Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Fix bestanden openen vanuit Firefox in Kubuntu  (gelezen 489 keer)

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Fix bestanden openen vanuit Firefox in Kubuntu
« Gepost op: 2015/05/25, 17:11:37 »
Als je in Firefox een bestand hebt gedownload is het wel zo handig als je het meteen kan openen door erop te klikken of om de Downloadsmap te openen vanuit Firefox. Dit gaat in Ubuntu (voor zover ik me kan herinneren) en Windows vanzelf goed, maar helaas niet in Kubuntu.  Een eerste fix is om ervoor te zorgen dat bestanden worden geopend met /usr/bin/kde-open.


Die instelling heb ik nog steeds goed  staan en toch gaan de bestandsassociaties verkeerd. PDF's wil die openen met Krita en mappen met Audacious... erg logisch. http://www.ryananddebi.com/2014/09/29/linux-fixing-pdfs-opening-in-gimp-in-firefoxzotero/ Ja best wel logisch als je de inhoud kent van het bestand /usr/share/applications/mimeinfo.cache Daar staan inderdaad Krita en Audacious gedefinieerd als standaard voor respectievelijk application/pdf en inode/directory. Je kunt de regels in dit bestand aanpassen zodat Okular eerst wordt gekozen voor PDF en Dolphin voor bestanden. Helaas blijkt een fix in dit bestand maar tijdelijk.

Het uiteindelijk antwoord vond ik hier http://superuser.com/a/772510 Blijkbaar heeft Firefox een aantal mappen waar die zoekt voor MIME-type-associaties.  Bovenaan die lijst (eerste map waar Firefox zal zoeken) staat  ~/.local/share/applications/mimeapps.list Daar heb ik de volgende twee regels aan toegevoegd:
application/pdf=kde4-okularApplication_pdf.desktop
inode/directory=kde4-dolphin.desktop
Nu gaat het openen van deze types wel goed.
« Laatst bewerkt op: 2015/05/25, 17:21:12 door erik1984 »