Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: glxinfo  (gelezen 3192 keer)

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Gepost op: 2007/04/03, 17:11:17 »
Ik heb net GLX gedoe geinstalleerd van nvidia (heb nvidia riva tnt2(ik weet, antiek))
en nu geeft glxinfo dit aan... :s

# glxinfo
name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x5a 32 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #1 Gepost op: 2007/04/03, 19:19:13 »
kan iemand me hierbij helpen??

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #2 Gepost op: 2007/04/03, 19:24:33 »
Citaat van: dJnEvS
kan iemand me hierbij helpen??
tuurlijk. hoe heb je de drivers geinstalleerd? welke howto heb je gebruikt?

liefst deze howto: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia
zoek even uit of de legacy drivers nodig hebt (of niet) verder de restricted modules niet vergeten
te installeren.

ps je hebt de legacy drivers nodig.

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #3 Gepost op: 2007/04/03, 19:31:56 »
ik heb via adept (kubuntu) de enige nvidia drivers geinstalleerd die beschikbaar zijn.
Ik heb vanmiddag Kubuntu 6.10 gedownload en (clean) geinstalleerd.
Krijg alleen dit neit aan de praat.
De drivers waren eerst niet geinstalleerd
Toen was dit wel 'normaal'
Alleen was dat direct rendering no...
Dit wou ik dus 'even' fixen door de (correcte) drivers te installeeren
Ik had in ubuntu dapper ook andere drivers (oudere) nodig.. maar bij 6.10 staat deze er niet meer bij?

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #4 Gepost op: 2007/04/03, 19:34:14 »
gebruik bovenstaande howto: nvidia. je hebt de legacy drivers nodig.
die ondersteunt oudere kaarten.
: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #5 Gepost op: 2007/04/03, 19:36:15 »
Welke versie van Ubuntu heb je?
Heb je de restricted modules voor jouw kernel ook geïnstalleerd?
Kijk voor uitleg ook eens bij onderstaande site:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #6 Gepost op: 2007/04/03, 19:39:54 »
Citaat van: eendje
Welke versie van Ubuntu heb je?
Heb je de restricted modules voor jouw kernel ook geïnstalleerd?
Kijk voor uitleg ook eens bij onderstaande site:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia
lol item#3 ;)

Offline eendje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #7 Gepost op: 2007/04/03, 19:43:22 »
Citaat van: leoquant
Citaat van: eendje
Welke versie van Ubuntu heb je?
Heb je de restricted modules voor jouw kernel ook geïnstalleerd?
Kijk voor uitleg ook eens bij onderstaande site:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia
lol item#3 ;)
Tja dan moet je niet zo snel typen dat houd ik niet bij *puf puf* :P
Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd!
Ik blog dus ik besta!
__________________________________________________________
Een vraag? Heb je al eens gekeken op: http://wiki.ubuntu-nl.org/FAQ?

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #8 Gepost op: 2007/04/03, 19:59:11 »
Zeer bedankt voor de sneller reacties...

Ik heb de legacy drivers van packages.ubuntu.com gedownload & geinstalleerd.
xorg.conf de nv naar nvidia verandert
ik krijg nu wel het logo in het scherm bij het starten van X.

alleen nog wel fouten bij glxinfo:
# glxinfo
name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x23 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x24 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x25 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x26 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x27 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x28 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x29 24 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2a 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2b 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2c 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2d 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2e 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x2f 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x30 24 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x80 32 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Segmentation fault

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #9 Gepost op: 2007/04/03, 20:50:31 »
heel fijn, goed gedaan.
nu ligt het eraan wat je verwacht van je kaart. de legacy drivers zijn bijv. niet geschikt voor beryl.
( drieD desktop enzo) dan zal je een andere graf.kaart moeten aanschaffen.

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #10 Gepost op: 2007/04/03, 20:52:11 »
neh, das ook niet nodig, k wil alleen (weer) kunnen gamen.. ioquake, second life, vendetta etc...

alleen, die foutmelding is toch niet goed?? O.o

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #11 Gepost op: 2007/04/03, 20:57:48 »
Citaat van: dJnEvS
neh, das ook niet nodig, k wil alleen (weer) kunnen gamen.. ioquake, second life, vendetta etc...

alleen, die foutmelding is toch niet goed?? O.o
de legacy driver ondersteunt geen volledige direct rendering...helaas.
misschien moet voor behoorlijk 3d gamen een goedkope maar wel goede nvidia kaart aanschaffen.
probeer uit hoever je huidige kaart gaat.

ps. je drivers zijn nu  goed geinstalleerd.

