Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Traag wifi  (gelezen 545 keer)

Offline davevr

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Traag wifi
« Gepost op: 2015/09/06, 00:03:18 »
Hey iedereen,

ik zat blijkbaar eerst in de verkeerde topic maar hier ben ik dan
Meer info:

ik zit vast : mijn wifi werkt niet op mijn pc. (vaste werkt wel), hij herkent de wifi (usb TP-link TL-WN725N) maar maakt moeilijk verbinding
(zeer traag,valt soms weg) en de sterkte van mijn wifi staat op -1 . Op  mijn andere devices werk alles goed. Ik heb al wat info gevonden maar die tips
werken niet : dit zijn mijn print-outs :t

sudo iwconfig.

eth0      no wireless extensions.

lo        no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:"telenet-0C8F5"  Nickname:"<WIFI@REALTEK>"
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: 5C:35:3B:60:C8:FA   
          Bit Rate:72.2 Mb/s   Sensitivity:0/0
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:****-****-****-****-****-****-****-****   Security mode:open
          Power Management:off
          Link Quality=0/100  Signal level=2/100  Noise level=0/100
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0



read out van inxi -Fxz

System:    Host: HAL2000 Kernel: 3.13.0-63-lowlatency x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.2) Desktop: Gnome Distro: Ubuntu 14.04 trusty
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: P6T version: Rev 1.xx Bios: American Megatrends version: 0603 date: 05/19/2009
CPU:       Quad core Intel Core i7 CPU 920 (-HT-MCP-) cache: 8192 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 21381.2
           Clock Speeds: 1: 1600.00 MHz 2: 1600.00 MHz 3: 1600.00 MHz 4: 1600.00 MHz 5: 1600.00 MHz 6: 1600.00 MHz 7: 1600.00 MHz 8: 1600.00 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G94 [GeForce 9600 GT] bus-ID: 02:00.0
           X.Org: 1.15.1 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NV94 GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card: Intel 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-63-lowlatency
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: e800 bus-ID: 06:00.0
           IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1002.2GB (15.9% used) 1: id: /dev/sda model: ST31000528AS size: 1000.2GB temp: 31C
           2: id: /dev/sdd model: SD/MMC size: 2.0GB temp: 0C
Partition: ID: / size: 913G used: 148G (18%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 4.28GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 38.5C mobo: 39.0C gpu: 50.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 1962 psu: 0 sys-1: 0 sys-2: 0
Info:      Processes: 326 Uptime: 46 min Memory: 1122.4/3942.4MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (bash 4.3.11) inxi: 1.9.17

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Traag wifi
« Reactie #1 Gepost op: 2015/09/06, 08:44:27 »
Davevr,

Ik mis de uitkomst van lsusb voor de USB Wifi doggle.

Heb je de site van Pjotr met tips over Realtek USB Wifi's ook gevonden:
https://sites.google.com/site/computertip/reserve-8
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline davevr

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Traag wifi
« Reactie #2 Gepost op: 2015/09/06, 10:57:12 »
Bus 002 Device 003: ID 0bda:8179 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 002: ID 046d:c512 Logitech, Inc. LX-700 Cordless Desktop Receiver
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 0bda:0111 Realtek Semiconductor Corp. RTS5111 Card Reader Controller
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub


Dus volgens die read out en dit kom ik uit bij volgende op de site

Realtek RTL8188EU chipset (0bda:8179)
5. Deze chipset zit onder andere in de draadloze USB-netwerkstekker TP-Link TL-WN725N (versie 2.0) Nano USB Adapter (controleer hier of hij nog te koop is).

Deze chipset werkt direct, uit-de-doos, in Linux Mint 17.2 en Ubuntu 14.04. Alleen in Linux Mint 13 moet u nog een extra ingreep doen, waarover straks meer.

Wel zit er een schoonheidsfoutje in het stuurprogramma. Daardoor wordt de sterkte van de beschikbare draadloze netwerken verkeerd weergegeven: die staat bij allemaal op 0.

Maar dat klopt niet: zodra u verbindt met uw draadloze netwerk, verandert daarvoor de weergave van de netwerksterkte alsnog in de juiste waarde.

Gelukkig is dit het enige foutje; uw draadloze verbinding zou nu snel en stabiel moeten zijn.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Traag wifi
« Reactie #3 Gepost op: 2015/09/06, 14:28:10 »
Je hebt een low latency-kernel. Dat is iets afwijkends.... Misschien heeft dat er iets mee te maken. Probeer eens of het helpt, wanneer je opstart vanaf een gewone kernel.

Wat je ook kunt proberen, is het optimaliseren van de kanaalkeuze:
https://sites.google.com/site/computertip/antenneversterker
« Laatst bewerkt op: 2015/09/06, 16:07:36 door Pjotr »

Offline Ronaldus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Traag wifi
« Reactie #4 Gepost op: 2015/09/07, 08:48:59 »
Heb ook diezelfde TP-link usb adapter.

Werkte altijd goed. Toen opeens zeer langzaam tot niet: ik dacht dat de adapter kapot was gegaan of dat er iets door een update veranderd was.

Bleek de kanaalkeuze in mijn router te zijn. Die had ik op een bepaald kanaal vastgezet. Bleek het kanaal 'vanzelf' veranderd te zijn (van 6 naar 1 met een dramatisch resultaat - ik had bijna Linux op die laptop opgegeven en dacht dat er bij een update iets met de driver veranderd was). Daarna maar op 'auto' gezet en het werkt weer goed (dat de kanaalkeuze zoveel effect kan hebben).

Wellicht automatisch gebeurd door de Ziggo perikelen van onlangs of een keer een stroomonderbreking?
« Laatst bewerkt op: 2015/09/07, 09:01:13 door Ronaldus »
5 pc's in 'actieve dienst'. Daarop draaiend:
** Ubuntu MATE 18.04 (gezins pc/hoofd pc) ** W10 (thuiswerk-pc) ** Ubuntu MATE 18.04 (laptop 1)  ** Xubuntu 18.04 (laptop 2) ** Xubuntu 18.04 (netbook) **