Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid  (gelezen 403 keer)

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid
« Gepost op: 2015/10/27, 22:04:37 »
Bij de clean install van Ubuntu 15.10 is er geen geluid meer; nog bij de systeem-instellingen > geluid, nog bij Skype geluid-controle.

Hoop dat iemand mij een tip kan geven om dit probleempje op te lossen.
Mijn dank alvast,
Peter
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2015/10/28, 18:07:31 »
Heb in de tussentijd met de terminal de alsamixer gecheckt. Zonder resultaat.
Moet in aanvulling melden dat mijn microfoon wel reageert.

Verder nog met de terminal Alsa en Pulsaudio verwijderd,
sudo apt-get remove --purge alsa-base pulseaudio en weer teruggezet,
sudo apt-get install alsa-base pulseaudio. Ook weer zonder resultaat.



Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline jvecht

  • Lid
    • Just Vecht
  • Steunpunt: Ja
Re: Geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2015/10/28, 18:24:46 »
Vreemd Peter!

Je geluidskaart wordt dus correct herkend, begrijp ik? En je geluid is niet stiekem gemuted?
GIMP bundel 2017  25 cursussen met geweldig mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 4000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine November 2017

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2015/10/28, 23:07:35 »
Nee, inderdaad de mute stand gecontroleerd en zelfs de aansluitingen nagelopen.

Vreemd genoeg hoor ik bij het opstarten van Ubuntu wel het gebruikelijke tromgeroffel. Raar maar waar !!
Dus de afdeling "geluidseffecten" werkt, zo ook de invoer geeft aan te reageren.
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline jvecht

  • Lid
    • Just Vecht
  • Steunpunt: Ja
Re: Geen geluid
« Reactie #4 Gepost op: 2015/10/28, 23:25:06 »
Wel tromgeroffel? Heel apart!

Misschien een idee om nog eens de installatie schijf of stick erin te doen en dan te kijken of in de Live modus het geluid wél werkt?
GIMP bundel 2017  25 cursussen met geweldig mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 4000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine November 2017

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #5 Gepost op: 2015/10/28, 23:29:29 »
Had ik ook al aan gedacht en denk het morgen maar weer eens met de schijf te proberen. Eerst even tukkie doen.  ;)
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #6 Gepost op: 2015/10/31, 20:08:31 »
Moet ook nog melden dat wanneer ik de koptelefoon aansluit deze wel werkt.

Heb ook n.a.v. een eerdere vraag van iemand anders het volgende met de terminal uitgevoerd:
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf en daarna toegevoegd:
options snd-hda-intel model=auto

Kreeg meer mogelijkheden, maar allen zonder resultaat.
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #7 Gepost op: 2015/11/01, 23:04:22 »
Ben ook benieuwd of anderen GEEN probleem met het geluid hebben na installatie van Ubuntu 15.10.
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline jvecht

  • Lid
    • Just Vecht
  • Steunpunt: Ja
Re: Geen geluid
« Reactie #8 Gepost op: 2015/11/01, 23:08:29 »
Geen problemen met geluid in Xubuntu 15.10, Peter.
GIMP bundel 2017  25 cursussen met geweldig mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 4000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine November 2017

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #9 Gepost op: 2015/11/02, 11:54:52 »
Bedankt voor alweer je reactie jvecht!
Ik ga verder zoeken.
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #10 Gepost op: 2015/11/06, 23:31:56 »
Oplossing gevonden op http://forum.airtame.com/t/linux-ubuntu-15-10-and-sound/2642/3.
Wat blijkt is, dat ik niet de enige ben die het probleem met 15.10 heb gehad.

"dukeglukem
16d

Solution is to set recording device in pavucontrol:

    Sound on Linux requires a bit of settings in the sound controls. I use pavucontrol to set the volume of the recording device: [image] The "RtAudio" is what's recording from the "Monitor" output, which is the system sound [smile] P.S.: Remember to be in Video/Presentation or Manual modes (with audio on)

    AIRTAME-v1.0.0-b1-5_x64.tar.gz does not install on Ubuntu 15.04"


Ben blij dat het mij gelukt is en dank jvecht nog voor zijn inspanning.
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline jvecht

  • Lid
    • Just Vecht
  • Steunpunt: Ja
Re: Geen geluid
« Reactie #11 Gepost op: 2015/11/07, 09:07:03 »
Mooi Peter!

Had het nou een relatie met zo'n leuk Airtame ding en die software?
GIMP bundel 2017  25 cursussen met geweldig mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 4000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine November 2017

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #12 Gepost op: 2015/11/07, 11:50:53 »
Daar ben ik nog niet achter; ben er nog wel mee bezig.

Nee, Airtame is een wireless HDMI-systeem.
Ik heb gebruik gemaakt van de pavucontroler  (Pulse Audio) en heb daar instellingen kunnen wijzigen
« Laatst bewerkt op: 2015/11/07, 22:40:12 door petineke »
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4

Offline petineke

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #13 Gepost op: 2015/11/13, 21:33:06 »
Ik moet op dit onderwerp terugkeren omdat mij is gebleken dat het toch ook met een fout in Ubuntu 15.10 te maken heeft. (zie bijlage)
Mogelijk dat iemand uit de details van de melding een oplossing kan geven.
Ubuntu 17.10 64-bit
ASUS, harde schijf ATA WD10EAXL-009BAD, 976.0Gb
Intel® Sandybridge Desktop x86/MMX/SSE2
Intel® Core™ i5-2310 CPU @ 2.90GHz × 4