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #12 Gepost op: 2007/04/03, 21:00:10 »
hmm. in dapper had ik deze fout meldingen niet, daarom vind ik het zo raar dat hij het nu wel geeft,
ik zal even wat games proberen en zal het laten weten hoe dat gaat. :)

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #13 Gepost op: 2007/04/03, 21:14:57 »
Helaas, het werkt niet

ik starte second life op via konsole. om fouten te vinden,
dit stukje kwam ik dus tegen:
2007-04-03T19:12:17Z INFO: main: Initializing window...
2007-04-03T19:12:17Z INFO: ll_try_gtk_init: Starting GTK Initialization.
2007-04-03T19:12:17Z INFO: ll_try_gtk_init: GTK Initialized.
2007-04-03T19:12:17Z INFO: ll_try_gtk_init: - Compiled against GTK version 2.4.14
2007-04-03T19:12:17Z INFO: ll_try_gtk_init: - Running against GTK version 2.10.6
2007-04-03T19:12:17Z INFO: createContext, fullscreen=0 size=800x600
2007-04-03T19:12:17Z INFO: createContext: Compiled against SDL 1.2.5
2007-04-03T19:12:17Z INFO: createContext:  Running against SDL 1.2.11
2007-04-03T19:12:17Z INFO: createContext: creating window 800x600x32
2007-04-03T19:12:17Z WARNING: createContext: window creation failure. SDL: Couldn't find matching GLX visual
stukje verder staat dit:
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 154
  Major opcode:  145
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 154
  Major opcode:  145
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #14 Gepost op: 2007/04/03, 21:45:12 »
second-life is dat de beta-fase al gepasseerd? had je dat al draaien?
lijkt me niet een erg flitsend drieD spel toch?

Citaat
Couldn't find matching GLX visual
dit is het probleem volgens mij....

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #15 Gepost op: 2007/04/03, 21:55:03 »
Mja, ik had op dapper sl ook draaiend..
en ja ik snap dat dat het probleem is, alleen..
hoe fix ik dat?
in xore.conf wordtie wel geladen
moet ik nog iets installeeren ofzo?

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #16 Gepost op: 2007/04/04, 08:33:31 »
bump....

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #17 Gepost op: 2007/04/04, 09:54:33 »
je zou je Xorg conf hier kunnen posten, maar we blijven zitten met de legacy drivers he....
en dat lijkt de enige oplossing om je X goed aan de praat te krijgen, immers de andere drivers
faalden.

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #18 Gepost op: 2007/04/04, 13:24:07 »
Ik ben op dit moment op school, ben rond 5 uur thuis, dan zal ik mijn xorg posten....

Ik ben kubuntu hier via vmware aan het installeeren.
alleen da ding zit vast tijdens "De spigelserver word nagelopen.." op 2%.. ><
is verders niet terzake in dit topic >< :P

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #19 Gepost op: 2007/04/04, 17:31:48 »
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "NVIDIA Corporation NV5M64 [RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro]"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:0:11:0"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Belinea10170"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "NVIDIA Corporation NV5M64 [RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro]"
Monitor "Belinea10170"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #20 Gepost op: 2007/04/04, 19:01:18 »
ik zie geen fouten.....dat is mooi. je krijgt het opstartscherm van nvidia, maar geen optimale
direct rendering.
doe eens
Citaat
glxgears
in de terminal. waarschijnlijk geeft die een ("fout")-melding.

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #21 Gepost op: 2007/04/04, 19:33:03 »
Ik heb alle drivers ge-uninstalleerd, in xorg nvidia weer op nv gezet.
kortom, alles ff gereset.
Alleen, nu wil ik in adept de drivers weer installeeren, alleen hij pakt em niet.
als ik bij "nvidia-glx-legacy" op Request Install klik, gebeurt er niks, kortom.. hij request em niet ?
Ik kan hem wel via de .deb installeeren die ik download van ubuntu packages site..
ga ik nu meteen (weer) even doen...


Trouwens, heb je mischien een IM app? msn icq aim whatever?
praat mss even wat makkelijker.
pm me maar met gegevens.
Als het gelukt is, post ik dat dan nog wel hier voor anderen die het nodig hebben.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxinfo
« Reactie #22 Gepost op: 2007/04/04, 19:36:55 »
Citaat van: dJnEvS
Ik heb alle drivers ge-uninstalleerd, in xorg nvidia weer op nv gezet.
kortom, alles ff gereset.
Alleen, nu wil ik in adept de drivers weer installeeren, alleen hij pakt em niet.
als ik bij "nvidia-glx-legacy" op Request Install klik, gebeurt er niks, kortom.. hij request em niet ?
Ik kan hem wel via de .deb installeeren die ik download van ubuntu packages site..
ga ik nu meteen (weer) even doen...


Trouwens, heb je mischien een IM app? msn icq aim whatever?
praat mss even wat makkelijker.
pm me maar met gegevens.
Als het gelukt is, post ik dat dan nog wel hier voor anderen die het nodig hebben.
ik denk dat ik alles (uit mijn beperkte) kast heb gehaald. het is niet anders.
de legacy deden het prima. alleen.........misschien iemand anders? ;)

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #23 Gepost op: 2007/04/04, 19:38:09 »
# glxgears
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual

dJnEvS

  • Gast
glxinfo
« Reactie #24 Gepost op: 2007/04/04, 19:51:44 »
kan ik niet dezelfde drivers gebruiken van dapper?
die "werkten" wel namelijk, alleen, op dapper ><