Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op  (gelezen 1414 keer)

Offline a.bal

  • Lid
Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Gepost op: 2015/05/05, 13:01:29 »
Goedemiddag,
Daar ik na de upgraden naar Ubuntu 14.04.LTS ,niet verder kwam met opstarten heb ik op advies van diverse mensen  Ubuntu 14.04.LTS opnieuw geïnstalleerd vanaf een gedownloade installatie DVD.
Gegevens pc:
Merk : HP Pavilion slim line 2007,model s 3160 nl
Processor CPU 2140 @ 1,6 Ghz
RAM Geheugen 2 GB
32 bits
Geheugen 300 GB ,
Inmiddels geen windows meer op de pc.
Na aanzetten van de pc kom ik in het scherm waar het wachtwoord moet worden ingevuld,zodra dit gebeurt,gaat hij verder en komt dan in het paarse Ubuntu scherm met linksonder de mededeling Ubuntu 14.04.LTS,maar geen enkele mogelijkheid om verder iets te doen.
Dat is dus hetzelfde als na de upgrade.
Ook van de DVD lukt het opstarten niet
Is er iets aan de hand met de instellingen van de pc ?
Graag adviezen hoe te handelen.
Bij voorbaat dank voor de moeite.
m.vr.gr.
A.Bal

Offline Henkp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #1 Gepost op: 2015/05/05, 13:37:27 »
Gebruik je wel de 32Bit versie van Ubuntu 14.04 LTS, en niet de 64Bit. Daar de 64Bit niet zal werken op je computer.

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #2 Gepost op: 2015/05/05, 13:44:05 »
Gebruik je wel de 32Bit versie van Ubuntu 14.04 LTS, en niet de 64Bit. Daar de 64Bit niet zal werken op je computer.
Bedankt voor de reactie.
Ik heb de 32 bits versie gedownload en gebruikt,dus wat dat betreft zou hij het moeten doen ,maar helaas.

Offline Henkp

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #3 Gepost op: 2015/05/05, 14:12:55 »
Gebruik je wel de 32Bit versie van Ubuntu 14.04 LTS, en niet de 64Bit. Daar de 64Bit niet zal werken op je computer.
Bedankt voor de reactie.
Ik heb de 32 bits versie gedownload en gebruikt,dus wat dat betreft zou hij het moeten doen ,maar helaas.

Kan je het dan niet eens proberen met een USB-stick.

Offline pederoco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #4 Gepost op: 2015/05/05, 14:14:01 »
Download eens deze Ubuntu 14.04.1(directe download): http://old-releases.ubuntu.com/releases/14.04.0/ubuntu-14.04.1-desktop-i386.iso

Al denk ik dat Ubuntu iets te veel van het goede is.
mvg,  Peter
Desktop: xubuntu 16.04.3 / xubuntu-minimal 16.04.3
Laptop: xubuntu-minimal 18.04
"No windows in the house but somehow there's more light..."

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #5 Gepost op: 2015/05/05, 14:29:54 »
HP Pavilion slim line 2007,model s 3160 nl
Het gaat zo te zien om deze HP Pavilion s3160.nl-p - Slimline TV - Pentium E2140 1.6 GHz - 1 GB - 320 GB - LCD 19". Een pc waarin origineel 1 GB werkgeheugen zat bij aankoop, wordt meestal Xubuntu aangeraden. Probeer als je de pc opstart vanaf de Xubuntu dvd-r(w) zodra je het onderstaande scherm ziet, op de spatiebalk te drukken.



Nadat je de taal naar keuze hebt geselecteerd, en op de Entertoets hebt gedrukt. Het beste kun 'm later staan op de bovenste optie Ubuntu uitproberen zonder te installeren/Try Ubuntu without installing. Dan druk je op de functietoets F6, en selecteer nomodeset en druk je nogmaals op de Entertoets. Dan druk je op de Esc funtieknop en nogmaals op de Entertoets. Die bovenstaande info komt van deze hyperlink https://help.ubuntu.com/community/BootOptions

Als dat ook geen beeld geeft, zou je nog Xubuntu 12.04.4 kunnen proberen.
Hoofd PC september 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 14.04
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM
Test pc's AthlonXP 1700+ PC 1,5 GB RAM nVidia 7600GS en Dual P3 1000 MHz 1 GB RAM X1650Pro

