Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken  (gelezen 379 keer)

Offline ilioSS

  • Lid
¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Gepost op: 2016/05/15, 14:46:37 »
Goede dag,

Eindelijk van W8 naar Lubuntu 16.04 overgestapt. W10 gaat het dus niet worden.
Blij verrast met de software. Niet alleen de looks maar zeker ook het gebruik. Ziet er heel veel belovend uit.

Op mijn beide systemen met de niewe Lubunte ( laptop en mijn oude desktop ) geinstalleerd no problem.

Echter blijkt dat in het Arduino IDE ik niet de hoge dubbele aanhalingsteken uit mijn toetsenbord kan krijgen.
Dit wel met het test program zoals dat in het menu zit muis&toetsenbord test.

Hoe kan ik in beide systemen de hoge dubbele aanhalingsteken gebruiken?
Is dit een bekend probleem?
Waar kan ik de oplossing vinden?
Naar het zich laat aanzien hebben twee toetsen er last van die met de dubbele aanhalings teken en die met de tilde.
Graag verneem ik hoe of wat. Niet dat het onoverkomenlijk is maar er klopt iets niet.
Met vriendelijke groet,
ilioSS

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #1 Gepost op: 2016/05/15, 16:09:20 »
Dit heeft waarschijnlijk te maken met welk toetsenbord precies staat ingesteld.

Bij mij staat Engels (VS, internationaal, met dode toetsen) ingesteld.
Ik kan " krijgen met [Shift]+['] [Spatie], maar ¨ krijgen met [Shift]+['] 2x achter elkaar te doen.

Met [rechter Alt]+[een andere toets] heb ik nog vele andere mogelijkheden.

EDIT: Verhip nu ik het in de Arduino IDE doe werkt het idd niet.
Dan werkt alleen: [rechter Alt]+[Shift]+['].
« Laatst bewerkt op: 2016/05/15, 16:11:06 door Erik Krom »

Offline ilioSS

  • Lid
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #2 Gepost op: 2016/05/15, 16:33:57 »
Beste Erik,

Hartelijk dank voor je reactie.
Gelijk geprobeerd.
Nu lukt het in geven van de hoge dubbele comma. Dat is ok nu.
Echter bij het testen in arduino blijkt het met het uitprinten van de tekst tussen de comma,s niet echt goed te gaan.
Er zitten vreemde tekens tussen en als ik Serial.print(¨test¨);  in geef in bv. blink print de serial monitor dit,,,,,
ºÙst
test
ºÙst
test
te¹÷
tes

Is arduino in linux betrouwbaar?
Jij was ook aan het testen wat is jou bevinding?

Met vriendelijke groet,
ilioSS

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #3 Gepost op: 2016/05/15, 20:48:29 »
Zover ik weet is Arduino in Linux betrouwbaar.
Maar ik ben er ook niet veel mee bezig.
Ik heb ook nog niet met strings gewerkt in een Arduino.

Offline ilioSS

  • Lid
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #4 Gepost op: 2016/05/16, 08:36:38 »
Hallo Erik,

Nogmaals bedankt voor je reactie.

Ik blijf doorzoeken. In ieder geval kan ik nu de dubbele comma,s gebruiken.
Het heeft iets te maken met de extended asci tabel oid.

Blijft het vreemd hoe om te gaan met arduino in Linux LUBUNTU 16.04.
Merkwaardig dat in de LUBUNTU software centrum  er een arduino versie staat 2:1.0.5 + dfsg2-4   en van de adruino.cc site is er een versie voor linux 32 te downloaden versie 1.6.9.
Die laatste is naar ik begrijp up-to-date gezien er in de preferences third party board en software up-dates uitgevoerd kunne worden.

In beide gevallen werkt de Serial.print(¨test¨);  niet naar behoren.
Dit fenomeen ook gesignaleerd in CoolTerm.

Tje waar en hoe de link te leggen bij arduino of bij Lubuntu  zal wel iets van beide werelden worden.

Groet,
ilioSS 

Offline Gamer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #5 Gepost op: 2016/05/16, 09:49:43 »
Dit was mij ook el eens opgevallen. Maar heb ontdekt dat je op deze manier sneller speciale tekens kan maken. Zoals een streepje boven de e van oke. (werkt nu even niet op mijn tablet)
Als je na de dubbele aanhalings teken een spatie set komt hij wel.
Tenminste bij mij wel.

Offline ilioSS

  • Lid
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #6 Gepost op: 2016/05/16, 13:41:13 »
Hi all,

Na meerdere tests en een test met een uitgebreider script met een BMP085 op een nano met NRF24 en gebruik van de
Serial monitor worden netjes alle gegevens zoal die uit te printen moeten uitgeprint.

Voorzover is de ergste kou uit de lucht en kan ik vrolijk verder met arduino on LUBUNTU.
De versie zoals gedownload van de arduino.cc site.
Hartelik dank allemaal en keep up the good work.

Met vriendelijke groet,
ilioSS

ps ik zal de topic sluiten

Offline Kierkegaard

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #7 Gepost op: 2016/05/23, 19:37:20 »
De dode toetsen bij het toetsenbord VS International werken bij mij alleen als ik een document open via  LibreOffice. Als ik het open via het bestand Documenten (dat dan ook LibreOffice opent) werken de dode toetsen niet: ë (hier in Firefox werkt het wel!), maar krijg ik ¨. Vreemd. Echt iets voor specialisten. Gelieve dus te reageren!

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ¨ dubbele hoge punt niet te gebruiken
« Reactie #8 Gepost op: 2016/05/23, 21:21:35 »
Kijk eens bij Settings - Language support. Staat IBus aan (onderaan de dialoog naast "Keyboard input method system")? Ik had jou symptomen als ik Ibus uitschakelde om Autokey te draaien.