Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..  (gelezen 39983 keer)

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #50 Gepost op: 2008/05/02, 22:09:38 »
en als je die router nou eens aan die modem hangt, al dan niet met een crossed kabel.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #51 Gepost op: 2008/05/02, 22:16:59 »
Citaat van: floyo
en als je die router nou eens aan die modem hangt, al dan niet met een crossed kabel.
nog niet geprobeerd...zou dat wel werken?? Zal het morgen is proberen...heb alleen geen crossed cable..
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #52 Gepost op: 2008/05/03, 07:34:52 »
Misschien heeft je router wel uplink dan ben je geen crossed  nodig, welk type router is het dan zal ik het even opzoeken. Of het wel zou werken, ik weet het niet je kan het proberen. Wat je ook nog kan doen is bijvoorbeeld een goedkope kabel bij de bouwmarkt kopen en deze gewoon rechtuit leggen om te kijken of het wel werkt.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #53 Gepost op: 2008/05/03, 07:38:06 »
Citaat van: floyo
Misschien heeft je router wel uplink dan ben je geen crossed  nodig, welk type router is het dan zal ik het even opzoeken. Of het wel zou werken, ik weet het niet je kan het proberen. Wat je ook nog kan doen is bijvoorbeeld een goedkope kabel bij de bouwmarkt kopen en deze gewoon rechtuit leggen om te kijken of het wel werkt.
ik heb nu een kabel van de bouwmarkt liggen :)
zal vandaag ff e router proberen aan  te sluiten. Gewone kabel moet werken, heeft altijd gewerkt met deze router.
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #54 Gepost op: 2008/05/03, 07:39:51 »
En als het dan nog niet werkt, een tripje naar de wereldwinkel voor een "boos oog" om de kwade geesten te verjagen :)

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #55 Gepost op: 2008/05/03, 09:09:34 »
Ik neem aan dat de router waar je het over hebt een sitecom dc-202 is, uit een van je andere topics?

Hier is de gebruiksaanwijzing: http://www.gebruikershandleiding.com/download.asp?download_id=6930

Er zit in de router een uplink poort in, dus het kan met een gewone kabel.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #56 Gepost op: 2008/05/03, 21:32:53 »
OK, ik heb weer wat hoop...ik heb nu het volgende gedaan.

Ik heb mijn router aangesloten op de 20 meter kabel (zelfgemaakt), Mijn router heb ik weer aangesloten op de modem van tele2 met een werkende (uitgeteste) netwerkkabel.

als ik nu mijn wxp laptop aan de 20 meter kabel hang heb ik een 100MB verbinding (met de router dus). Lijkt mij dat de kabel in orde is. Alleen heb ik nu geen internet. De vraag is dus: hoe zorg ik ervoor dat mijn sitecom router (dc-202) verbining maakt met internet via de modem van tele2?

Ik heb de modem van tele2 aangesloten op de lan1 poort van de router, en dan van lan2 naar de pc .
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #57 Gepost op: 2008/05/03, 21:51:53 »
Citaat
Alleen heb ik nu geen internet. De vraag is dus: hoe zorg ik ervoor dat mijn sitecom router (dc-202) verbining maakt met internet via de modem van tele2?
Hoe moest jij je pc instellen als je pc aan dat modem hangt ??
Kon je gewoon de pc eraan hangen en had je internet ??

Deze sitecom router kan je namelijk zo instellen dat er een gebruikersnaam / wachtwoord  en eventueel gecloond MAC adres in gezet kunnen worden.

Indien dit verhaal niet nodig is zou je hem in bridge kunnen zetten..

Ik vraag me eigenlijk af of je uberhaupt wel een router nodig hebt en niet gewoon een switch had kunnen pakken.

De huidige modems (ook al hebben ze 1 uitgang) kunnen meestal wel 145 of 254 pctje een ipadres geven.
In dat geval had je dus helemaal geen router hoeven kopen.
(En dit merk zuigt toch al.......)

Goed om te testen kan je hetvolgende doen.
Log in bij je router en zet de DHCP uit.

Stop nu het netwerk kabeltje wat van je modem afkomt in 1 van de 4 poorten, die als uitgang bedoelt zijn.
Kijk nu of je internet hebt op je pc, en of je naar het ipadres van je modem kan pingen.

