Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)  (gelezen 273 keer)

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)
« Gepost op: 2019/03/25, 23:56:55 »
Ik heb een probleem met mijn Mint 19 Mate systeem. Als ik in het systeem inlog
onder mijn naam (de eerste gebruiker) heb ik wel geluid, maar log ik in onder
een andere gebruiker dan is er geen geluid. Het lijkt wel of de hoofdtelefoon-
aansluiting alleen maar te zien is onder mijn eigen account. Onder een ander
account lijk het systeem alleen maar een SPDIF uitgang te zien.

Het is een multiple bootsysteem (Mint17.3/Win7 en een verse Mint 19.3).
Onder Mint 17.3 werkt alles wel goed.
Wie heeft er enig idee hoe dit kan ?

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)
« Reactie #1 Gepost op: 2019/03/26, 08:38:48 »
Ik heb een lapmiddel toegepast en heb  616c389ade1543cc8277edc9c5598ea2-card-database.tdb uit de .config/pulse directory
van de gebruiker waar het wel goed werkte gecopieerd naar dezelfde plek van de andere gebruiker (en een "chown" gedaan op dat file). Nu is de hoofdtelefoon wel te zien bij de geluidsvoorkeuren,

Dat verhelpt het wel, maar dit is wel een lapmiddel natuurlijk en ik snap het eigenlijk zelf niet. Is er iemand die er wat zinnigs
over kan zeggen ?
« Laatst bewerkt op: 2019/03/26, 08:43:27 door aartje »

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)
« Reactie #2 Gepost op: 2019/03/26, 08:57:09 »
Als je trukje werkt, dan is er niets mis mee. Als ik eens een probleem heb met de hoofdtelefoon, dan helpt steevast het commando 'alsactl restore'.

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)
« Reactie #3 Gepost op: 2019/03/26, 11:51:53 »
Ik kan weer even verder maar ik vind het toch frustrerend dat ik niet de oorzaak weet.
Als ik een nieuwe gebruiker aanmaak heeft die dat geluidsprobleem ook en
moet ik die .config/pulse bestanden ook daar met het handje neerzetten om het geluid
te krijgen. Die bestanden moeten door iets gegenereerd worden en ik zou niet weten hoe....


Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)
« Reactie #4 Gepost op: 2019/03/27, 07:46:45 »
Ik beschouw dit topic maar als opgelost. Ik heb het vermoeden dat niemand weet
wat de oorzaak is.

Offline Bloom

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geluidprobleem Mint 19 (ene gebruiker wel, andere niet)
« Reactie #5 Gepost op: 2019/03/27, 10:16:23 »
Zet gewoon het bewuste bestand van .config/pulse in /etc/pulse, dan zal het gelden voor het hele systeem na een reboot.
De oorzaak van je probleem is dat PulseAudio ontworpen is om per gebruiker te werken.