@emiel: OSX had 3 jaar geleden zo'n 5% marktaandeel. Nu hebben ze zo'n 8% marktaandeel. Is inderdaad niet veel, maar geef toe: 8% is beter dan 5%. Er zit dus wel degelijk een groeiende lijn in.
Trouwens, blijkbaar is naast Valve ook Blizzard niet blij met Windows 8: http://www.omgubuntu.co.uk/2012/08/blizzard-windows-8-not-awesome-for-us
Ze staan al op 9% Vistaus. Ja ze zijn wat gegroeid maar dat staat ook weer stil en schommelt nu rond de 9%.
De winst die ze hebben gemaakt komt door die macbooks die vrij populair zijn en die hebben er voor gezorgd dat het aandeel wat gegroeid is maar nu andere fabrikanten ook die dingen hebben zullen ze het weer wat moeilijker krijgen en vooral als de prijzen zakken.
@Sjoerd Broekhuijsen, Het is ook niet alleen de naam maar degene die het kennen hebben er een negatief beeld van.
Daarbij wat je zegt is volledig waar dat men er voor gaat dat wat ze hebben moet werken en dat het in Linux veelal niet werkt.
@niekn, Een uitspraak als die je nu doet om een MS product bagger te noemen maakt al dat je mensen juist weg houd van Linux.
Zodra je negatief bent over Windows krijg je het dubbel zo hard terug want hoe bagger jij het ook vind het is wel een systeem waar de hardware die je hebt van Tomtom tot wat dan ook in werkt en dat kun je niet van Linux zeggen. Ja dat komt niet door Linux maar door de fabrikant die weigert drivers er voor te maken maar dat word door de mensen die Windows gebruiken anders ervaren.
Zodra iets niet werkt komt het door Linux en dan roepen ze gelijk dat het in Windows wel werkt. in hun ogen hebben hun gewonnen en zit jij met Linux op een systeempje waar je niets mee kunt.
Ook dit zorgt voor het beeld wat ze krijgen van Linux.
Linux gebruikers gaan terug naar Windows of stappen over naar OS X vanwege het ontbreken van ondersteuning van hun soft en hardware en geven Linux daar de schuld van.
Een deel komt ook door de gemeenschap omdat die in de beginperiode meer dan tegenwoordig alle gesloten software niet accepteerde in Linux waardoor bedrijven die het probeerde het niet voor elkaar kregen om er geld te verdienen.
Dat nu bedrijven komen komt niet door de oude garde van Linux gebruikers maar doordat er een hoop nieuwe gebruikers zijn die het niet uit maakt of het open of gesloten is en het wel willen kopen.
Dat hoefde ze 10 jaar geleden niet te proberen want dan kregen ze voornamelijk rotzooi over zich heen.
Het gezeur over open en gesloten software heeft er jaren voor gezorgd dat Linux achter liep met software en daarbij opgeteld dat men toen niet voor gebruikers gemak gingen maar voor de computer nerd heeft er voor gezorgd dat Linux nu ver achter ligt met software.
Cononical heeft er mede voor gezorgd dat het voor een groter publiek toegankelijk is geworden en die juichen toe dat er gesloten software naar hun systeem komt omdat die begrijpen dat, dat de enige manier is om het gat met Windows te dichten.