Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Upgrade naar 16.04.1  (gelezen 205 keer)

Offline Xaro

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Upgrade naar 16.04.1
« Gepost op: 2016/08/04, 10:31:36 »
Na een upgrade van 14.04 LTS naar 16.04.1 LTS, kan ik nadat de pc in rust is gegaan, wel terug het achtergrondscherm oproepen  door een muisbeweging, doch kan geen enkel programma starten. Ik moet zelfs de pc afsluiten door de aan/uit knop ingedrukt te houden want het contextmenu werkt ook niet.
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Mvg

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Upgrade naar 16.04.1
« Reactie #1 Gepost op: 2016/08/04, 10:42:05 »
Je hebt een vuile opwaardering gedaan i.p.v. een schone installatie van 16.04.1. Dat kan de reden zijn voor deze storing.

Het kan ook aan iets anders liggen, maar een "vuil" opgewaardeerd systeem is sowieso lastiger te analyseren dan een schone installatie.

Ik raad dus aan om alsnog een schone installatie te doen van 16.04.1. Mocht het probleem dan nog bestaan, dan is het in elk geval makkelijker voor de forumleden om je hulp-op-afstand te verlenen, want je systeem is dan volledig voorspelbaar.