# Zoja, dan zal je de router in bridge mode moeten zetten, zodat het hele inlog gedoe uitgeschakeld is.

#Zonee, en indien je op de pc voor internet een pw en ww moest invullen zal je dit zoals omschreven in de handleiding moeten ingeven in de Router.

Nu denkt de provider dat er 1 pc achterhangt.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #58 Gepost op: 2008/05/03, 21:52:27 »
Meestal hebben routers vijf poorten. Vier daarvan zijn voor LAN vebindingen (dus lokaal) en één voor de WAN verbinding (dus extern). Je moet dan van een router richting het modem de WAN poort gebruiken. Alleen op die manier kan de router zijn werk doen.

Het ziet er aan de achterkand dan ongeveer zo uit:

 [ ]      [ ]       [ ]      [ ]      [ ]
LAN  LAN  LAN  LAN  WAN

Is dit soms bij jou het geval? Het klinkt namelijk alsof je jouw router richting de modem op een LAN poort hebt aangesloten..?? Want ook als je jouw modem op de router op een LAN poort aansluit zal dan LAN lampje wel branden, maar je krijg nimmer een internetverbinding. En dan kan het wel eens lang zoeken worden en kun je je suf testen. Het is maar een idee...?? ;)
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #59 Gepost op: 2008/05/03, 22:13:57 »
@woteb, ik heb nu de kabel vanuit mijn modem in de wan uitgang van mijn router gedaan. helaas geen resultaat. Maar zoals gezegd, ik heb goede hoop dat het gaat werken. De kabel is goed (100MB verbinding met router) dus nu alleen het internet signaal van de modem nog naar de router en voila, maar goed....moet ik nog iets instellen met ipadressem dhcp of DMZ???
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #60 Gepost op: 2008/05/03, 23:02:19 »
Hier de inhoud van een werkende /etc/network/interfaces voor een draadverbinding:
Citaat
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.10
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.0.255
network 192.168.0.0
gateway 192.168.0.254
dns-nameservers 192.168.0.254
Kan bij jouw situatie natuurlijk anders zijn (andere IP-adressen), maar qua opzet met het er ongeveer zo uitzien. Let er ook op dat je op je systeem ook de volgende pakketten hebt draaien: sudo apt-get install resolvconf dhcpcd
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #61 Gepost op: 2008/05/03, 23:05:43 »
woteb, bedankt maar ik wil het eerst werkend krijgen op mijn windows pc :) Scheelt me een boel heen en weer lopen, is namelijk een laptop. Het ziet er naar uit dat ik iets in de tele2 modem of de sitecom router moet instellen zodat ze met elkaar praten. Ik heb dus wel contact met de router, maar die geeft geen IPadrs weer van internet, heeft dus geen  verbining met de tele2 modem...
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #62 Gepost op: 2008/05/03, 23:40:50 »
Als het goed is krijgt jouw router van het modem een IP-adres, en jouw computer weer een IP-adres van jouw router. Jij moet van jouw router geen IP-adres van jouw modem verlangen.
Kortom: Jouw modem is naar de internet een dhcp client, en naar jouw router toe een dhcp-server. Jouw router is richting jouw modem een dhcp client en richting jouw LAN een dhcp server.

Schematisch:

Internet -- dhcp client [modem]--dhcp server --dhcp-client--[router]-- dhcp server-- LAN -- jouw systemen.

1. Je moet jouw router dus in gaan stellen als dhcp client richting modem en richting jouw LAN op dhcp-OFF (je werkt namelijk met statische adressen.

2. Je sluit jouw laptop RECHTSTREEKS aan op jouw modem. Stel dat modem in als dhcp-client richting jouw (tele2) provider, en zet dat op dhcp-server richting jouw laptop. Jouw laptop moet je dan even als dhcp client instellen. Je krijgt dan een IP-adres van jouw modem.

3. Je sluit jouw router nu op jouw modem aan. Als het goed is krijgt die nu een dhcp adres van jouw modem.

4. Zet jouw laptop nu op een statisch adres wat met jouw router kan praten.
4a Start ==> Uitvoeren ==> cmd. Je krijgt nu een dosvenster. Typ daar het commando;
ping Wanneer verbinding en antwoord, dan: ping www.nu.nlJe krijgt nu als het -GOED- is (??) een ip adres te zien van de website www.nu.nl.
4b Zluit nu je andere systeem met die zelfgemaakte kabel aan op jouw router, en herhaal die commando's in je terminal.

