Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Tip: gebruik Firejail om internet te blokkeren voor individuele programma's  (gelezen 849 keer)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Het is al langer bekend dat Firejail een uitstekend hulpmiddel is om de veiligheid van je webbrowser te verhogen: https://sites.google.com/site/computertip/zandbak

Maar wat minder bekend is, en dat is de tip van vandaag: je kunt er ook internettoegang mee blokkeren voor individuele programma's! Dan heb je geen aparte firewall-regels meer nodig om programma's die niks te zoeken hebben op het internet, te beletten om dat stiekem toch te doen.

Dat doe je zo:
https://sites.google.com/site/computertip/zandbak#TOC-Firejail-gebruiken-om-internettoegang-te-blokkeren-voor-individuele-programma-s
(punt 11, rechterkolom)

Doe er je voordeel mee!   :)
« Laatst bewerkt op: 2016/07/28, 11:25:49 door Pjotr »

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Inmiddels heb ik de instructie iets aangepast: de optie --protocol=unix is nu de voorkeursoptie voor het blokkeren van internettoegang, en de optie --net=none wordt weliswaar genoemd maar ontraden.