Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Systemback installer achtergrond veranderen  (gelezen 132 keer)

Offline erikvdh

  • Lid
    • Erik van der Heijden
  • Steunpunt: Nee
Systemback installer achtergrond veranderen
« Gepost op: 2016/08/15, 12:03:11 »
Beste lezers,

Ik heb inmiddels met systemback als vervanger voor remastersys een aantal hele fijne Xubuntu remasters gemaakt. Werkt bij mij echt probleemloos. Echter is er een esthetisch iets wat ik graag wil veranderen. Als je de liveCD/USB start krijg je dit te zien:

https://erikvdh.stackstorage.com/index.php/s/tx3vg22VDVhhrrR

Zoals je kunt zien, heb ik de standaard achtergrond vervangen voor een afbeelding van mijzelf. Als je dan Boot systeminstaller kiest start Xubuntu op. Net wanneer de desktop is geladen krijg je een overlay met de installer. Dat ziet er zo uit:

https://erikvdh.stackstorage.com/index.php/s/4cgIkUZLh4Nhl3E

Nu zie je op de achtergrond een zwarte afbeelding met rechtsonder van die groene pijlen. Die afbeelding + installer zijn volgens mij onderdelen van systemback. Ik heb echter in alle systeemmappen en archieven gezocht naar waar de locatie is van die specifieke afbeelding maar die kan ik nergens vinden!

Weet iemand van jullie hoe ik de achtergrond van dat 2e scherm kan aanpassen? of mij vertellen waar ik kan vinden wat daar word geladen zodat ik een stap dichterbij kom?

Groet van Erik.

Offline erikvdh

  • Lid
    • Erik van der Heijden
  • Steunpunt: Nee
Re: Systemback installer achtergrond veranderen
« Reactie #1 Gepost op: 2016/08/17, 08:30:38 »
De oplossing, of in elk geval een duidelijk antwoord kwam van de ontwikkelaars:

Unfortunately the full-screen window background is not an image file, only the Systemback logo in the bottom right corner (but it is hard-coded, so it is not changeable).