Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: GnuCash / KMyMoney en ABN Amro  (gelezen 568 keer)

Offline Sylvia

  • Lid
GnuCash / KMyMoney en ABN Amro
« Gepost op: 2015/10/31, 19:51:13 »
Vorige week heb ik voor een Windows 7 gebruiker Kubuntu 15.10 geïnstalleerd. Over het algemeen een hele positieve ervaring, maar wij zijn toch tegen een probleem aangelopen met het bijhouden van de boekhouding.

Normaal gesproken gebruikt zij Offline Rekening Overzicht (http://www.orov.nl/) om haar boekhouding offline bij te houden, maar dit programma is enkel beschikbaar op Windows.

Ons viel GNUCash en KMyMoney op, maar helaas lijken deze beiden geen enkele van de ABN Amro formaten te ondersteunen. MT940 wordt aangeduid als een ondersteund formaat in GNUCash, maar kan toch niet geïmporteerd worden.

Heeft iemand ervaring met ABN Amro en GNUCash of KMyMoney en ideeën over hoe we dit werkend kunnen krijgen?

Offline Anco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: GnuCash / KMyMoney en ABN Amro
« Reactie #1 Gepost op: 2015/10/31, 21:10:50 »
Heb zelf geen abn amro, maar in de map /usr/share/aqbanking/imexporters/swift/profiles staat een abn amro 940.conf backup de swift940.conf en hernoem die van abn amro naar die naam. Herstart gnu cash en kijk of dit werkt?
Linux user #485563