Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: DHCP-DNS  (gelezen 662 keer)

Offline Nero

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
DHCP-DNS
« Gepost op: 2017/01/23, 14:16:58 »
Mijn netwerk bestaat uit een Linksys WRT54GL dewelke voorzien is van OpenWRT, een Bananapi met 1 Sata schijf voor OS en data op Armbian en diverse lan- en wifi gekoppelde toestellen. De router geeft de DHCP adressen uit, met static lease voor de Bananapi en de Wifi printer Canon MP620. De Bananapi draait Pihole, transmission-daemon en NFS voor netwerk opslag.

Ik slaag er echter niet in een correcte DNS instelling te geven voor mijn intern netwerk. Zet ik de router als primary DNS en de Bananapi als secundary dan werkt de Pihole niet. Als ik echter de Bananapi als primary instel krijg ik geen name resolving voor de lokale dynamische DHCP apparaten. De statitische (printer en NFS server) worden wel keurig resolved aangezien die ook opgenomen zijn in de hosts file van de Pi.

Wat is in deze configuratie de beste oplossing, gegeven dat voor de dynamische clients de DNS transparant moet zijn?

Indien deze vraag eerder thuishoort in Andere distributies dan in Netwerken lees ik het wel.