Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Grafische installatie werkt niet op eMac  (gelezen 1434 keer)

jorisvdfunky

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Gepost op: 2007/04/16, 20:32:11 »
Hallo,

Ik probeer al een tijdje Ubuntu 6.06 LTS op m'n eMac (model 2006) te installeren, maar telkens krijg ik dezelfde foutmelding na het startscherm: "fatal error on rule .... now quitting" (van de X-server).
Ik heb op aanraden in de niet-grafische interface het commando "glxinfo" eens getypt, maar hierbij kreeg ik dan de volgende melding: "can't open display (null)".
Heb ook al eens de uitleg proberen te lezen op https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI, maar hier begrijp ik niet veel van (ik denk trouwens niet dat dit voor de installatie van toepassing is).

Ik heb een ATI Radeon 9200 met 32 MB geheugen, een PPC G4 1,25 Ghz en ook nog 768 SD-RAM geheugen.

Weet iemand wat ik misdoe en kan iemand me soms helpen? Alvast hartelijk bedankt!

Mvg, Joris VD

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #1 Gepost op: 2007/04/16, 21:52:07 »
glxinfo zal idd niet werken. Post eens je inhoud van xorg:

nano /etc/X11/xorg.conf

Kan je ons laten weten wat section device en monitor en screen staat?
Bij screen, zijn het resoluties die je mac normaal gebruikt?

typ ook eens starx
wat krijg je dan?

jorisvdfunky

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #2 Gepost op: 2007/04/17, 19:30:41 »
Hallo,
Ik hoop dat je hier iets mee bent.
Ik gebruik meestal een schermresolutie van 1152*864, maar heb deze ook al eens ingesteld op 800*600 en daarna opgestart van de installatie-cd, maar dit helpt blijkbaar niet.

Output van "xorg.conf":
Section Device
=========
Identifier: "Ati Technologies, Inc. RV280 (Radeon 9200)"
Driver: "ati"
BusID: PCI0:16:0
Option: "UseFBDev"  "true"

Section Monitor
=========
Identifier: "Generic Monitor"
Option: "DPMS"
HorizSync: 28-51
VertRefresh: 43-60

Section Screen
=========
Identifier: "Default Screen"
Device: "Ati Technologies, Inc. RV280 (Radeon 9200)"
Monitor: "Generic Monitor"
DefaultDepth: 24
>> Subsections
Depth: 1-4-8-15-16-24
640*480 - 800*600 - 1024*768


Output van "startx":
Invalid IO Location b: 0xf0000400 e: 0xf00004ff correcting
...
MergedFB does not work with Option USeFBDev, MergedFB is disabled
...
FBIOPUT_VSCREENINFO: Invalid Argument
...
Fatal server error
AddScreen/Screensize failed for driver 0 (fatal error 104 - connection reset by peer)
on x server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed)


Mvg, Joris VD

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #3 Gepost op: 2007/04/17, 21:41:23 »
Heb even zitten googlen : http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2459212
Dit draadje (de eerste poster) heeft er ook van. De rest blijkbaar niet?
Probeer eens sudo nano /etc/X11/xorg.conf
Haal die option weg
Dus: Option: "UseFBDev"  "false"

ctrl +x
y
enter

Who knows? ...
(Je hebt toch de mac-versie?)

jorisvdfunky

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #4 Gepost op: 2007/04/18, 14:52:05 »
Hallo,

Ik heb het uitgevoerd zoals vermeld (ik had voor de zekerheid ook de resolutie op 800*600 ingesteld in Mac OS). Nu start Ubuntu blijkbaar wel op (ik hoor nl. het opstrartgeluid), maar ik krijg geen beeld.
Iemand een idee?

Mvg, Joris VD

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #5 Gepost op: 2007/04/18, 20:10:47 »
Neen, sorry, ik heb eigenlijk ook helemaal geen mac...
Probeer eens een latere versie? Maar een echte oplossing heb ik niet voor jou :(

George

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #6 Gepost op: 2007/04/19, 12:45:38 »
Hoi Joris,

Na het opstartgeluid moet je even wachten totdat de cd is uitgerateld, ongeveer 1 minuut.

Daarna klik je op ctrl-alt-F1 en krijg je een terminal.

voer de volgende regel in:

sudo nano /etc/X11/xorg.conf

Je moet het volgende veranderen in xorg.conf

Section Monitor
=========
Identifier: "Generic Monitor"
Option: "DPMS"
HorizSync: 28-51
VertRefresh: 43-60

==>>

HorizSync: 58-62
VertRefresh: 75-117

Daarna ctrl o (opslaan)
en dan ctrl x (exit)

Je komt weer in de prompt te staan, voer nu in:
sudo killall -HUP gdm

Na de enter even wachten en ubuntu wordt gestart.

Succes George

jorisvdfunky

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #7 Gepost op: 2007/04/20, 17:32:29 »
Als ik deze instellingen verander, hoor ik opnieuw het opstartgeluid.
Maar het scherm blijft nog altijd zwart...

George

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #8 Gepost op: 2007/04/20, 19:52:32 »
Probeer de volgende dan eens:

HorizSync 30-112

VertRefresh 50-160

Succes

George

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #9 Gepost op: 2007/04/20, 21:05:13 »
Verder heb ik ook nog deze gevonden. Ik zag later pas wat voor emac je hebt.

Maar voor de eMac G4,  ATI Radeon 9200 (agp 4x) kan de volgende instelling ook voldoen:

HoryzSync               70-73
VertRefresh             70-140

Dit is trouwens het enige wat je hoeft te wijzigen de rest kan je gewoon laten staan in /etc/X11/xorg.conf bestand,

George

jorisvdfunky

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #10 Gepost op: 2007/04/21, 12:16:52 »
Zo werkt het!

Hartelijk bedankt!!
Joris VD

George

  • Gast
Grafische installatie werkt niet op eMac
« Reactie #11 Gepost op: 2007/04/21, 13:06:37 »
Graag gedaan.

Laat ook even weten welke config setting goed was.

Ik denk de laatste (in jouw geval)

George