Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: voor slechtzienden: tips?  (gelezen 136 keer)

Offline Old man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
voor slechtzienden: tips?
« Gepost op: 2016/03/05, 09:59:49 »
Vanuit een hulp-initiatief in de wijk waarin ik woon (Naoberschap-Marslanden) kwam ik in contact met een bejaarde, maar nog heel kwieke dame. Zij ziet heel slecht en heeft een oudere HP-notebook met Vista. Ze wil o.a. graag kerkdiensten live beluisteren, maar dat kan Vista niet meer aan. Ik heb haar voorgesteld er een moderner besturingssysteem op te zetten en daarmee stemt ze in.
Nu de vraag: Welk OS leent zich hiervoor het beste? Zelf denk ik aan Linux Mint 17. 3 Xfce, gezien de ouderdom van de laptop.
Bovendien kan ik daarin de icoontjes op het bureaublad ongelimiteerd vergroten. Maar er zouden hier forummers kunnen zijn die ervaring hebben met systemen voor slechtzienden en aan hen vraag ik: tips?

[Mod edit: Even de puntjes uit de topic titel gevist  :)]
« Laatst bewerkt op: 2016/03/05, 11:52:11 door TopGear »
Linux Mint 17.3 met Cinnamon 64 bits -> VirtualBox -> Windows 10 op  Acer Aspire V3 771G.

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: voor slechtzienden: tips?
« Reactie #1 Gepost op: 2016/03/05, 12:00:58 »
Ik denk dat alle Ubuntu's goed zijn. Er wordt in elk van de Ubuntu distro's wel aandacht besteed aan "accessibility": zie https://help.ubuntu.com/community/Accessibility