Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Opstart probleem ubuntu 12.04  (gelezen 113 keer)

Offline Pristine

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Opstart probleem ubuntu 12.04
« Gepost op: 2015/06/22, 15:53:10 »
Goedemiddag,ik heb een vervelend probleem met ubuntu 12.04,hij start vaak niet lekker door,en ik krijg dan een scherm te zien dat aangeeft dat er iets mis is met mijn grafische kaart en scherm(zie bijlages),ik moet dan zelf kiezen in welke grafische modus hij moet doorstarten,maar dat doet ie dus niet.en druk ik mn pc uit en start weer opnieuw op tot ik het normale inlog scherm te zien krijg,maar dit is zo slecht voor mn pc,wie heeft er een goede oplossing zodat ik deze melding niet meer krijg tijdens het opstarten,alvast bedankt voor het lezen en meedenken.

P.s., verder loopt ubuntu hierop hartstikke goed hoor!Het gaat om een packard bell,met amd 64 en nvidea kaart erin.

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Opstart probleem ubuntu 12.04
« Reactie #1 Gepost op: 2015/06/22, 16:41:23 »
Dag,
de juiste stuurprogramma's voor de videokaart ontbreken. Daar is een handleiding voor, maar zou je eerst een overzicht kunnen sturen met de gegevens van de hardware met behulp van het tooltje INXI?

inxi is niet standaard opgenomen in 12.04. De oplossing daar voor is : 

sudo apt-add-repository ppa:unit193/inxi
sudo apt-get update
sudo apt-get install inxi
Elke regel apart in de terminal invoeren (gevolgd door ENTER)

Daarna :
inxi -Fxz
Met de muis kan je de output selecteren en kopieren en plakken in het volgende bericht.
Als je die tekst hier plaatst, graag als code markeren  (zie het knopje met "#" in het bericht menu).

Offline Pristine

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Opstart probleem ubuntu 12.04
« Reactie #2 Gepost op: 2015/06/22, 16:54:32 »
System:    Host: Pristine-ISTART-6125-AIO Kernel: 3.2.0-85-generic-pae i686 (32 bit gcc: 4.6.3)
           Desktop: Unity 5.20.0 (Gtk 3.4.2-0ubuntu0.8)
           Distro: Ubuntu 12.04 precise
Machine:   System: PACKARD BELL BV product: ISTART 6125 AIO v: PB82108986
           Mobo: PACKARD BELL BV model: MCP61
           Bios: Phoenix v: 6.00 PG date: 01/04/2007
CPU:       Dual core AMD Athlon 64 X2 3800+ (-MCP-) cache: 1024 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 svm) bmips: 4018
           clock speeds: max: 2000 MHz 1: 1000 MHz 2: 1000 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA C61 [GeForce 6100 nForce 405] bus-ID: 00:0d.0
           Display Server: X.Org 1.11.3 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1440x900@51.0hz
           GLX Renderer: GeForce 6150 SE/PCI/SSE2/3DNOW!
           GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 173.14.39 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA MCP61 High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:05.0
           Card-2 Logitech driver: USB Audio usb-ID: 001-003
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: 1.0.24
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg]
           driver: ath5k bus-ID: 01:06.0
           IF: wlan0 state: down mac: <filter>
         rs:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: N/A gpu: 0.0:
           Fan  Card-2: Marvell 88E8039 PCI-E Fast Ethernet Controller
           driver: sky2 v: 1.30 port: ac00 bus-ID: 03:00.0
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 250.1GB (5.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST3250820AS size: 250.1GB temp: 40C
Partition: ID-1: / size: 228G used: 12G (6%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 1.88GB used: 0.01GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Senso Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 158 Uptime: 1:31 Memory: 883.8/1759.0MB
           Init: Upstart runlevel: 2 Gcc sys: 4.6.3
           Client: Shell (bash 4.2.251) inxi: 2.2.25
Pristine@Pristine-ISTART-6125-AIO:~$ inxi -Fxz
Hopelijk heb ik het zo goed gedaan,fijn dat er meegedacht wordt.

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Opstart probleem ubuntu 12.04
« Reactie #3 Gepost op: 2015/06/22, 17:14:39 »
Dit zijn de relevante gegevens
Distro: Ubuntu 12.04 precise   
Kernel: 3.2.0-85-generic-pae i686 (32 bit gcc: 4.6.3)

System: PACKARD BELL BV product: ISTART 6125 AIO v: PB82108986
Mobo:   PACKARD BELL BV model: MCP61

Memory:          1759.0MB
Memory used :     883.8MB

Graphics: 
  Card: NVIDIA C61 [GeForce 6100 nForce 405] bus-ID: 00:0d.0
  Display Server: X.Org 1.11.3 drivers: nvidia
                  (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)                  << --------    ??? !!!   -----------
  GLX Renderer: GeForce 6150 SE/PCI/SSE2/3DNOW!
  GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 173.14.39
  Direct Rendering: Yes

Op het eerste gezicht ziet dit er goed uit.
Onduidelijk is waarom de juiste instellingen soms weg zijn.

Ik kan dit zelf niet goed beoordelen, anderen moeten dit overnemen.
« Laatst bewerkt op: 2015/06/22, 17:17:14 door EZ-man »

Offline Joris Donders

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Opstart probleem ubuntu 12.04
« Reactie #4 Gepost op: 2015/06/22, 17:25:19 »
Topic wat opgeschoond. Van hier af on-topic maar weer.
Dank voor de medewerking.
Gubuntu 17.04 wegens verdwijnen Unity binnenkort

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: Opstart probleem ubuntu 12.04
« Reactie #5 Gepost op: 2015/06/22, 18:41:07 »
Een hier op lijkend verschijnsel heb ik ook een keer gehad.
De oplossing was toen, om juist de drivers te verwijderen.
Misschien een poging doen voor driver installeren, wanneer dit (nog) niet gedaan is, of ze juist verwijderen, wanneer ze geïnstalleerd zijn.
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.