Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje  (gelezen 3702 keer)

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Gepost op: 2007/04/20, 19:40:01 »
dag iedereen,
kheb nu feisty draaien na een upgrade via de update-manager omdat die cd aan geen kanten werkte terwijl hij echt wel goed gebrand was (draaide prima onder mn xp)
Nu: dat draait wel (hij is +- 1 uur bezig geweest) maar start die traaaaaaaaaaag op en is een prob van de vorige versie (6.10) nog niet opgelost:
Ik heb het getimed en mn ubuntu laadt nu de oranje balk in 4 minuten op een celeron 1080MhZ; wat dubbel zo traag is als mn xp (en vroeger ging het sneller om op te starten dan die xp)
Nu is dat mn grootste zorg maar dan is er nog een prob dat 6.10 mn onboard '97 geluidskaart niet vond. Zei ik: ach er komt een nieuwe versie aan maar helaas :-(

Ik denk dat ik maar naar dapper ga gaan; ik wil wel de volgende dingen kunnen:
wat met mn site klooien en muziek beluisteren. Daarnaast moet de pc zn maximale snelheid hebben (ik vereis (nog) geen beryl en andere)

Hoop dat ik kan rekenen op jullie fantasten :)
Reinhout

ps: ik weet dat jullie het nu druk hebben; zal er rekening mee proberen te houden.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #1 Gepost op: 2007/04/20, 19:41:42 »
Plaats de uitkomst van dmesg eens hier.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #2 Gepost op: 2007/04/20, 19:46:50 »
kzet hier even alles neer zodat ik zeker niets belangrijks weglaat (is wel lang he)


