
In de meeste gevallen heb je tussen modem en pc een crossover kabel nodig.

Dit geld dus ook voor de opstelling  >Modem--Router<
Tussen deze 2 moet je een crossover kabel gebruiken.

Tussen de Router en de computers maakt het niet uit.

Hier vind je misschien een duidelijker uitleg over een kabel maken met wat grotere plaatjes.
http://help.emule.nl/netwerkkabel/

Dus ff resume...

Het kabeltje wat geleverd werd bij je modem, houd je tussen modem en router.

Je eigen gemaakte kabel doe je op de manier zoals in het linkje.

Het is belangrijk voor de performance dat je die groene net zo bedraad, opdat iedere link die door de kabel gaat getwist moet blijven.

Wat ook belangrijk is, dat de kabels zoveel modelijk getwist blijven tot aan het stekkertje.
Iedere centimeter niet getwist geeft mindere Performance.

En idd ik had ook zo'n goedkope plastic tang in het begin en liep aldoor te pielen met slecht aangedrukte schoentjes.
Toen toch maar geld uit me zak getrokken en een metalen sterke tang gehaald, die tegenwoordig behoorlijk geodkoop zijn geworden.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #20 Gepost op: 2008/04/15, 12:49:48 »
Ik denk dat deze router wel uplink heeft maar dit moeten we dan even zeker weten anders is het probleem gevonden.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #21 Gepost op: 2008/04/15, 22:07:04 »
Citaat
Het kabeltje wat geleverd werd bij je modem, houd je tussen modem en router.

Je eigen gemaakte kabel doe je op de manier zoals in het linkje.
Dit gata niet op want wanneer ik mij pc met een kort kabeltje (straight) op de modem van tele2 aansluit heb ik gewoon verbinding. Dit zou dus suggereren dat de nieuwe kabel niet goed gemaakt is. Maar, de router kan ik dus wel bereiken..

Citaat
Wat ook belangrijk is, dat de kabels zoveel modelijk getwist blijven tot aan het stekkertje.
Iedere centimeter niet getwist geeft mindere Performance.
dit heb ik niet gedaan, de mantel zit niet in de plug, maar er buiten (kreeg het anders niet voor mekaar, wat een gepiel) maar ik kan me niet voorstellen dat dit ervoor zorgt dat je geen verbining hebt met het internet maar wel met een (losse) router.

@woteb:
Citaat
Als je wel kunt pingen met die kabel naar de router en niet naar het modem, dan is het dus -G-E-E-N- kabelprobleem.
Jij zegt dus dat de kabel wel goed is, maar waarom heb ik dan geen internetverbinding met de nieuwe kabel, en wel met een andere standaard kabel die aangesloten is op de modem (tele2).

Blijft raar, wel verbining met een (losse) router, en niet met de modem(tele2, wireless). Ik ben de logica totaal kwijt..

als ik alles op een rijtje zet, moet het volgen smij de kabel zijn:
1.wel contact router geen contact modem (nieuwe kabel)
2.korte straight kabel in modem, wel internet
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline drik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #22 Gepost op: 2008/04/15, 22:41:01 »
vreemd
misschien vergezocht maar....
loopt je kabel toevallig langs een tl-bak?

kan ook zijn dat als je je kabel in de modem steekt je kabel dan zodanig aan je stekker hangt dat ie geen kontakt maakt terwijl als je hem op je router aansluit hij een net andere trek uitoefend op de stekker waardoor hij wel kontakt maakt
dan dus met een goeie tang naknijpen

zoals ik zei, misschien vergezocht maar niet geschoten....

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #23 Gepost op: 2008/04/15, 23:12:50 »
Idzme, heb je bij het kabeltje wat wel werkt gekeken hoe deze is aangesloten in de stekers? Het kan zijn dat het toch een cross-cable is, zoals Gandyman schreef.
Probeer eens voordat je een ader(draadje) van de kabel er insteekt deze eens over ongeveer 0,5 cm aan te strippen of iets korter afhankelijk van de afstand van het einde van de plug tot het vorkje wat je aan knijpt. Soms wilt de isolatie(omhulsel van het draadje) nog wel eens hardnekkige problemen opleveren.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #24 Gepost op: 2008/04/16, 05:49:29 »
Citaat van: Gijsbert
Idzme, heb je bij het kabeltje wat wel werkt gekeken hoe deze is aangesloten in de stekers? Het kan zijn dat het toch een cross-cable is, zoals Gandyman schreef.
Probeer eens voordat je een ader(draadje) van de kabel er insteekt deze eens over ongeveer 0,5 cm aan te strippen of iets korter afhankelijk van de afstand van het einde van de plug tot het vorkje wat je aan knijpt. Soms wilt de isolatie(omhulsel van het draadje) nog wel eens hardnekkige problemen opleveren.

Met vriendelijke groet,

Gijs
@gijs
het is geen crossed cable, had ik reeds gechecked. Gaan vandaag weer eens nieuwe stekkertjes proberen, idd maa een stukje isolatie weghalen.
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz