Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: LFS: compile DKMS vanuit broncode voor het gebruik van de wifi driver.  (gelezen 139 keer)

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
In Ubuntu heb ik via de pagina https://sites.google.com/site/computertip/reserve-8 een betere driver geinstalleerd. Het maakt gebruik van DKMS.
Voor LFS (Linux From Scratch) wil ik dit ook gaan proberen. Bij LFS word alles vanaf broncode gecompileerd. M.b.v. de pagina http://unix.stackexchange.com/questions/243455/install-dkms-on-self-made-linux-system heb ik dkms geinstalleerd. Ik vermoed dat er dependencies bij nodig zijn. De site heeft dit niet aangegeven en daarom geen dependencies geinstalleerd.
Zijn er depencencies die er ontbreken? DKMS heeft de module 8192cu er niet opgezet, want met modprobe kan ik ze niet laden. Het idee is om eerst dependencies te gaan installeren en daarna opnieuw dkms installeren.

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: LFS: compile DKMS vanuit broncode voor het gebruik van de wifi driver.
« Reactie #1 Gepost op: 2016/06/13, 14:37:35 »
Is DKMS uberhaupt wel nodig? Updaten gaat bij LFS handmatig.
Hoe compile ik de driver zonder DKMS?