Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ubuntu mac toch liever dualboot  (gelezen 221 keer)

Offline frankje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ubuntu mac toch liever dualboot
« Gepost op: 2015/05/05, 21:04:21 »
hallo, ik draai op mijn mac os x yosemity in virtualbox de nieuwste uitgave van ubuntu (vivid vervet). Helaas is deze virtualisatie super traag en loopt om de haverklap vast. Ik zou mijn Mac toch liever dualbooten met ubuntu, maar ubuntu kent bij het installeren het mac systeem niet. Ik heb een linkje gevolgd van de community, maar daardoor startte hij opeens helemaal niets meer op, wat heel moeilijk te herstellen was. Mijn vraag is dus ook: Is er een goede site met daarop info over hoe ik mac met ubuntu kan dualisten?Bij voorbaat dank, Frank
« Laatst bewerkt op: 2015/05/06, 09:52:55 door frankje »
Mac OS X  El Capitan  dualboot met Ubuntu 15.10

Offline frankje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ubuntu mac toch liever dualboot
« Reactie #1 Gepost op: 2015/05/06, 09:21:18 »
ok tot zover is het me gelukt: efi boot manager geïnstalleerd. ubuntu naast os x geïnstalleerd, alleen in ubuntu kan ik de bluetooth muis en keyboard niet aan de praat krijgen. Wie weet raad?


grtn, Frank
Mac OS X  El Capitan  dualboot met Ubuntu 15.10