[    0.000000] Linux version 2.6.20-15-generic (root@palmer) (gcc version 4.1.2 (Ubuntu 4.1.2-0ubuntu4)) #2 SMP Sun Apr 15 07:36:31 UTC 2007 (Ubuntu 2.6.20-15.27-generic)
[    0.000000] BIOS-provided physical RAM map:
[    0.000000] sanitize start
[    0.000000] sanitize end
[    0.000000] copy_e820_map() start: 0000000000000000 size: 000000000009fc00 end: 000000000009fc00 type: 1
[    0.000000] copy_e820_map() type is E820_RAM
[    0.000000] copy_e820_map() start: 000000000009fc00 size: 0000000000000400 end: 00000000000a0000 type: 2
[    0.000000] copy_e820_map() start: 00000000000f0000 size: 0000000000010000 end: 0000000000100000 type: 2
[    0.000000] copy_e820_map() start: 0000000000100000 size: 0000000017ef0000 end: 0000000017ff0000 type: 1
[    0.000000] copy_e820_map() type is E820_RAM
[    0.000000] copy_e820_map() start: 0000000017ff0000 size: 0000000000003000 end: 0000000017ff3000 type: 4
[    0.000000] copy_e820_map() start: 0000000017ff3000 size: 000000000000d000 end: 0000000018000000 type: 3
[    0.000000] copy_e820_map() start: 00000000ffb00000 size: 0000000000500000 end: 0000000100000000 type: 2
[    0.000000]  BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
[    0.000000]  BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
[    0.000000]  BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved)
[    0.000000]  BIOS-e820: 0000000000100000 - 0000000017ff0000 (usable)
[    0.000000]  BIOS-e820: 0000000017ff0000 - 0000000017ff3000 (ACPI NVS)
[    0.000000]  BIOS-e820: 0000000017ff3000 - 0000000018000000 (ACPI data)
[    0.000000]  BIOS-e820: 00000000ffb00000 - 0000000100000000 (reserved)
[    0.000000] 0MB HIGHMEM available.
[    0.000000] 383MB LOWMEM available.
[    0.000000] Entering add_active_range(0, 0, 98288) 0 entries of 256 used
[    0.000000] Zone PFN ranges:
[    0.000000]   DMA             0 ->     4096
[    0.000000]   Normal       4096 ->    98288
[    0.000000]   HighMem     98288 ->    98288
[    0.000000] early_node_map[1] active PFN ranges
[    0.000000]     0:        0 ->    98288
[    0.000000] On node 0 totalpages: 98288
[    0.000000]   DMA zone: 32 pages used for memmap
[    0.000000]   DMA zone: 0 pages reserved
[    0.000000]   DMA zone: 4064 pages, LIFO batch:0
[    0.000000]   Normal zone: 735 pages used for memmap
[    0.000000]   Normal zone: 93457 pages, LIFO batch:31
[    0.000000]   HighMem zone: 0 pages used for memmap
[    0.000000] DMI 2.2 present.
[    0.000000] ACPI: RSDP (v000 AOPEN                                 ) @ 0x000f6880
[    0.000000] ACPI: RSDT (v001 AOPEN  AWRDACPI 0x42302e31 AWRD 0x00000000) @ 0x17ff3000
[    0.000000] ACPI: FADT (v001 AOPEN  AWRDACPI 0x42302e31 AWRD 0x00000000) @ 0x17ff3040
[    0.000000] ACPI: DSDT (v001 AOPEN  AWRDACPI 0x00001000 MSFT 0x0100000c) @ 0x00000000
[    0.000000] ACPI: PM-Timer IO Port: 0x4008
[    0.000000] Allocating PCI resources starting at 20000000 (gap: 18000000:e7b00000)
[    0.000000] Detected 1079.509 MHz processor.
[   32.059242] Built 1 zonelists.  Total pages: 97521
[   32.059250] Kernel command line: root=UUID=13fd3daa-06ed-49f3-9114-6a17c95f9fa9 ro quiet splash
[   32.059634] Local APIC disabled by BIOS -- you can enable it with "lapic"
[   32.059653] mapped APIC to ffffd000 (0130a000)
[   32.059661] Enabling fast FPU save and restore... done.
[   32.059667] Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
[   32.059690] Initializing CPU#0
[   32.059780] PID hash table entries: 2048 (order: 11, 8192 bytes)
[   32.061140] Console: colour VGA+ 80x25
[   32.062214] Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[   32.063702] Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[   32.094965] Memory: 378688k/393152k available (1992k kernel code, 13916k reserved, 893k data, 328k init, 0k highmem)
[   32.094987] virtual kernel memory layout:
[   32.094989]     fixmap  : 0xfff4e000 - 0xfffff000   ( 708 kB)
[   32.094992]     pkmap   : 0xff800000 - 0xffc00000   (4096 kB)
[   32.094995]     vmalloc : 0xd8800000 - 0xff7fe000   ( 623 MB)
[   32.094998]     lowmem  : 0xc0000000 - 0xd7ff0000   ( 383 MB)
[   32.095000]       .init : 0xc03d7000 - 0xc0429000   ( 328 kB)
[   32.095003]       .data : 0xc02f2264 - 0xc03d16d4   ( 893 kB)
[   32.095005]       .text : 0xc0100000 - 0xc02f2264   (1992 kB)
[   32.095012] Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
[   32.171717] Calibrating delay using timer specific routine.. 2160.51 BogoMIPS (lpj=4321032)
[   32.171799] Security Framework v1.0.0 initialized
[   32.171817] SELinux:  Disabled at boot.
[   32.171850] Mount-cache hash table entries: 512
[   32.172136] CPU: After generic identify, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
[   32.172159] CPU: L1 I cache: 16K, L1 D cache: 16K
[   32.172164] CPU: L2 cache: 128K
[   32.172171] CPU: After all inits, caps: 0383f9ff 00000000 00000000 00000040 00000000 00000000 00000000
[   32.172193] Compat vDSO mapped to ffffe000.
[   32.172208] Remapping vsyscall page to ffffe000
[   32.172228] Checking 'hlt' instruction... OK.
[   32.187891] SMP alternatives: switching to UP code
[   32.188228] Freeing SMP alternatives: 11k freed
[   32.188636] Early unpacking initramfs... done
[   32.833469] ACPI: Core revision 20060707
[   32.838165] ACPI: Looking for DSDT in initramfs... file /DSDT.aml not found, using machine DSDT.
[   32.841300] ACPI: setting ELCR to 0200 (from 0c40)
[   32.843381] CPU0: Intel Celeron (Coppermine) stepping 06
[   32.843393] SMP motherboard not detected.
[   32.843398] Local APIC not detected. Using dummy APIC emulation.
[   32.843495] Brought up 1 CPUs
[   32.844035] Booting paravirtualized kernel on bare hardware
[   32.844231] Time: 17:23:32  Date: 03/20/107
[   32.844306] NET: Registered protocol family 16
[   32.844577] EISA bus registered
[   32.844593] ACPI: bus type pci registered
[   32.865018] PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfb110, last bus=2
[   32.865023] PCI: Using configuration type 1
[   32.865027] Setting up standard PCI resources
[   32.877015] ACPI: Interpreter enabled
[   32.877028] ACPI: Using PIC for interrupt routing
[   32.878614] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
[   32.878625] PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
[   32.878806] ACPI: Assume root bridge [\_SB_.PCI0] bus is 0
[   32.879544] PCI quirk: region 4000-407f claimed by ICH4 ACPI/GPIO/TCO
[   32.879554] PCI quirk: region 4080-40bf claimed by ICH4 GPIO
[   32.879843] Boot video device is 0000:01:00.0
[   32.880048] PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
[   32.880104] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
[   32.905341] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.HUB0._PRT]
[   32.907011] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 12 14 15)
[   32.907656] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 *6 7 10 11 12 14 15)
[   32.908248] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[   32.908848] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
[   32.909473] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[   32.910070] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
[   32.910663] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK0] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
[   32.911262] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK1] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
[   32.917990] Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
[   32.918019] pnp: PnP ACPI init
[   32.928240] pnp: PnP ACPI: found 15 devices
[   32.928253] PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
[   32.928396] PCI: Using ACPI for IRQ routing
[   32.928404] PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq".  If it helps, post a report
[   32.936886] NET: Registered protocol family 8
[   32.936891] NET: Registered protocol family 20
[   32.938563] PCI: Bridge: 0000:00:01.0
[   32.938571]   IO window: disabled.
[   32.938579]   MEM window: e4000000-e5ffffff
[   32.938585]   PREFETCH window: d0000000-dfffffff
[   32.938592] PCI: Bridge: 0000:00:1e.0
[   32.938597]   IO window: c000-cfff
[   32.938604]   MEM window: e6000000-e7ffffff
[   32.938610]   PREFETCH window: 20000000-200fffff
[   32.938631] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1e.0 to 64
[   32.938697] NET: Registered protocol family 2
[   32.975418] IP route cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[   32.975631] TCP established hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
[   32.976077] TCP bind hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
[   32.976360] TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 8192)
[   32.976367] TCP reno registered
[   32.987571] checking if image is initramfs... it is
[   34.162794] Freeing initrd memory: 6750k freed
[   34.163789] audit: initializing netlink socket (disabled)
[   34.163820] audit(1177089813.288:1): initialized
[   34.164149] VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
[   34.164197] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[   34.164307] io scheduler noop registered
[   34.164314] io scheduler anticipatory registered
[   34.164319] io scheduler deadline registered
[   34.164341] io scheduler cfq registered (default)
[   34.164906] isapnp: Scanning for PnP cards...
[   34.518195] isapnp: No Plug & Play device found
[   34.640584] Real Time Clock Driver v1.12ac
[   34.640709] Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
[   34.640895] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[   34.641385] serial8250: ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
[   34.643243] 00:08: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[   34.643921] 00:09: ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
[   34.644705] mice: PS/2 mouse device common for all mice
[   34.646425] RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 65536K size 1024 blocksize
[   34.647062] input: Macintosh mouse button emulation as /class/input/input0
[   34.647155] Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
[   34.647165] ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
[   34.647619] PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K,PNP0f13:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
[   34.650383] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
[   34.650398] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
[   34.650788] EISA: Probing bus 0 at eisa.0
[   34.650817] Cannot allocate resource for EISA slot 4
[   34.650836] EISA: Detected 0 cards.
[   34.681000] TCP cubic registered
[   34.681019] NET: Registered protocol family 1
[   34.681066] Using IPI No-Shortcut mode
[   34.681249] ACPI: (supports S0 S1 S4 S5)
[   34.681356]   Magic number: 3:117:391
[   34.682245] Time: tsc clocksource has been installed.
[   34.682699] Freeing unused kernel memory: 328k freed
[   34.695870] input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input1
[   36.287313] Capability LSM initialized
[   36.391820] ACPI: Fan [FAN] (on)
[   36.403216] ACPI: CPU0 (power states: C1[C1] C2[C2])
[   36.403229] ACPI: Processor [CPU0] (supports 2 throttling states)
[   36.407502] ACPI: Thermal Zone [THRM] (24 C)
[   37.823637] SCSI subsystem initialized
[   37.842173] libata version 2.20 loaded.
[   37.853493] ata_piix 0000:00:1f.1: version 2.10ac1
[   37.853543] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.1 to 64
[   37.853674] ata1: PATA max UDMA/100 cmd 0x000101f0 ctl 0x000103f6 bmdma 0x0001f000 irq 14
[   37.853755] ata2: PATA max UDMA/100 cmd 0x00010170 ctl 0x00010376 bmdma 0x0001f008 irq 15
[   37.853791] scsi0 : ata_piix
[   37.878364] usbcore: registered new interface driver usbfs
[   37.878428] usbcore: registered new interface driver hub
[   37.878503] usbcore: registered new device driver usb
[   37.956426] USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
[   38.016601] ata1.00: ata_hpa_resize 1: sectors = 78165360, hpa_sectors = 78165360
[   38.016612] ata1.00: ATA-6: WDC WD400JB-00JJC0, 05.01C05, max UDMA/100
[   38.016618] ata1.00: 78165360 sectors, multi 16: LBA
[   38.024618] ata1.00: ata_hpa_resize 1: sectors = 78165360, hpa_sectors = 78165360
[   38.024630] ata1.00: configured for UDMA/100
[   38.024654] scsi1 : ata_piix
[   38.191131] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[   38.352231] ata2.00: ATAPI, max MWDMA2
[    6.304000] Time: acpi_pm clocksource has been installed.
[    6.460000] ata2.00: configured for MWDMA2
[    6.460000] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     ATA      WDC WD400JB-00JJ 05.0 PQ: 0 ANSI: 5
[    6.460000] scsi 1:0:0:0: CD-ROM            E-IDE    CD-ROM 56X/AKH   A80  PQ: 0 ANSI: 5
[    6.460000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] enabled at IRQ 11
[    6.460000] PCI: setting IRQ 11 as level-triggered
[    6.460000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.2[D] -> Link [LNKD] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[    6.460000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.2 to 64
[    6.460000] uhci_hcd 0000:00:1f.2: UHCI Host Controller
[    6.464000] uhci_hcd 0000:00:1f.2: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    6.464000] uhci_hcd 0000:00:1f.2: irq 11, io base 0x0000d000
[    6.464000] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[    6.464000] hub 1-0:1.0: USB hub found
[    6.464000] hub 1-0:1.0: 2 ports detected
[    6.496000] SCSI device sda: 78165360 512-byte hdwr sectors (40021 MB)
[    6.496000] sda: Write Protect is off
[    6.496000] sda: Mode Sense: 00 3a 00 00
[    6.496000] SCSI device sda: write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[    6.496000] SCSI device sda: 78165360 512-byte hdwr sectors (40021 MB)
[    6.496000] sda: Write Protect is off
[    6.496000] sda: Mode Sense: 00 3a 00 00
[    6.496000] SCSI device sda: write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[    6.496000]  sda: sda1 sda2 < sda5 >
[    6.532000] sd 0:0:0:0: Attached scsi disk sda
[    6.540000] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[    6.540000] sr 1:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 5
[    6.552000] sr0: scsi3-mmc drive: 227x/52x cd/rw xa/form2 cdda tray
[    6.552000] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[    6.552000] sr 1:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
[    6.568000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK1] enabled at IRQ 11
[    6.568000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.4[C] -> Link [LNK1] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[    6.568000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.4 to 64
[    6.568000] uhci_hcd 0000:00:1f.4: UHCI Host Controller
[    6.568000] uhci_hcd 0000:00:1f.4: new USB bus registered, assigned bus number 2
[    6.568000] uhci_hcd 0000:00:1f.4: irq 11, io base 0x0000d400
[    6.568000] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[    6.568000] hub 2-0:1.0: USB hub found
[    6.568000] hub 2-0:1.0: 2 ports detected
[    6.672000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] enabled at IRQ 11
[    6.672000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:07.0[A] -> Link [LNKF] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
[    6.672000] 3c59x: Donald Becker and others. www.scyld.com/network/vortex.html
[    6.672000] 0000:02:07.0: 3Com PCI 3c900 Cyclone 10Mbps TPO at d881e000.
[    6.908000] Attempting manual resume
[    6.908000] swsusp: Resume From Partition 8:5
[    6.908000] PM: Checking swsusp image.
[    6.908000] PM: Resume from disk failed.
[    6.972000] kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
[    6.972000] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
[   18.420000] eth0:  setting full-duplex.
[   19.748000] NET: Registered protocol family 17
[   21.000000] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
[   21.040000] shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
[   21.040000] iTCO_vendor_support: vendor-support=0
[   21.044000] iTCO_wdt: Intel TCO WatchDog Timer Driver v1.01 (11-Nov-2006)
[   21.044000] iTCO_wdt: failed to reset NO_REBOOT flag, reboot disabled by hardware
[   21.044000] iTCO_wdt: No card detected
[   21.076000] Intel 82802 RNG detected
[   21.376000] Linux agpgart interface v0.102 (c) Dave Jones
[   21.744000] agpgart: Detected an Intel i815 Chipset.
[   21.748000] agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xe0000000
[   22.360000] parport: PnPBIOS parport detected.
[   22.360000] parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7, dma 3 [PCSPP,TRISTATE,COMPAT,EPP,ECP,DMA]
[   22.536000] input: PC Speaker as /class/input/input2
[   23.064000] input: ImExPS/2 Logitech Wheel Mouse as /class/input/input3
[   36.624000] ata2.00: qc timeout (cmd 0xa0)
[   36.624000] ata2.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen
[   36.624000] ata2.00: (BMDMA stat 0x25)
[   36.624000] ata2.00: cmd a0/01:00:00:00:00/00:00:00:00:00/a0 tag 0 cdb 0x12 data 254 in
[   36.624000]          res 51/51:03:00:12:00/00:00:00:00:00/a0 Emask 0x5 (timeout)
[   43.624000] ata2: port is slow to respond, please be patient (Status 0xd8)
[   66.640000] ata2: port failed to respond (30 secs, Status 0xd8)
[   66.640000] ata2: soft resetting port
[   66.804000] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[   66.968000] ata2.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x1)
[   66.968000] ata2.00: revalidation failed (errno=-5)
[   66.968000] ata2: failed to recover some devices, retrying in 5 secs
[   71.972000] ata2: soft resetting port
[   72.136000] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[   72.464000] ata2.00: configured for MWDMA2
[   72.464000] ata2: EH complete
[  102.488000] ata2.00: qc timeout (cmd 0xa0)
[  102.488000] ata2.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen
[  102.488000] ata2.00: (BMDMA stat 0x25)
[  102.488000] ata2.00: cmd a0/01:00:00:00:00/00:00:00:00:00/a0 tag 0 cdb 0x12 data 254 in
[  102.488000]          res 51/51:03:00:12:00/00:00:00:00:00/a0 Emask 0x5 (timeout)
[  109.488000] ata2: port is slow to respond, please be patient (Status 0xd8)
[  132.504000] ata2: port failed to respond (30 secs, Status 0xd8)
[  132.504000] ata2: soft resetting port
[  132.668000] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[  132.832000] ata2.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x1)
[  132.832000] ata2.00: revalidation failed (errno=-5)
[  132.832000] ata2: failed to recover some devices, retrying in 5 secs
[  137.836000] ata2: soft resetting port
[  138.000000] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[  138.328000] ata2.00: configured for MWDMA2
[  138.328000] ata2: EH complete
[  168.340000] ata2.00: qc timeout (cmd 0xa0)
[  168.340000] ata2.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen
[  168.340000] ata2.00: (BMDMA stat 0x25)
[  168.340000] ata2.00: cmd a0/01:00:00:00:00/00:00:00:00:00/a0 tag 0 cdb 0x12 data 254 in
[  168.340000]          res 51/51:03:00:12:00/00:00:00:00:00/a0 Emask 0x5 (timeout)
[  175.340000] ata2: port is slow to respond, please be patient (Status 0xd8)
[  198.236000] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
[  198.316000] Adding 1124508k swap on /dev/disk/by-uuid/d227c7cb-9a3a-4d73-8cc5-df6774b8d6c0.  Priority:-1 extents:1 across:1124508k
[  198.356000] ata2: port failed to respond (30 secs, Status 0xd8)
[  198.356000] ata2: soft resetting port
[  198.416000] EXT3 FS on sda1, internal journal
[  198.520000] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[  198.684000] ata2.00: failed to IDENTIFY (I/O error, err_mask=0x1)
[  198.684000] ata2.00: revalidation failed (errno=-5)
[  198.684000] ata2: failed to recover some devices, retrying in 5 secs
[  198.768000] NET: Registered protocol family 10
[  198.768000] lo: Disabled Privacy Extensions
[  203.688000] ata2: soft resetting port
[  203.852000] ATA: abnormal status 0x7F on port 0x00010177
[  204.180000] ata2.00: configured for MWDMA2
[  204.180000] ata2: EH complete
[  205.592000] input: Power Button (FF) as /class/input/input4
[  205.604000] ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
[  205.676000] input: Power Button (CM) as /class/input/input5
[  205.676000] ACPI: Power Button (CM) [PWRB]
[  205.724000] Using specific hotkey driver
[  205.784000] No dock devices found.
[  205.884000] ibm_acpi: ec object not found
[  206.132000] pcc_acpi: loading...
[  209.088000] eth0: no IPv6 routers present
[  213.436000] ppdev: user-space parallel port driver
[  215.068000] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x07 (Driver version 1.16ac)
[  215.068000] apm: overridden by ACPI.
[  216.800000] Bluetooth: Core ver 2.11
[  216.800000] NET: Registered protocol family 31
[  216.800000] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[  216.800000] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[  216.948000] Bluetooth: L2CAP ver 2.8
[  216.948000] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[  217.188000] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[  217.188000] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[  217.188000] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
[  231.804000] eth0: no IPv6 routers present
reinhout@reinhout-desktop:~$

------------------------------------------------------------------------

edit: Ik voeg nog even iets toe na het lijstje zelf bekeken te hebben:
daar staat iets van ATA 2; wel ik kreeg er ook een error mee als ik de live-cd probeerde te draaien.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #3 Gepost op: 2007/04/20, 20:06:19 »
Wat is het merk en type van het moederbord?
Heb je er een losse IDE controller-kaart in zitten?

Hoe zijn je harde schijf(schijven) en CD/DVD aangesloten?

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #4 Gepost op: 2007/04/20, 20:27:27 »
Het moederbord is een Aopen AX3S I815 Ik zie niets van een ide controller
de harde schijf (lees: 1 western digital van 40gb) staat op 1 kabel (ide1) op het uiteinde met de jumper op master.
de cd-rom (ook van Aopen) zit op de andere kabel, ook op het uiteinde, ook op master

alles staat nog hetzelfde als bij de vorige installatie, of is het een stervende cd-speler?

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #5 Gepost op: 2007/04/20, 21:04:24 »
Mmm, dit zijn dingen die ik bij Edgy ook al zag, een sloom instabiel systeem. En dat kwam niet door Edgy maar door de upgrade. Mensen die een clean install daarna deden hadden 9 van de 10 keer geen problemen meer. Dus misschien toch het overwegen waard?

Overigens, als je met de Live CD van feisty het volgende te zien krijgt: ata2.01: failed to set xfermode (err_mask=0x4) dan is het best mogelijk dat je hier eens moet kijken voor de workaround: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/8841

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #6 Gepost op: 2007/04/20, 21:14:07 »
het is niet die fout,; maar zoals te zien zoals in het lijstje: ata2 device not found en dan iets van een retry over 30sec

help help. Ik wil wel een clean install doen maar dan krijg ik die fout :(

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #7 Gepost op: 2007/04/20, 21:19:08 »
voeg "break=top" toe aan de kernel cmdline via het bootgfx menu
wanneer je in de busybox prompt komt voer je het volgende uit: "modprobe piix".
Vervolgens "exit" uit de shell en hij zou moete doorstarten.
Dit schijnt niet alleen voor die xfermode problemen een work around te zijn voor de Live CD maar ook voor een aantal andere SATA gerelateerde problemen. Met de live cd het hier boven genoemde proberen kan geen kwaad lijkt me .. wie weet werkt het, dan kan je altijd nog de permanentere work around toepassen. De hierboven genoemde work around past niets aan je systeem aan ...

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #8 Gepost op: 2007/04/20, 21:22:32 »
kan je concreet zeggen hoe ik bij die bootgfx en die kernel enzo kom? want ik versta er de *** van. Wel bedankt voor de tot nog toe gegeven info.

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #9 Gepost op: 2007/04/20, 21:42:54 »
Wanneer je van de LiveCD opstart krijg je een menu, wanneer je daar op F6 drukt (voor other options) krijg je een regel met witte letters in beeld. Als je daar break=top aan toevoegt en dan op enter drukt kom je uiteindelijk in een soort beperkte terminal terecht. Je herkent die doordat er (initramfs) als command prompt staat en BusyBox dus boven. Daar zou je dan "modprobe piix" moeten invoeren (zonder de " )maar bij mijn vriendin haar PC had dit niet het gewenste effect ... terwijl de workaround die ik voor geinstalleerde machines heb gekopieerd en daar heb neergezet wel de oplossing was.. Naja, misschien dat het bij jou wel werkt.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #10 Gepost op: 2007/04/20, 21:45:40 »
is nu wat laat om te proberen, maar ik doe het morgen zeker, bedankt en slaapwel.

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #11 Gepost op: 2007/04/20, 22:07:33 »
Ok, als je morgen dan eerst eens probeert om je floppy drive in je BIOS te disablen. Klinkt misschien heel vreemd, maar door de floppy drive te disablen EN ook uit de boot priority lijst te halen doet de live CD het ineens wel op de PC van mijn vriendin. ZOnder al dat gerommel. Het allerbeste zou zijn om bij het menu van de live cd op F6 te drukken en daar quiet en splash te verwijderen en goed op te letten wanneer het fout gaat ...tis maar een idee.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #12 Gepost op: 2007/04/21, 08:19:28 »
kan zijn; ik gebruik het toch niet. Dus ik ga naar de bios --> boot lijstje (1st,2nd,3rd boot device) en daar zorg ik dat de floppy wegblijft. Dan ga ik hem ook nog eens loskoppelen en opnieuw installeren, maar nu zit mn pa te zagen dat k eerst moet leren (hij heeft telkens een plezier-moment als ik moeilijkheden heb)
kga het rond 11u30 doen, tot dan en bedankt (die floppy had ik er al bijna een keer uitgesleurd maar ...)
Reinhout

ps: wat doet dat splash dinges en dat andere wel?

edit:
heb het al uit de boot gehaald maar dat disabelen; ik weet niet welke kabel het is ?--> gewoon handmatig verwijderen?
(ik krijg iets van job control turned off .... ttd... weer fouten met ata 2.0 als ik het nu probeer)

edit2: Kheb nu de floppy uit mn pc gehaald en die 2 woorden verwijdert. Zie ik een hele hoop uitvoeringen over mn scherm schuiven vergelijkbaar met het lijstje helemaal bovenaan dit topic (na die command in de bios)
heb ik nog altijd iets van die 'ata 2.0 is slow to respond please be patient' of iets in die aard en daarop volgt 'ata 2.0 failed to respond' en dan iets van 'trying again in 5 seconds'
huil, huil dacht ik dat ik geluid ging hebben maar nu zit die fucking 2.0 daar (is toch de cd-speler he; 2e kabeltje)
als het niet wil responden, hoe kan het dan opstarten??? hoe kan ik dan in dat menu raken van de live-cd als mn cd-rom niet werkt?
hoop dat jullie een oplossing hebben of dat het een bug is die binnen een week weg is.

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #13 Gepost op: 2007/04/21, 11:00:14 »
Citaat van: reinhout
kan zijn; ik gebruik het toch niet. Dus ik ga naar de bios --> boot lijstje (1st,2nd,3rd boot device) en daar zorg ik dat de floppy wegblijft. Dan ga ik hem ook nog eens loskoppelen en opnieuw installeren, maar nu zit mn pa te zagen dat k eerst moet leren (hij heeft telkens een plezier-moment als ik moeilijkheden heb)
kga het rond 11u30 doen, tot dan en bedankt (die floppy had ik er al bijna een keer uitgesleurd maar ...)
Reinhout

ps: wat doet dat splash dinges en dat andere wel?

edit:
heb het al uit de boot gehaald maar dat disabelen; ik weet niet welke kabel het is ?--> gewoon handmatig verwijderen?
(ik krijg iets van job control turned off .... ttd... weer fouten met ata 2.0 als ik het nu probeer)

edit2: Kheb nu de floppy uit mn pc gehaald en die 2 woorden verwijdert. Zie ik een hele hoop uitvoeringen over mn scherm schuiven vergelijkbaar met het lijstje helemaal bovenaan dit topic (na die command in de bios)
heb ik nog altijd iets van die 'ata 2.0 is slow to respond please be patient' of iets in die aard en daarop volgt 'ata 2.0 failed to respond' en dan iets van 'trying again in 5 seconds'
huil, huil dacht ik dat ik geluid ging hebben maar nu zit die fucking 2.0 daar (is toch de cd-speler he; 2e kabeltje)
als het niet wil responden, hoe kan het dan opstarten??? hoe kan ik dan in dat menu raken van de live-cd als mn cd-rom niet werkt?
hoop dat jullie een oplossing hebben of dat het een bug is die binnen een week weg is.
Die splash zorgt er normaal voor dat je het grote Ubuntu logo te zien krijgt en een progress bar, ik heb je die even laten verwijderen zodat je kunt zien wat er gebeurt bij het opstarten van de Live CD, daar hebben we iets meer aan dan dat mooie splash-screen. Verder quiet zorgt er voor dat meldingen onderdrukt worden tenzij ze ernstig zijn (meen ik). Beide dus weg omdat we even moesten zien of er iets verandert.
Al die meldingen die je krijgt, die heb je waarschijnlijk al een keer gehad, maar heb je dus nooit kunnen zien, geen paniek dus :). Het is mij wel duidelijk dat een hoop Live CD problemen wéér met de SATA controller te maken hebben. Het is ook elke keer hetzelfde gezeur met die SATA.
Nu heb je dus splash en quiet weggehaald, heb je toen daar wel break=top aan die regel toegevoegd? Zoja, dan moet je net zo lang wachten tot je BusyBox te zien krijgt met een prompt (initramfs). Zodra je dat hebt kun je proberen modprobe piix te doen.
Uiteraard zou je ook de "alternate" cd kunnen proberen, dat ging bij mij wel goed. Jammere is alleen dat de grafische manier van installeren zoveel makkelijker is voor de meeste beginners of minder gvorderden, daarom probeer ik die altijd voor mensen aan de praat te krijgen.

ps.: ata 2.0 heeft als ik mij niet vergis (tenzij je een SATA CDROM speler hebt) niets met je CDrom te maken. Overigens, als je die opstart regel met splash en quiet hebt kunnen veranderen dan ben je in het menu van de live cd geweest. Nu dus zaak om in BusyBox te geraken.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #14 Gepost op: 2007/04/21, 11:16:14 »
nee, die break= top heb ik niet gedaan, maar idd: die live-cd sukt op mn pc, ik heb al een hele weg afgelegd om de vorige versie erop te krijgen: eerst 98 draf en xubuntu drop via alternate en dan de alternate van ubuntu. die deed iets fout en dan heb ik de live geprobeerd samen met een nieuwe klocksnelheid, werkte wel maar had geen geluid en nu, nog steeds geen geluid noch lekker draaiend systeem (en velen zeiden dat op een celeron 1080Mhz met een 40gb schijf en 3x 128mb ram een goede combinatie was maar die screensavers (neem nu die van matrix gaat zo ge ha kke ld.)

nu down ik de alternate en ik hoop dat het daarmee goed zal werken.

ps: je typet daar SATA; maar ik heb wel ata he (of is dat hetzelfde?)

