Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Vrije ruimte op NAS  (gelezen 217 keer)

Offline sidonia

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Vrije ruimte op NAS
« Gepost op: 2017/01/26, 13:14:18 »
Hoi, ik heb een NAS aangeschaft, 2 x 3TB HDD. Nu is mijn vraag, kan ik deze 6TB geheel benutten, of moet er een bepaalde ruimte worden vrijgehouden.
IK zie de NAS als 1 HDD van 6TB. Dat is ook de bedoeling.

Ik vraag dit, omdat een broer van mij  steeds meldingen krijgt, dat zijn harde schijven eigenlijk te vol staan, terwijl er toch nog een aantal GB vrij is.. (Mijn broer werkt met windows).
Is

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vrije ruimte op NAS
« Reactie #1 Gepost op: 2017/01/26, 13:46:31 »
Het is altijd beter een schijf niet volledig vol te proppen, tenzij misschien als het echt een archief is waar zelden veranderingen gebeuren. Anders is fragmentatie niet te vermijden. Gewoon kwestie van nu en dan eens je schijfgebruik te bekijken en op tijd uit te breiden indien nodig. Handig overzicht van je schijfgebruik: terminal:
df -h

Offline sidonia

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Vrije ruimte op NAS
« Reactie #2 Gepost op: 2017/01/26, 16:07:45 »
Oke, dank je wel.