Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid  (gelezen 90 keer)

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid
« Gepost op: 2015/07/22, 19:28:26 »
Mijn geluid doet het niet. Niet in decibel-audio-player en ook niet van Youtube. Ik ben bezig geweest met het instellen van een statisch IP adress. Dat is niet gelukt. Kan dit ermee te maken hebben? Bij windows doet het geluid wel.
De https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting heb ik geprobeerd, maar daar word ik niet veel wijzer van.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2015/07/22, 19:30:21 »
Wat voor geluidskaart heb je?

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2015/07/22, 19:32:23 »
Uitkomst van aplay:
$ sudo aplay -l
[sudo] password for bart:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: 92HD73C1X5 Analog [92HD73C1X5 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Is dit van belang?

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2015/07/22, 19:35:32 »
Op de  soundtroubleshooting pagina (https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting) heb ik gekeken. En daar onderstaande commando gevonden.
$ lspci -v | grep -A7 -i "audio"
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
Subsystem: Dell Device 02a0
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 46
Memory at fc400000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: snd_hda_intel

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03) (prog-if 00 [Normal decode])
--
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV635 HDMI Audio [Radeon HD 3600 Series]
Subsystem: Dell Device 02a0
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 47
Memory at cfeec000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: snd_hda_intel

04:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #4 Gepost op: 2015/07/22, 19:44:51 »
Via deze site, https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure heb ik mijn audio op nieuw geinstalleerd. Na de opdracht pulseaudio -k deed hij het weer.