Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14  (gelezen 201 keer)

Offline Cargamel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Gepost op: 2015/09/16, 11:15:11 »
Na een upgrade naar Ubuntu 14.04 geeft mijn DELL Optiflex GX620 alleen nog geluid via de koptelefoon. Via het maintenance-menu (systeeminstellingen) waarmee het geluid ingesteld kan worden zie ik die ook alleen maar. Geen indicatie omtrent  speakertjes in het systeem. Na de upgrade alle toverspreuken uit het lijstje https://sites.google.com/site/computertip/directdoen afgewerkt, maar helaas geen geluid uit de speakertjes. Welke toverspreuk ben ik vergeten?
« Laatst bewerkt op: 2015/09/16, 11:46:32 door Cargamel »
2x DELL Optiplex GX620, Intel® P4 CPU 3.00GHz × 2: Ubuntu 14.04 LTS, Linux Mint, OpenSUSE, Windows XP
IBM NetVista, Type 2179 (bouwjaar 2001! - alles USB): Windows ME

Offline Lowlands

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #1 Gepost op: 2015/09/16, 11:34:05 »
.
Doe rustig aan,ben ik ook de hele dag druk mee.

Offline Cargamel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #2 Gepost op: 2015/09/18, 12:14:18 »
Hallo Lowlands. Bedoel je met de . "punt uit" (niet mogelijk) of had je bijna de oplossing? Ik heb zelf het idee dat het niet mogeijk is. De tips uit
http://itsfoss.com/fix-sound-ubuntu-1304-quick-tip/ werken bij mij (en anderen) niet (altijd) en na het eerste alternatief kon ik helemaal niet meer opstarten. Heb via "Recovery" optie in het boot-scherm de handel weer aan de praat gekregen. Verder nog op internet gestruind (o.a. ALSA-sound driver instaleren en configureren) maar dat wordt wel een heel ingewikkeld verhaal, zelfs voor de niet-leek. Iemand anders nog een idee? :rolleyes:
 
2x DELL Optiplex GX620, Intel® P4 CPU 3.00GHz × 2: Ubuntu 14.04 LTS, Linux Mint, OpenSUSE, Windows XP
IBM NetVista, Type 2179 (bouwjaar 2001! - alles USB): Windows ME

Offline Cargamel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #3 Gepost op: 2015/09/18, 12:20:27 »
En wat zou je hier van denken: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/893210
Toch niet meer te volgen?  :'(
2x DELL Optiplex GX620, Intel® P4 CPU 3.00GHz × 2: Ubuntu 14.04 LTS, Linux Mint, OpenSUSE, Windows XP
IBM NetVista, Type 2179 (bouwjaar 2001! - alles USB): Windows ME

Offline Lowlands

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #4 Gepost op: 2015/09/18, 17:35:07 »
Nee,ik dacht dat ik de oplossing had,maar dat geld niet bij een laptop.
Doe rustig aan,ben ik ook de hele dag druk mee.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #5 Gepost op: 2015/09/18, 18:59:38 »
Ik vond iets op het Kubuntu forum, wat je mogelijk zou kunnen proberen.
https://www.kubuntuforums.net/showthread.php?55188-%28Solved%29-Internal-Soundcard-with-11-10-%28Intel-ICH7-on-Dell-GX620%29 Alleen gaat dat zoals je ziet, over (K)ubuntu 11.10. Ik weet dus niet zeker of dit ook nog te gebruiken is voor Ubuntu 14.04.

Je zou die toevoeging in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf kunnen maken via je favoriete editor. Of in het terminalvenster via commando
echo "options snd-intel8x0 ac97_quirk=swap_hp" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf [Enter]

Eventueel zou je eerst een back-up kunnen maken van die /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
sudo cp /etc/modprobe.d/alsa-base.conf  /etc/modprobe.d/alsa-base.conf.backup [Enter]

Zodat je eventueel de workaround ongedaan kunt maken via commando
sudo cp /etc/modprobe.d/alsa-base.conf.backup /etc/modprobe.d/alsa-base.conf [Enter]
Hoofd PC september 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 14.04
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM
Test pc's AthlonXP 1700+ PC 1,5 GB RAM nVidia 7600GS en Dual P3 1000 MHz 1 GB RAM X1650Pro

Offline Cargamel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #6 Gepost op: 2015/09/18, 21:50:10 »
Hallo allemaal,
Ik heb weer geluid via de normale kanalen! =D Had ergens gelezen om GNOME Alsa Mixer te installeren. En zo waar, ik heb weer geluid uit mijn computer-speakers. Zo hoort het ook. Ik had ook wat kunnen regelen via mijn hoofdtelefoon-uitgang, maar zo zou het ook moeten kunnen. Eindelijk gelukt dus. Lowlands en Jolo, bedankt voor jullie bijdrage.
PS: Lowlands, mijn computer (DELL Optiflex GX620) is geen laptop.
« Laatst bewerkt op: 2015/09/18, 21:56:16 door Cargamel »
2x DELL Optiplex GX620, Intel® P4 CPU 3.00GHz × 2: Ubuntu 14.04 LTS, Linux Mint, OpenSUSE, Windows XP
IBM NetVista, Type 2179 (bouwjaar 2001! - alles USB): Windows ME

Offline Lowlands

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na upgrade naar Ubuntu 14
« Reactie #7 Gepost op: 2015/10/09, 12:31:00 »
Aha!Had ik toch gelijk gehad..... ^-^
Doe rustig aan,ben ik ook de hele dag druk mee.