Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Router poorten uitbreiden  (gelezen 2476 keer)

Offline Joey Peters

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Router poorten uitbreiden
« Gepost op: 2011/06/13, 16:16:27 »
Hallo,

Als je meer poorten op je router wil, hoe pak je dat aan? Kan je er een hub op zetten? Ik heb nu een andere oude router erop, maar dan moet je RIP ofzo gebruiken en ik ben daar niet wegwijs is. Ik denk dat een aparte hub beter werkt?

Ohja, en we hebben een netwerk printer via SAMBA (klopt dat?); waar kan je een lijst van netwerk printers zien op ubuntu?

Alvastbedankt,

Joey

Offline Bloom

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Router poorten uitbreiden
« Reactie #1 Gepost op: 2011/06/13, 16:41:22 »
Je kunt het aantal poorten op je router uitbreiden door een hub of switch toe te voegen. Een andere router kan ook, maar dan is het het best om de ingebouwde routerfunctie uit te schakelen (en zeker de ingebouwde dhcp-server) zodat het eigenlijk een vierpoortenswitch wordt.

Netwerkprinters en lokale printers kun je in Ubuntu zien via Systeem/Beheer en Afdrukken. Dat zijn wel alleen de aangekoppelde printers, om printers te zien in het netwerk die nog niet aangekoppeld zijn moet je beginnen met de installatiewizard van een nieuwe printer via 'Toevoegen'.

Offline Joey Peters

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Router poorten uitbreiden
« Reactie #2 Gepost op: 2011/06/13, 19:17:38 »
Bedankt!  :D