Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Yorba Foundation (maker van Geary en Shotwell) bestaat niet meer  (gelezen 500 keer)

Offline Vistaus

  • Lid
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
http://linux.softpedia.com/blog/linux-powered-c-h-i-p-tiny-sbc-will-be-the-world-s-first-8-computer-496742.shtml

Vrije vertaling door mij, voor zij die het Engels niet machtig zijn:
Citaat
De Yorba Foundation, een groep ontwikkelaars die werkte aan applicaties als Geary en Shotwell, heeft haar activiteiten gestopt. De projecten gaan nu verder als onderdeel van GNOME.

Een hoop mensen hoopten dat Geary e-mailclient een krachtig alternatief ging worden voor Mozilla's Thunderbird. Er is dan ook lang aan gewerkt en begon er al goed uit te zien. Jammer genoeg is Yorba er dus mee gestopt.
Yorba is niet alleen gestopt met Geary, maar ook met Shotwell, een heel goed fotobeheerprogramma dat inmiddels een standaardapplicatie is in een aantal Linux-distributies, waaronder Ubuntu. Shotwell was veel verder gevorderd qua ontwikkeling dan Geary en bovendien erg stabiel, dus voor nu is de stopzetting nog geen probleem. Naast Geary en Shotwell werkte Yorba ook aan de Valencia-plug-in voor gedit en gexiv2 GObject.

Het lijkt erop dat alle projecten nu beschikbaar zijn in GNOME's Git, maar het is nog niet duidelijk of er nieuwe ontwikkelaars zijn of op zijn minst een beheerder. De ontwikkelaars van ElementaryOS hebben zich ook over Geary en Shotwell ontfermd, maar dan onder andere namen. Geary was een standaardapplicatie in ElementaryOS, dus voor hen is de stopzetting een groter probleem.

"Yorba was een vrije software-groep uit San Francisco zonder winstoogmerk. Yorba was actief van 2009 tot begin 2015. De website bevat een lijst met applicaties die Yorba ontwikkelde. Al deze software wordt nu gehost door GNOME", aldus de officiƫle website.
Het GitHub-project is ook bijgewerkt om de huidige status van Yorba mede te delen en legt ook uit dat de oprichters en ontwikkelaars, Adam Dingle en Jim Nelson, geen werkzaamheden meer verrichten voor de Yorba Foundation..

Erg jammer, want Geary en Shotwell waren ontzettend goede programma's die ik nog lang gebruikt heb. Hopelijk vinden ze onder GNOME nieuwe ontwikkelaars, zodat de toekomst in ieder geval zeker is :)

Offline MKe

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Yorba Foundation (maker van Geary en Shotwell) bestaat niet meer
« Reactie #1 Gepost op: 2015/11/26, 15:14:24 »
Shotwell was vorig jaar al overgenomen door elementary OS. Het heet daar Phanteos photos, maar ik weet niet hoe de ontwikkeling daar is.

Offline markba

  • Lid
    • http://markbaaijens.nl/
  • Steunpunt: Ja
Re: Yorba Foundation (maker van Geary en Shotwell) bestaat niet meer
« Reactie #2 Gepost op: 2015/12/09, 16:05:08 »
Als ik het goed lees, is ook Geary bij ElementaryOS opgenomen. Maar dan wel onder een andere naam.