Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Debain/KDE zwart beeld na inloggen.  (gelezen 158 keer)

Debain/KDE zwart beeld na inloggen.
« Gepost op: 2016/02/27, 15:26:46 »
Mijn Debian 8.3.0 Jessie met KDE 4.14.2 vertoont plotseling het probleem dat na het inloggen van de gebruiker er een zwart scherm verschijnt met alleen de muis cursor. ook hoor ik Skype opstarten. Krijg echter geen beeld.
Ik ben toe met ctrl+alt+f2 naar een ander virtual console gegaan,  een andere gebruiker aangemaakt en kan dan met init 5 KDE daar wel opstarten. Als ik daar weer uitlog en met ctrl+alt+f1 terug ga naar het eerste console daar KDE opstart kan ik wel met de originele gebruiker zonder een zwart scherm te krijgen inloggen.

Via Google heb ik gezien dat dit een veel voorkomend probleem is met de laatste KDE desktop maar dat er per situatie een andere oplossing aangeboden wordt.