Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 14.04 en 15.04 sluiten niet af  (gelezen 307 keer)

Offline frank58

  • Lid
Ubuntu 14.04 en 15.04 sluiten niet af
« Gepost op: 2015/05/28, 21:31:17 »
Op mijn net aangeschafte Medion Akoya E1232T met N2808 Celeron draait Ubuntu zonder problemen.
Alleen wil Ubuntu niet afsluiten. Het splashscherm blijft zichtbaar (met de balletjes) en vervolgens kan ik het notebook alleen uitzetten door de powerknop 5 seconden ingedrukt te houden.
Ik heb heel veel geprobeerd wat op diverse fora staat vermeld maar niets helpt.
De enige versie van Ubuntu die goed afsluit is 13.10. Maar die wordt helaas niet meer ondersteund.
WIe helpt?

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 14.04 en 15.04 sluiten niet af
« Reactie #1 Gepost op: 2015/05/28, 21:41:56 »
Is het nog een dualboot met win8? Indien geen win8 meer aanwezig is, probeer de BIOS-setting aan te passen van uefi naar legacy (soms worden ook andere bewoordingen gebruikt).

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 14.04 en 15.04 sluiten niet af
« Reactie #2 Gepost op: 2015/05/28, 21:52:43 »
@femke: bios update, goed plan. Dat heeft ook mijn voorkeur. Dit betekent wel dat win8 in een werkende toestand moet zijn (en jammer genoeg doet niet iedereen dat).

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 14.04 en 15.04 sluiten niet af
« Reactie #3 Gepost op: 2015/05/28, 22:54:41 »
1.  We zijn wel benieuwd wat voor jou de oplossing is geweest voor het afsluit-probleem.
2.  "no sound" kan verschillende redenen hebben, afhankelijk van de hardware.
       We gaan eerst een goede diagnose stellen en installeer daarvoor de tool INXI.

Open de terminal ( CTRL + ALT + T ) en type
sudo apt-get install inxi [enter]

Daarna :
inxi -F[enter]

Als je die tekst hier plaatst, graag als code markeren  (zie het knopje met "#" in het bericht menu).

Offline frank58

  • Lid
Re: Ubuntu 14.04 en 15.04 sluiten niet af
« Reactie #4 Gepost op: 2015/06/07, 21:45:14 »
Inmiddels sluit Lubuntu 15.04 wel af dmv acpi=off in grub toe te voegen.

Mint 17.1 werkt helemaal niet.
Mijn configuratie is overigens dual boot met 8.1.
Het blijft een vreemd fenomeen.