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #15 Gepost op: 2007/04/21, 12:22:50 »
nog altijd hetzelfde. iets met ata 2.00 en dan een regel of drie en dan failed revalidation. (dit is nu de alternate he)

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #16 Gepost op: 2007/04/21, 23:03:43 »
iedeeën???

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #17 Gepost op: 2007/04/22, 01:24:04 »
naja, die break=top is wel erg belangrijk anders krijg je BusyBox niet en kun je dus ook geen modprobe piix doen.
Met de alternate zou je een regel of drie á vier van die ata 2.00 meldingen moeten krijgen en dan gaat hij als het goed is na een tijdje wachten gewoon door. Als je dan na install de permanente work around toepast dan ben je als het goed is van die ata errors af.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #18 Gepost op: 2007/04/22, 08:15:12 »
dus gewoon even laten doorzweten; o, nu ik denk: hij start ook op met die fouten
herinstallatie gelukt maar nog altijd geen verbetering, hoe kan ik die soort cheat instellen?

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #19 Gepost op: 2007/04/22, 10:42:16 »
Als je je feisty eenmaal geinstalleerd hebt, opstarten en wachten tot hij helemaal is opgestart. Dus tot je in je desktop zit. Dan een terminal openen en het volgende doen:

voeg "piix" toe aan "/etc/initramfs-tools/modules"
dan in een terminal het volgende commando: "sudo update-initramfs -u"
Dit heeft op de PC van mij vriendin gewerkt. IK weet niet hoe lang het duurt voor ze dit nu eens fatsoenlijk gaan fixen, maar er zijn volgens mij een hoop mensen die hier problemen mee hebben. Ik heb alleen bar weinig op launchpad gezien wat reactie betreft van de ontwikkelaars. Nu heb ik wel het vermoeden dat de fix die ik in de bugreport vond door een van de ontwikkelaars is geplaatst maar zeker weten doe ik dit niet. Men zou in elk geval hier eens haast mee kunnen maken want het maakt Ubuntu er niet geliefder om bij nieuwe mensen.

Overigens de bovenstaande work-around moet natuurlijk zonder de " tekens worden toegepast.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #20 Gepost op: 2007/04/22, 10:52:54 »
moet ik dan nu heropstarten? kheb dat woordtje toegevoegd aan de lijst en dan dat commando gedaan. het antwoord op dat commando:
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.20-15-generic
dus ik denk dat dat wel goed zit

ps: moet ik zo'n bug report doen? zal misschien helpen bij de updates (of moet ik dan heel gedetailleerd zeggen wat er fout is?)

pps: is die permanente aanpassing nu in orde?

edit: dat lukte, maar ik heb nog altijd geen geluid :(

Azalin

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #21 Gepost op: 2007/04/22, 11:48:08 »
Opnieuw opstarten is wel nodig inderdaad. Een zeldzaamheid maar ja :)

Een bugreportje doen is inderdaad niet onverstandig, hoe meer mensen het rapporteren dat het niet werkte maar met de work-around wel, hoe groter de kans is dat het gefixt wordt.

Dat je geen geluid hebt moet helaas ergens anders gezocht worden.

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #22 Gepost op: 2007/04/22, 19:12:17 »
waar kan ik die bug dan raporteren?

van dat geluid: damn, maar je hebt me al goed geholpen :)

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #23 Gepost op: 2007/04/22, 19:21:23 »
Wat voor geluidskaart heb je?
Plaats de uitkomst van de volgende commando's ook even hier:
lspci
sudo lshw -C multimedia
aplay -l    # de laatste letter is een kleine L

reinhout

  • Gast
feisty: werkt echt niet lekker op mn pc'tje
« Reactie #24 Gepost op: 2007/04/24, 21:18:55 »
Ik heb een onboard AC'97 kaart (bloos)
de uitkomsten komen straks

ps: sry dat ik nu pas reageer maar ze werkten in straat en mn internet lag plat
ik ga maar eventjes een nieuw topic bij 'drivers' starten...