Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Virtualbox starten vanaf commandline geeft Cannot connect to X server  (gelezen 188 keer)

Offline qwyrp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Heb pas Virtualbox (V 5.0) geinstalleerd op Ubuntu Server 14.04 en dat ging goed.
Ik wil graag VM's starten vanaf commandline maar dit werkt alleen als ik eerst via de GUI het programma VirtualBox start.
Als ik Virtualbox vanaf de commandline opstart krijg ik de volgende melding: Qt WARNING: VirtualBox: cannot connect to X server
Ik heb een beetje rond gelezen en dat heeft vlgs mij iets met de DISPLAY te maken, echo $DISPLAY geeft een lege regel.

Weet iemand hoe ik VirtualBox kan starten vanaf de commandline want de VM's daarna opstarten lukt me al

Ubuntu Server 14.04.1 - 64 @ I3-2300

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Virtualbox starten vanaf commandline geeft Cannot connect to X server
« Reactie #1 Gepost op: 2016/02/07, 22:23:02 »
Lijkt wel te kunnen, zoek eens op virtualbox+commandline, de eerste links die ik voorgeschoteld krijg zijn de volgende:

https://www.virtualbox.org/manual/ch08.html#vboxmanage-createvm
en
http://askubuntu.com/questions/445284/how-to-start-a-virtualbox-machine-via-command-line-without-gui/449249

Offline qwyrp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Virtualbox starten vanaf commandline geeft Cannot connect to X server
« Reactie #2 Gepost op: 2016/02/07, 22:28:34 »
Aha juist dit werkt idd en dit soort zaken heb ik al tig keer gelezen en gedacht 'ja maar ik wil wel een scherm hebben om in te kunnen werken' maar het is gewoon zoals het staat ......  :o :-[
Sorry voor mijn 'domme' vraag
Ubuntu Server 14.04.1 - 64 @ I3-2300