Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Canon Pixma MG5550  (gelezen 309 keer)

Offline Nero

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Canon Pixma MG5550
« Gepost op: 2016/02/24, 13:43:56 »
Bij een kennis heb ik enige tijd geleden een installatie van Lubuntu 14.04 gedaan. Vorig jaar de scanner (Canon Lide20) en de printer (Canon ip4200) vervangen door een AIO Canon MG5550. Dit werkte volledig tot tevredenheid van de gebruiker.

In het najaar (begin december) heeft Telenet echter de modem vervangen. Sedert was er geen mogelijkheid meer om te scannen, en ook de printer werd veelvuldig niet gevonden. Zowel pc als printer maken verbinding via Wifi.

Geprobeerd met mijn laptop. Met *buntu - zowel Ubuntu, Xubuntu als Lubuntu - geen mogelijkheid om de scanner-printer aan de praat te krijgen. Met Debian Jessie LXDE werkt het echter wel, zonder de drivers van Canon te gebruiken.

Nu heb ik deze printer bij mij thuis gehaald. Hier werkt de AIO wel met *buntu (14.04, 15.10, 16.04 - alle desktops exclusief KDE) echter uitsluitend met gebruikmaking van de Canon drivers. En wederom werkt de AIO met Debian Jessie (stable) LXDE out of the box, zonder de Canon drivers. Voordeel hiervan is dat het scannen kan gebeuren dmv Simple-Scan, wat onder *buntu niet werkt. Daar kan scannen enkel dmv Canon Scangear.

Wie kan er licht werpen op deze vreemde situatie?

Offline Nero

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Canon Pixma MG5550
« Reactie #1 Gepost op: 2016/03/07, 23:00:05 »
Probleem is intussen opgelost.

Voor de printer heb ik de drivers van Canon Europe gehaald. bnjp protocol geeft toegang tot ipp printing. Btw, de cups-backend-bjnp driver van Debian/Ubuntu heeft een bug waardoor deze printer na enkele lijnen stopt, waardoor deze niet met dat type bruikbaar is.
https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=795404

De scanner werkt dmv de sane-pixma ppa (https://launchpad.net/~rolfbensch/+archive/ubuntu/sane-git) met simple-scan.

Gebruiker is tevreden!