Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu installeren naast Windows  (gelezen 310 keer)

Offline Els Stevens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu installeren naast Windows
« Gepost op: 2016/12/04, 11:34:21 »
Hallo,


ik ga bij een vriendin Ubuntu 16.04 installeren op haar laptop. Er staat nu een Windowsversie op maar ze weet niet welke versie dat is. Graag wil ze Windows ook behouden, moest het zijn dat Ubuntu niet goed gaat ofzo dat ze nog met Windows kan opstarten.

Ik heb al in een eeuwigheid geen Windows meer gebruikt of niet geïnstalleerd samen met Ubuntu. Daarom mijn vraag: kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe ik dat precies moet doen? Ik weet dat je bij de installatie iets kan kiezen van Ubuntu naast Windows installeren. Moet ik dat dan zo doen, zodat die Windows kan blijven staan? Maar hoe zit het dan met partities te maken, of moet dat niet als je ze er allebei op wil hebben?

Alvast heel vriendelijk bedankt voor alle hulp.

Groetjes,

Els

Offline spievensterke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu installeren naast Windows
« Reactie #1 Gepost op: 2016/12/04, 12:24:46 »
zie, lees en pas toe:  https://sites.google.com/site/computertip/    ....én : https://sites.google.com/site/computertip/installeren

succes.

Groet,
spievensterke.
Toshiba Satellite L500-1C7 Testlaptop > Hdd1; LinuxMint64- Maté- 19.1  >  Hdd2: Ubuntu - 18.04.- LTS- 64bit  -- Intel Mobile Video / Desktop i5 - PCLinuxOS64-Maté /

Offline Els Stevens

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu installeren naast Windows
« Reactie #2 Gepost op: 2016/12/04, 14:13:00 »
Bedankt voor de tips, ik heb de websites gelezen en opgeslagen. Dat zal ik zeker uitproberen als ik de installatie ga doen.