Succces!! Ik ben maandag benieuwd naar het resultaat.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

Offline Floyo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #63 Gepost op: 2008/05/04, 07:23:42 »
@ Idzme
Oke nu ook nog een hardware optie, als je de gebruiksaanwijzing gelezen hebt staat er ergens wat over een uplink poort (als ik met niet vergis poort 4) als je hier een gewone kabel in steekt ben je geen crossed nodig tussen de modem en de router. Deze poort is officieel wel voor de aansluiting van een andere hub of router maar je kan het altijd proberen. Ook staat er dat je inderdaad de WAN moet gebruiken voor de modem en dat dit met een standaard kabel zou moeten kunnen, hierna staat nog een hoop geleuter over de installatie op de PC, misschien zit hier ook wat fout.

http://www.gebruikershandleiding.com/download.asp?download_id=6930

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #64 Gepost op: 2008/05/04, 07:31:55 »
Citaat van: floyo
@ Idzme
Oke nu ook nog een hardware optie, als je de gebruiksaanwijzing gelezen hebt staat er ergens wat over een uplink poort (als ik met niet vergis poort 4) als je hier een gewone kabel in steekt ben je geen crossed nodig tussen de modem en de router. Deze poort is officieel wel voor de aansluiting van een andere hub of router maar je kan het altijd proberen. Ook staat er dat je inderdaad de WAN moet gebruiken voor de modem en dat dit met een standaard kabel zou moeten kunnen, hierna staat nog een hoop geleuter over de installatie op de PC, misschien zit hier ook wat fout.

http://www.gebruikershandleiding.com/download.asp?download_id=6930
bedankt voor je info,maar in de manual staat dat wanneer je de uplink optie gebruikt, je poort 4 NIET kan gebruiken. De kabel van de router dc202 naar de tele2 modem, komt uit de WAN uitgang van de router. De kabel naar mijn pc mag dus niet in poort4 begrijp ik.

Had alleen gedacht dat het hele verhaal van woteb automatisch zou gaan....maar goed, ga dat nog wel even uitzoeken.
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #65 Gepost op: 2008/05/04, 12:56:31 »
@woteb

ik heb eens in de config van mij router gekeken:

Maar ik kan hier naar mijn idee niets instellen

Is het uberhaubt wel mogelijk met een tele2 modem?? Ga maar eens met de helpdesk bellen.

gr bas
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #66 Gepost op: 2008/05/04, 18:04:41 »
Jawel, het is niet te geloven, maar het werkt!!!!
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

...wat het nu was?? Ik durf het bijna niet te zeggen:
lan poort 1 en 2 op de tele2 modem zijn voor de decoders....

prik in lan 3 en hopla, het werkt.

Maar goed, iedereen enorm bedankt voor het meedenken, dat waardeer ik enorm!!

groeten,

Idzme
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #67 Gepost op: 2008/05/04, 19:16:18 »
Fijn dat het werkt Idzme. :)

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Idzme

  • Lid
    • http://idzme.wordpress.com/
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #68 Gepost op: 2008/05/04, 23:03:40 »
@woteb

zoals je ziet, was het een hele simpele oplossing. Waarschijnlijk heb ik de korte kabel steeds toevallig in lan3 of 4 gestopt...

Maar goed, wat betreft de router: dat werkt out of the box. Ik heb de router nu tussen mijn pc's hangen, zodat wanneer mijn laptop in z'n dockingstation staat, ik op de desktop en de laptop tegelijk internet heb. Niets instellen, gewoon router ertussen (alles op een LAN uitgang (geen WAN, werkt dus niet)

Maar goed, laat het een les zijn: Tele2 router/mode: LAN1 en LAN2 zijn gereserveerd voor de decoder!!!
Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200), 1024 MB (SDRAM), 2x ST3160021A (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Ubuntu 8.10-Xubuntu 8.10
Linux user #464441 / Ubuntu user # 23391
Mini-distro's en het laatste Linux nieuws: http://idzme.wordpress.com
www.twitter.com/basidz

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
zelf utp kabel gemaakt, maar geen internet-wel bereik ik een router..
« Reactie #69 Gepost op: 2008/05/04, 23:07:35 »
Rofl  :d
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D