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #6 Gepost op: 2015/05/05, 15:32:00 »
Goedemiddag
Bedankt voor de snelle reactie.
Ik ben weer aan het proberen met deze aanwijzingen.
De pc had inderdaad bij aankoop 1 GB geheugen ,maar dat heb ik later uitgebreid naar 2 GB
Ik heb eerder al een Ubuntu naast Vista gehad  en die draaide probleemloos.
Dat zal nog een 12 geweest zijn,dus ik neem aan dat deze 14 ook zal gaan.
Ik hou u op de hoogte

Offline pederoco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #7 Gepost op: 2015/05/05, 15:34:59 »
Neem dan de 14.04.1 versie uit mijn post omdat die de originele LTS kernel 3.13 heeft.
En die draait op wat oudere hardware beter.
mvg,  Peter
Desktop: xubuntu 16.04.3 / xubuntu-minimal 16.04.3
Laptop: xubuntu-minimal 18.04
"No windows in the house but somehow there's more light..."

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #8 Gepost op: 2015/05/05, 17:32:00 »
Helaas,de Xubuntu 14.04.1 krijg ik niet gedownload.
De volgende mededeling verschijnt:Ubuntu-14.04.1-desktop geen activeerbare bestandssystemen.
Dus is zo te zien ook geen optie.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #9 Gepost op: 2015/05/05, 19:34:03 »
A. Bal,

Het lijkt erop dat Unity niet wil opstarten eens ingelogd.....
Reden, een groot vraagteken.

Je kan deze resetten.
Eerst zal je moeten terugvallen op een terminnal:
Toetsen combinatie <Ctrl> <Alt> <F1>, inloggen met je gebruikersnaam en paswoord.
Dan dconf installeren:
sudo apt-get install dconf-tools

Dan kan je pas echt Unity gaan resetten met de volgende opdrachten.
dconf reset -f /org/compiz/
setsid unity
unity --reset-icons

Herstart ....
Bron: http://www.itworld.com/article/2698235/reset-the-unity-desktop-in-ubuntu-14-04.html
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #10 Gepost op: 2015/05/05, 20:33:07 »
BEDANKT VOOR DE TIP MAAR HELAAS DAT WERKT OOK NIET

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #11 Gepost op: 2015/05/05, 20:50:34 »
BEDANKT VOOR DE TIP MAAR HELAAS DAT WERKT OOK NIET
A. Bal

Als ik de link van Jolo volg, zie ik dat er een nVidia GeForce 7300 LE in zit.
Kan zijn dat deze niet echt wil met de standaard nouveau driver ...

Dus terug vallen naar de Terminal ....en installeer de nVidia-304 driver.
sudo apt-get install nvidia-304
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline FrSu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #12 Gepost op: 2015/05/05, 20:51:40 »
Start eerst eens op met de Live CD/DVD/USB (wat maar werkt voor jou) en kijk of het werkt en bekijk dan eerst met Gparted je partities eens. Plaats hier even een schermafdruk, dan kan er met je meegekeken worden.

Bedenk dat je eerst een back-up moet maken van je data, dat kan ook via de Live CD/DVD/USB naar een externe opslag.
Van Dos>Win 3.11>Win 95>Win 98>Win 2000>Win XP >Vista (Oeps, was foutje)>Win 7>Win 8>geheel gestopt met Win (behalve op de HP Touch)>Elementary Loki.

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #13 Gepost op: 2015/05/05, 21:57:43 »
Het wordt een beetje eentonig,maar installatie van de nvidia 304 helpt ook niet ,het enige wat gebeurt is dat het scherm 4 x beurtelings paars van Ubuntu en zwart wordt,en daarna voorgoed zwart blijft.
Toch bedankt voor het advies
Mvg
Arie

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #14 Gepost op: 2015/05/05, 22:00:03 »
Fr Su
Uw tip ga ik morgen proberen ,alvast bedankt

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #15 Gepost op: 2015/05/06, 06:45:36 »
Arie,

Tja, wat ik hier in draadje opmaak, is dat tot aan de login scherm goed gaat.
Daarna loopt het fout.
Mijn conclusie is een VGA driver en/of Unity probleem.

