Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Upgrade XFCE 4.8 naar 4.10  (gelezen 528 keer)

Offline Bloom

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Upgrade XFCE 4.8 naar 4.10
« Gepost op: 2013/05/26, 11:46:14 »
Een upgrade van XFCE 4.8 naar 4.10 lukt vrij pijnloos, alles werkt meteen. Echter stelde ik na een herstart vast, dat de bovenste balk niet meer tot beide einden van het scherm uitgerekt wordt. Alles is naar links opgeschoven.
De reden blijkt een ontwerpbeslissing te zijn. Voorheen was het vensterknoppenelement rekbaar, nu niet meer. Het vult geen ruimte meer op, al schuift het wel naar rechts op met ieder nieuw geopend venster.
Je kunt het oplossen met behulp van een rekbare witruime. De scheidingslijn of separator blijkt in 4.10 wat meer te kunnen. Je kunt kiezen of een verticale lijn, handgreep, streepjeslijn of helemaal niets getoond moet worden. En of de scheidingsruimte automatisch moet uitrekken of niet. Zet zo'n separator net rechts van de vensterknoppen, kies 'transparant' en  'uitvouwen' en voilĂ : alles staat weer netjes zoals bij 4.8!