Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Zoekfunctie  (gelezen 1121 keer)

Offline dekorte.marcel

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Zoekfunctie
« Gepost op: 2016/01/22, 03:29:27 »
Beste leden,

Dit forum is op een onderdeel een ramp: de zoekfunctie. Als ik Antix intik, dan moet ik me eerst door een hele stapel andere vondsten heen ploegen, voordat ik bij het gevraagde uitkom. Of doe ik iets verkeerd? Verder is het vervelend, dat ik iedere keer weer mijn gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw moet invullen.  Maar ..... dit forum is tegelijkertijd een rijk gevulde schatkamer en eigenlijk onmisbaar :)

Offline asilnevs

 • Lid
  • jef-damen
  • Ubuntu - Video - 2012
 • Steunpunt: Nee
Re: Zoekfunctie
« Reactie #1 Gepost op: 2016/01/22, 08:40:09 »
Je hebt waarschijnlijk de zoekfunctie hier rechts boven gebruikt.
Probeer deze die hier links boven staat eens (Index - Help - Zoek - ......)
Daar kan je nog extra gegevens invullen en dagen beperken  en nog veel meer zodat er meer gerichte resultaten te voorschijn komen.
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn YouTube kanaal:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

Offline Johan van Dijk

 • Administrator
  • johanvandijk
 • Steunpunt: Nee
Re: Zoekfunctie
« Reactie #2 Gepost op: 2016/01/22, 09:38:14 »
Je kan ervoor kiezen om altijd ingelogd te blijven. Dat is een kwestie van 1 vinkje zetten op de inlogpagina.

En het zoeken kan niet veel beter. We maken al gebruik van een aparte zoekindex via Sphinx en een geavanceerder pakket bestaat niet voor SMF voor zover ik weet. Wat wel helpt is als je weet waar je naar op zoek bent. Je kan meerdere zoektermen invoeren en combineren via AND, OR enz. Je kan je ook beperken tot bepaalde forumonderdelen en leeftijden van berichten. Op die manier zoek je een stuk gerichter en dat levert vaak betere resultaten op.

In de toekomst gaan we wellicht nog wat sleutelen aan de zoekmachine. o.a. stopwoorden en het herleiden naar de stam van woorden wil ik nog een keer verder uitbreiden. Dan worden woorden als "installeren", "geïnstalleerd" en "installatie" intern afgekort tot "instal" en vindt hij alle afgeleiden van die woorden. Hetzelfde voor "werken", "werkt", "gewerkt" en zo voort.

Als alternatief kan je ook via google/duckduckgo zoeken op "site:ubuntu-nl.org je zoektermen" zonder de aanhalingstekens.