Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Simulator van wereldbeeld dat beslissingen maakt d.m.v. een scripttaal.  (gelezen 915 keer)

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Het idee is om simulator van de wereldsituatie te bouwen. Daarin voorkomend de onderdelen Economie, Ontwikkeling en verdediging. Het is niet de bedoeling om het spel te spelen, maar onderdelen programmeren in een scripttaal. Een scripttaal dat beslissingen neemt aan de hand van situaties die voorkomen. Een taal die zo van structuur is dat met korte aanwijzingen een beslissing kan worden gemaakt.

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Simulator van wereldbeeld dat beslissingen maakt d.m.v. een scripttaal.
« Reactie #1 Gepost op: 2016/07/08, 23:12:47 »
Dat heet kunstmatige (of artificiële) intelligentie. In een script doe je dat met if.. else.. then's of case 1, case 2 of nog meer. Wat was je vraag precies?

Offline MKe

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Simulator van wereldbeeld dat beslissingen maakt d.m.v. een scripttaal.
« Reactie #2 Gepost op: 2016/08/01, 11:37:47 »
Je kunt een lange lijst van if-thens bouwen zoals Paul zegt. Het is echter geen kunstmatige intelligentie, aangezien het script niet kan leren.
Het is wel een methode die zal werken in simpele modellen, maar zal erg voorspelbaar zijn.

Wil je meer dan zou je je in AI moeten verdiepen, en ik waarschuw alvast dat dit niet gemakkelijk is. Je moet de theorie leren van neural networks, decision trees en  Bayesian networks. Begin maar eens te googlen, dan kom je misschien wat verder.

Succes