Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: gemelde updates worden niet uitgevoerd door apt-get  (gelezen 604 keer)

Offline Frank te Wierik Hölscher

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
gemelde updates worden niet uitgevoerd door apt-get
« Gepost op: 2016/05/17, 20:23:17 »
Ik heb een server van ubuntu 14.04 draaien. Elke keer als ik inlog krijg ik de melding dat er nieuwe updates zijn. Als ik dan 'sudo get-apt update' en 'sudo get-apt upgrade' uitvoer, zijn de updates keurig geinstalleerd, tot voor kort. Nu wordt er maar een fractie van de updates of helemaal niets geinstalleerd.

Ik moet zeggen dat PC die ik gebruik de laatste tijd voor problemen zorgt. Op willekeurige momenten valt hij uit. Hoe dat gekomen is weet ik niet, maar sinds dat gebeurt heb ik ook update problemen.

Ik vraag me af waar de melding vandaan komt als ik inlog. Dan kan ik ook beter begrijpen wat ik aan het bovenstaande  probleem kan doen.
 

Offline Bloom

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: gemelde updates worden niet uitgevoerd door apt-get
« Reactie #1 Gepost op: 2016/05/18, 09:36:24 »
Sommige updates worden op hold gezet omdat ze andere pakketten deïnstalleren of een systeemherstart vereisen. Die kun je wel installeren door een keer apt-get dist-upgrade te doen. Dat doe je best niet geautomatiseerd maar manueel.

Offline RikRik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: gemelde updates worden niet uitgevoerd door apt-get
« Reactie #2 Gepost op: 2016/05/18, 20:56:06 »
Als ik dan 'sudo get-apt update' en 'sudo get-apt upgrade' uitvoer, zijn de updates keurig geinstalleerd, tot voor kort.......

Klein detail, het is geen sudo get-apt update maar:
sudo apt-get update