Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Gekke numlock  (gelezen 213 keer)

Offline Paul4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Gekke numlock
« Gepost op: 2016/08/26, 12:51:05 »
Ubuntu 16.04.1 Mint 18
1e Na opstarten is numlock(lichtje) aan; bij indrukken van de [shift]  gaat dit uit (er is geen tijdspanne voor dit euvel) door 2 maal de [numlock] te drukken gaat dit weer aan,,, nu blijft dit ook branden en is alleen nog met [numlock] te bedienen .
2e Opstarten 2 maal [numlock] geen enkel probleem alles werkt zoals het hoort.
Heb alles numlock in en uitgeschakeld (1 per 1 en gecombineerd) en telkens herstart, zoals beschreven door Pjotr in zijn computertips. Dit geeft geen enkel verschil
« Laatst bewerkt op: 2016/08/29, 10:46:56 door Paul4 »
.bi-bip
:/  :O
   :P

Offline FastLady

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Gekke numlock
« Reactie #1 Gepost op: 2016/08/26, 17:04:21 »
staat dit eventueel in de bios uefi uitgezet?

Offline Ronaldus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Gekke numlock
« Reactie #2 Gepost op: 2016/08/27, 13:56:17 »
Heb dit ook met een Toshiba Satellite.

Numlock gaat na het opstarten aan. Zodra ik later op de shift-toets druk, gaat bij mij ook het numlock lampje uit. Numlock blijft echter, ondanks het uitgaan van het numlocklampje, wel gewoon actief (kan er daardoor goed mee leven!). Als ik daarna weer 2x op de numlock-toets druk gaat het numlock-lampje ook weer branden (maar perse nodig is het niet).

Heb numlockx geïnstalleerd, heb later numlockx bij de automatische opstartprogramma's neergezet -> maakt allemaal niets uit. (Is een laptop met een UEFI bios.)
5 pc's in 'actieve dienst'. Daarop draaiend:
** Mint XFCE 18.2 (gezins pc/hoofd pc) ** W10 (werk-pc) ** Ubuntu 17.10 (laptop 1)  ** Mint Cinnamon18.2 (laptop 2) ** W10 (laptop 3) **
Randapparatuur:
** Scanner: een compacte Canon Lide 110 (werkt 'out of the box' in Linux + voeding via usb) + div. HP's ** Printer: div. HP's **

Offline Paul4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Gekke numlock
« Reactie #3 Gepost op: 2016/08/29, 10:45:57 »
Heb nog oude bios, de fout zit in de kernel, zowel ubuntu als linux hebben dit draaien dubbelboot. Fout was niet in lts 14.04. Klopt het is enkel het lampje dat op de logitech ontvanger (draadloos toetsenbord) niet brand bij controle met tekst staat numlock wel aan. Systeem is desktop met gigabyte ga-ex58-ud4p; I7 920; nvidia 9800 gt; 6Gb ram;
« Laatst bewerkt op: 2016/08/29, 10:55:04 door Paul4 »
.bi-bip
:/  :O
   :P