Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Invoegen/Speciale tekens werkt niet  (gelezen 263 keer)

Offline Nick Lamar

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Invoegen/Speciale tekens werkt niet
« Gepost op: 2016/12/29, 14:22:58 »
L.S.
Betreft LibreOfffice 5.1.4.2. Writer

Ik heb drie laptops uitgerust met LibreOffice. Alle drie zijn op precies dezelfde wijze geinstalleerd met Ubuntu 16.04 en met dezelfde versie van LO. Bij alle drie staan de toetsenbord-  en de taalinstellingen exact gelijk. Een van de drie machines echter, weigert speciale tekens in te voegen via de AltGr-toets. Ik heb zwaar geduckduckt maar geen antwoord gevonden. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem? En waar ergens in "Invoegen/Speciale tekens" staat het euroteken?

Bvd.

Offline HWE64

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Invoegen/Speciale tekens werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2016/12/29, 15:03:16 »
L.S.
Betreft LibreOfffice 5.1.4.2. Writer

Ik heb drie laptops uitgerust met LibreOffice. Alle drie zijn op precies dezelfde wijze geinstalleerd met Ubuntu 16.04 en met dezelfde versie van LO. Bij alle drie staan de toetsenbord-  en de taalinstellingen exact gelijk. Een van de drie machines echter, weigert speciale tekens in te voegen via de AltGr-toets. Ik heb zwaar geduckduckt maar geen antwoord gevonden. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem? En waar ergens in "Invoegen/Speciale tekens" staat het euroteken?

Bvd.
Nick,   ik zelf ga met het omega teken in de bovenbalk naar speciale tekens. € teken kun je ook ophalen met rechter Alt gr en dan op toets 5 .
Henk
Niet panikeren, er is een Ubuntuforum.

Desktop AMD Ryzen 5 2400G , 16GB,  SSD 240GB, Xubuntu 20.04.2 LTS.  Laptop Clevo N750WU  I5, 16GB, SSD 250GB, Xubuntu 20.04.2 LTS . HP EliteDesk 800 G1 I5-4570 240GB SSD 8GB, Test PC, Xubuntu 20.04.2 LTS/Linux Mint 20.1 Xfce. Dell Optiplex 3020 i5-4570, 240GB SSD, W10.

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Invoegen/Speciale tekens werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2016/12/29, 15:28:57 »
AltGr+e = € hier.

Frederik

  • Gast
Re: Invoegen/Speciale tekens werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2016/12/29, 16:46:24 »
Op een standaard toetsenbord: Alt Gr + 5 = €

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Invoegen/Speciale tekens werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2016/12/29, 17:24:25 »
Op een azerty-bord niet alvast, en in een klein deel van de wereld is dat ook het standaard toetsenbord!

Offline Nick Lamar

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Invoegen/Speciale tekens werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2016/12/30, 14:37:40 »
Dank voor de reacties.  Het euroteken is dus decimaal 8364. Echter, wat ik niet begrijp is, dat alle drie machines volstrekt hetzelfde zijn ingesteld en geïnstalleerd,  maar dat er een is die weigert speciale tekens af te drukken via AltGr. Soit, er valt mee te leven al is het bij het schrijven van tekst met veel diakritische tekens irritant.