Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: .haccess werkt niet  (gelezen 1037 keer)

Offline goliath

  • Lid
.haccess werkt niet
« Gepost op: 2016/09/05, 19:57:49 »
Hallo allemaal.

Ik heb wat problemen met de htacces op mijn server.. op de een of andere manier lijkt het of deze helemaal niet gebruikt worden.

De site waar ik aan werkt staat in /var/www/site-naam/html/

Het volgende heb ik al geprobeerd.

in /etc/httpd/conf/httpd.conf heb ik AllowOverride op All gezet.
</Directory "/var/www/">
  AllowOverride All
  #Allow open access
  Require all granted
</directory>

Daaronder staat ongeveer het zelfde maar dan uitgebreider. Maar beide keren heb ik het zo ingevuld.

Natuurlijk ook de httpd herstart.

Dan heb ik nog een map: /etc/httpd/sites-available en sites-enabled.

Ook hier in staat AllowOverride op All.

Maar op de een of andere manier krijg ik het niet voor elkaar.

Ook de directory heb ik aangepast maar ook dat heeft mij niet geholpen

Offline goliath

  • Lid
Re: .haccess werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2016/09/05, 20:05:01 »
mijn excusses, ik ben er achter gekomen dat ik een domme fout gemaakt heb. Ik heb bij de .htaccess file een spatie er voor gezet... dus [ ].htaccess.
Ik heb de spatie weg gehaald en opeens werkte het geen waar ik een halve dag mee bezig ben :p

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: .haccess werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2016/09/05, 20:44:00 »
mijn excusses, ik ben er achter gekomen dat ik een domme fout gemaakt heb.
Hier had ik een soortgelijk probleem, bedankt voor de tip :lol:
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline partyrabbit

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: .haccess werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 2016/09/06, 11:04:44 »
Ach joh, dat heb ik zo vaak gehad. Eens 3 dagen lang gezocht in uitgebreide scripts naar die ene punt die een komma moest zijn.  =D
Daarvan leer je van beter op te letten en niet te snel willen maar geduldig te werken.  ;)
I ♥ Linux

Offline goliath

  • Lid
Re: .haccess werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2016/09/06, 17:37:19 »
Ach joh, dat heb ik zo vaak gehad. Eens 3 dagen lang gezocht in uitgebreide scripts naar die ene punt die een komma moest zijn.  =D
Daarvan leer je van beter op te letten en niet te snel willen maar geduldig te werken.  ;)
whaha ja dat is waar maar als je al een dag bezig bent dan ben je t wel een beetje zat :p

Offline partyrabbit

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: .haccess werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2016/09/07, 08:51:23 »
Kun je nagaan van mijn 3 dagen zoeken. En wat alles plat legde was echt een punt die een komma moest zijn, of andersom. Die ene byte vinden in een uitgebreide php van 1.500.000 bytes verwerkt in vele tientallen pages. :rolleyes: Die fout heb ik nooit meer gemaakt. :D
I ♥ Linux