Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: wat doe ik fout met gebruikers  (gelezen 163 keer)

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
wat doe ik fout met gebruikers
« Gepost op: 2016/08/30, 16:09:05 »
@Forum,

Op mijn test pc heb ik via "gebruikers en groepen" een gebruiker verwijderd.

Hierna werkt de pc niet meer. Ook recovery is nu corrupt.

Met het verwijderen van de gebruiker heb ik ook geklikt om de bestanden van die gebruiker te verwijderen.

Ik vind dit een vervelend probleem.

Nu moet ik de test pc weer helemaal opnieuw installeren.

system = Ubuntu 16.04 LTS

Wie heeft hiervoor een goede tip?

groet

SPW (Wim)
Spidey-Westland

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: wat doe ik fout met gebruikers
« Reactie #1 Gepost op: 2016/08/30, 22:15:30 »
Hallo Spidey,

Ik weet niet wat je uitspookt. Ik kan hier via Gebruikers en groepen een nieuwe gebruiker aanmaken die ik bv. testo123 doop. Vervolgens kan ik uit- en inloggen naar dat account met bijbehorend wachtwoord. Daarna log ik uit en ga naar m'n standaardaccount en klik weer op Gebruikers en groepen en dan kan ik bovengenoemde gebruiker genaamd testo123 verwijderen. 100% zoals bedoeld. Waarom je pc niet meer werkt is me een raadsel. Hoe heb je die gebruiker verwijderd? Door in een bestandsbeheerder /home/die.nieuwe.gebruiker te verwijderen misschien, als sudo?

Edit. Nee, dat heb je via Gebruikers en groepen gedaan, zie ik nu.
« Laatst bewerkt op: 2016/08/30, 22:18:50 door Paul Matthijsse »
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: wat doe ik fout met gebruikers
« Reactie #2 Gepost op: 2016/08/30, 23:04:29 »
@ Paul,

Ik ben bezig met uitproberen een internal server op te zetten. Op de server stond eerst Ubuntu 16.04. en daarvoor stond er LM17.3 bij beide gebeurden dat.

Nadat ik de zg gebruiker heb verwijderd kom ik "grub resque" en dat is erg moeilijk voor mij om het op te lossen.

Nu heb ik Ubuntu-server 16.10 LTS. En ik ga daar via terminal commando's een gebruiker toevoegen en ook verwijderen via het terminal. Dat werkt wel goed.

groet

SPW (Wim)
Spidey-Westland

Offline Nero

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: wat doe ik fout met gebruikers
« Reactie #3 Gepost op: 2016/08/31, 07:18:51 »
Welke gebruiker verwijder je dan?

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: wat doe ik fout met gebruikers
« Reactie #4 Gepost op: 2016/08/31, 07:33:25 »
@ Nero,

Ik had na de installatie van "openssh-server" met sudo adduser etc een gebruiker toegevoegd.
Ik het "gebruikers en groepen" verscheen deze naam zonder rechten z.g standaard.

Hierna was het een puinhoop op de pc.

mvg

SPW (Wim)
Spidey-Westland

Offline Nero

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: wat doe ik fout met gebruikers
« Reactie #5 Gepost op: 2016/08/31, 07:38:11 »
Welke gebruiker????

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: wat doe ik fout met gebruikers
« Reactie #6 Gepost op: 2016/09/01, 08:38:44 »
@Nero,

hoofdgebruiker = server
toegevoegd gebruiker = tester, dit met adduser in terminal.

Dit werkte goed

Hierna via menu > Gebruikers en groepen de toegevoegde gebruiker verwijderd.

Daarna het probleem als je kiest voor de gegevens ook verwijderd

Dit met
Spidey-Westland