Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Simulator van wereldbeeld dat beslissingen maakt d.m.v. een scripttaal.  (gelezen 1174 keer)

Online bart85

  • Lid
Het idee is om simulator van de wereldsituatie te bouwen. Daarin voorkomend de onderdelen Economie, Ontwikkeling en verdediging. Het is niet de bedoeling om het spel te spelen, maar onderdelen programmeren in een scripttaal. Een scripttaal dat beslissingen neemt aan de hand van situaties die voorkomen. Een taal die zo van structuur is dat met korte aanwijzingen een beslissing kan worden gemaakt.
Relying on complex tools to manage and build your system is going to hurt the end-users. [...] "If you try to hide the complexity of the system, you'll end up with a more complex system". Layers of abstraction that serve to hide internals are never a good thing. Instead, the internals should be designed in a way such that they NEED no hiding.

— Aaron Griffin

Re: Simulator van wereldbeeld dat beslissingen maakt d.m.v. een scripttaal.
« Reactie #1 Gepost op: 2016/07/08, 23:12:47 »
Dat heet kunstmatige (of artificiële) intelligentie. In een script doe je dat met if.. else.. then's of case 1, case 2 of nog meer. Wat was je vraag precies?

Offline MKe

  • Lid
Re: Simulator van wereldbeeld dat beslissingen maakt d.m.v. een scripttaal.
« Reactie #2 Gepost op: 2016/08/01, 11:37:47 »
Je kunt een lange lijst van if-thens bouwen zoals Paul zegt. Het is echter geen kunstmatige intelligentie, aangezien het script niet kan leren.
Het is wel een methode die zal werken in simpele modellen, maar zal erg voorspelbaar zijn.

Wil je meer dan zou je je in AI moeten verdiepen, en ik waarschuw alvast dat dit niet gemakkelijk is. Je moet de theorie leren van neural networks, decision trees en  Bayesian networks. Begin maar eens te googlen, dan kom je misschien wat verder.

Succes