Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Afsluit-probleem  (gelezen 278 keer)

Offline Misty

  • Lid
Afsluit-probleem
« Gepost op: 2015/08/04, 17:30:09 »
Beste,


Na een tweetal jaren windows, terug naar ubuntu overgestapt.
Heb een klein laptopje gekocht (traag!!!!) maar het is niet plug and play jammer genoeg.

De laptop sluit niet fatsoenlijk af. Alle processen stoppen volgens mij, maar de laptop blijft stroom vervruiken.
Dit heb ik al geprobeerd: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2217602  post 4, maar zonder resultaat.
in bijlage mijn hardware.

Iemand suggesties, idee├źn?

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2015/08/04, 17:55:44 »
Ja, dat is wel de methode.

Nog wel twee vragen :
1 - Welke versie van Ubuntu / Mint staat op de pc

2 - Hoe heb je de file /etc/default/grub geopend ?

De juiste manier is :
sudo gedit /etc/default/grub
En daarna de wijzigingen aanbrengen + opslaan.

Uit de hardware lijst die je stuurt zie ik dat het om een AKOYA THE TOUCH 10 (AKOYA E123xT) gaat.
Is mogelijk interessant voor vervolgvragen

Offline Misty

  • Lid
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #2 Gepost op: 2015/08/05, 14:26:49 »
Ubuntu 15.10, maar de LTE versie had hetzelfde probleem (Live-versie even geprobeerd).
de grub-file is op de correcte manier geopend en opgeslagen.

'k snap het zelf ook niet goed. Er zit niet echt exotische of zeer nieuwe/nog niet ondersteunde hardware in dacht ik...

Gaat idd over de AKOYA, oftewel het medion-laptopje van 'den Aldi'.


Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2015/08/05, 14:36:07 »
Installeer de aanvullende stuurprogramma's (drivers), zie 1.7 van onderstaande link :
   https://sites.google.com/site/computertip/directdoen#TOC-Controleer-of-alle-apparatuur-goed-werkt-en-installeer-eventueel-stuurprogramma-s-drivers-

PS
werk die hele lijst met 10 dingen maar eens af

Offline markba

  • Lid
    • http://markbaaijens.nl/
  • Steunpunt: Ja
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #4 Gepost op: 2015/08/05, 15:54:17 »
Lukraak wat dingen aanpassen (drivers of zo), lijkt me niet handig.
Of er precies achter te komen waar dat de machine hangt: open een terminal en type dan in:
dmesgSluit dan af.....

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #5 Gepost op: 2015/08/05, 16:52:27 »
Ubuntu 15.10, maar de LTE versie had hetzelfde probleem (Live-versie even geprobeerd).

Misty,  versie 15.10 bestaat niet is een test versie.

15.04 bestaat
14.10 bestaat is uit roulatie.

Indien het 14.10 is en de videokaart is Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series  dan lijkt het erg veel op dit beschreven geval :  Strange behavior of Ubuntu 14.10

De remedie was in dat geval : 
Citaat
Installed Ubuntu 14.04.1 LTS and everything is perfect.

De eerder door Misty uitgevoerde test met de liveCD van 14.04 is niet te vergelijken met een werkelijke installatie.
Het is misschien verstandig 14.04.2 te installeren op de harde schijf (eventueel naast de bestaande installatie), als test.
« Laatst bewerkt op: 2015/08/05, 20:04:17 door EZ-man »

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #6 Gepost op: 2015/08/05, 19:57:43 »
Misty,  versie 15.10 bestaat niet.
Echt wel, het is alleen een beta versie (of eigenlijk pre-beta).
De Xubuntu versie gebruik ik al een maand of 3 ......
Ontopic
Open een terminal en type daar:
sudo shutdown now en geef je wachtwoord.
Gaat hij nu wel uit?
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #7 Gepost op: 2015/08/05, 20:03:02 »
{offtopic}
>>  Detour Ahead <<

Ron, je hebt gelijk, maar waarom zou je een test-versie willen ?
De standaard is nog altijd 14.04.x

Offline Nero

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #8 Gepost op: 2015/08/05, 20:20:12 »
Ron, je hebt gelijk, maar waarom zou je een test-versie willen ?
Om te testen? :o 8-)

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #9 Gepost op: 2015/08/05, 22:26:03 »
Ron, je hebt gelijk, maar waarom zou je een test-versie willen ?
Er zijn mensen nodig, die fouten rapporteren ........
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline Misty

  • Lid
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #10 Gepost op: 2015/08/06, 18:37:48 »
Excuus, bedoelde uiteraard de 15.04 versie.



Indien het 14.10 is en de videokaart is Intel Corporation Atom Processor Z36xxx/Z37xxx Series  dan lijkt het erg veel op dit beschreven geval :  Strange behavior of Ubuntu 14.10

De remedie was in dat geval : 
Citaat
Installed Ubuntu 14.04.1 LTS and everything is perfect.

De eerder door Misty uitgevoerde test met de liveCD van 14.04 is niet te vergelijken met een werkelijke installatie.
Het is misschien verstandig 14.04.2 te installeren op de harde schijf (eventueel naast de bestaande installatie), als test.

Ik heb idd die videokaart (helaas...)
Herinstal zal dan iets voor dit weekend zijn. Ik zal feedback geven of het gelukt is.
Alvast bedankt aan alle replyers!

ps: even het lijstje van Pjotr afgewerkt, merci EZ man!

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Afsluit-probleem
« Reactie #11 Gepost op: 2015/08/06, 18:40:40 »
Graag gedaan Misty, ik hield je niet voor een tester en hoop dat die andere versie uitkomst biedt.  :)