Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Linux Mint 18: de overstap naar Xed (en de X-apps)  (gelezen 264 keer)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Linux Mint 18: de overstap naar Xed (en de X-apps)
« Gepost op: 2016/08/31, 21:41:34 »
In het verleden was het bij Linux Mint net als bij Ubuntu: elke werkomgeving had z'n eigen kladblokje. Lastig, als je met rootrecht bepaalde instellingbestanden wilde wijzigen: je moest altijd eerst nagaan wat de exacte naam was van jouw kladblokje.

In Mint 18 is dat makkelijk gemaakt: alle edities behalve KDE gebruiken kladblokje Xed. Want dat is één van de nieuwe reeks X-apps, die generiek toepasbaar zijn in alle GTK-gebaseerde werkomgevingen.

Dus welke werkomgeving je ook hebt in Mint: Cinnamon, Mate of Xfce, het kladblokje is overal Xed. Ik heb inmiddels de instructies op m'n webstek die puur en alleen voor Linux Mint zijn, dienovereenkomstig gewijzigd: geen Leafpad meer.  =D

Meer over de X-apps: https://www.linuxmint.com/rel_sarah_cinnamon_whatsnew.php

« Laatst bewerkt op: 2016/08/31, 21:46:37 door Pjotr »