Uit de link van Jolo blijkt dat er een nVidia GeForce 7300 LE, de driver hiervoor is de nvidia-304.
Tenzij HP er een andere in heeft gestopt.
Val terug naar de terminal en zet de uitkomst op het forum van de volgende opdracht:
inix -F
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Peterbeter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #16 Gepost op: 2015/05/11, 13:44:59 »
Dat zal moeten zijn in de terminal:
inxi -F
Als u dit handige hulpmiddel ( inxi ) nog niet aan boord hebt dan hier instrukties om het te installeren:
https://code.google.com/p/inxi/wiki/Installation
¨ik respecteer u zoals ik ben¨
Herman Brood

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #17 Gepost op: 2015/05/11, 17:47:07 »
Peter,

Dank u voor het rechtzetten van mijn type-fout.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Peterbeter

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #18 Gepost op: 2015/05/11, 20:51:25 »
Graag gedaan Maurice2, overkomt mij ook vaak. De geest loopt kennelijk vooruit op het uitvoerend lijf....of zoiets.

Ben intussen wel benieuwd hoe onze topic-starter dit allemaal verwerkt; of althans de configuratie van zijn PC.
Ik vecht ook al enige tijd met NVidia drivers zoals u elder kunt lezen.
Dit probleem kan ook daarmee te maken hebben.
Of misschien doet zijn swap het niet, dan krijg je met oudere PC´s ook problemen.
Misschien dat een output van inxi wat meer duidelijkheid geeft.
En als het simpeler moet kan ook een terminalopdracht: lspci  al wat meer info opleveren.
¨ik respecteer u zoals ik ben¨
Herman Brood

Offline HarzG

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #19 Gepost op: 2015/05/12, 23:43:31 »
Citaat
inxi -G
Graphics:  Card: NVIDIA G72 [GeForce 7300 LE]
           X.Org: 1.15.1 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau) Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: GeForce 7300 LE/PCIe/SSE2 GLX Version: 2.1.2 NVIDIA 304.125
Hier werkt de 304.125-driver prima met de GeForce 7300 LE.
Maar ik gebruik dus geen Ubuntu (=3D) maar Xubuntu (=2D).
Xubuntu 16.04; siduction-15.1.0 Xfce

Offline a.bal

  • Lid
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #20 Gepost op: 2015/05/17, 11:56:05 »
Goedemiddag ,
Late reactie vanwege afwezigheid.
Iedereen bedankt voor de reactie's,maar ik heb het niet voor elkaar gekregen.
Ben voorlopig maar weer overgestapt op Vista,en ga te zijner tijd weer opnieuw proberen.

m.vr.gr.
Arie Bal

Offline RikRik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #21 Gepost op: 2015/05/17, 12:14:37 »
Citaat
Ben voorlopig maar weer overgestapt op Vista,en ga te zijner tijd weer opnieuw proberen.
Je zou weer terug kunnen gaan naar Ubuntu 12.04.5 LTS, deze versie draaide wel goed volgens jou.
Tot April 2017 kan je Ubuntu gebruiken.
De ondersteuning van Windows Vista loopt ook tot 11 april 2017.
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/lifecycle
https://wiki.ubuntu.com/Releases

Offline ArjenDouma

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #22 Gepost op: 2015/05/17, 17:03:45 »
Vista?

Dat kan nooit goed werken op deze oudere PC.

Ik zou nog wat USB sticks of DVD's uitproberen.
Xubuntu of Lubuntu 14.04, Mint 17, Elementary, OpenSUSE etc.
Of zoek eens wat op Distrowatch, valt genoeg te kiezen ook voor oudere PC.
Als het live goed werkt moet het na installatie zeker goed komen.

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #23 Gepost op: 2015/05/17, 17:24:30 »
Ja, het is een chaotisch topic. Een foutmelding die a.bal kreeg was:
Helaas,de Xubuntu 14.04.1 krijg ik niet gedownload. De volgende mededeling verschijnt:
   Ubuntu-14.04.1-desktop geen activeerbare bestandssystemen.

De melding  geen activeerbare bestandssystemen   wordt volgens mijn zoekopdrachten veroorzaakt op een Apple systeem. Hoe zit dat, kan er geen andere iso worden gedownload, lijkt me sterk!

Ik mis kortom een duidelijke context.
« Laatst bewerkt op: 2015/05/17, 17:27:23 door EZ-man »

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nieuwe installatie Ubuntu 14.04.LTS start niet op
« Reactie #24 Gepost op: 2015/05/17, 21:03:24 »
Probeer eens met de nvidia 173 driver.
Dat had ik ook met het kiezen van de verkeerde video driver.