Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: rechten gedownloade pdf-documenten  (gelezen 72 keer)

Offline Frank te Wierik Hölscher

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
rechten gedownloade pdf-documenten
« Gepost op: 2016/07/20, 09:28:04 »
Ik sla al mijn documenten in pdf-formaat op op een externe harde schijf die aan een PC gekoppeld is die ik via NFS benader. Als ik een papieren document inscan met simple-scan en deze opsla dan krijgt het document de volgende rechten: -rw-rw-r. Dat is zoals ik het wil hebben. ik heb het systeem zo ingesteld, dat alle bestanden deze rechten krijgen. Als ik echter een pdf-document download, open met vince en dan een kopie opsla, staan de rechten anders nl. : -r------. Dit kan ik wel aanpassen, maar ik begrijp niet waarom het niet zo gaat als met simple scan. BIj mijn weten gaat het alleen met bestanden die ik van het internet download 'verkeerd' .