Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af  (gelezen 463 keer)

Offline fagus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hallo
Ik sukkel al maanden met het probleem dat videobestanden niet of veel te snel en met horten en stoten afspelen, in gelijk welke mediaplayer. Geluid is er niet bij.

Video streamen geeft hetzelfde probleem

Audiobestanden spelen niet af.

Ik heb al honderden threads doorploetert, en het probleem vind ik af te toe trug. Maar geen oplossing ...

Kan iemand me helpen?

Fagus

Offline TopGear

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #1 Gepost op: 2015/05/02, 15:53:40 »
Welk besturingssysteem gebruik je? Ubuntu 14.04.2?

Als ik weet welke versie het is verplaats ik 'm wel. Eerst naar S&C en dan weer naar Andere Distro's is een beetje veel gedoe en vervuilt het forum zo.

Offline fagus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #2 Gepost op: 2015/05/02, 15:57:32 »
14.04 LTS
Dank!

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #3 Gepost op: 2015/05/02, 17:19:59 »
Het slecht verlopen van de video's heeft vaak met verkeerde of niet volledige grafische drivers te maken.

Geen geluid kan een andere oorzaak hebben.
Kan je wel een uitvoer kiezen bij je geluidsinstellingen?
Misschien staat het verkeerde apparaat geselecteerd.

Meer info over de hardware zou wel handig zijn.
Dit kan makkelijk en overzichtelijk in de terminal met "inxi". Echter is "inxi" bij Ubuntu niet standaard geïnstalleerd.
Deze heb je eerst te installeren:
sudo apt-get install inxiDan kan je "inxi" gebruiken.
inxi -FxzDe uitkomst kan je hier posten.

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #4 Gepost op: 2015/05/02, 18:38:56 »
https://sites.google.com/site/computertip/
site helemaal doorlezen en bijv codecs installeren.

Verder geef je ongeveer 0 info, dus wat heb je zelf getest!!!
Wat voor systeem heb je, dus je hardware.

Geluid, heb je helemaal geen?
Codecs geinstalleerd, dit is hetzelfde als bij windows.
Videokaart driver geinstalleerd?

Offline fagus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #5 Gepost op: 2015/05/03, 20:34:49 »
Dag Erik, dag jan11000

Veel dank voor de reacties. Als bijlage het resultaat van inxi. Hopelijk ben je hier iets mee ...

Groet

Fagus

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #6 Gepost op: 2015/05/03, 20:46:26 »
Installeer eens het niet-vrije gesloten stuurprogramma (fglrx) voor je grafische kaart?

Klik op het grijze Ubuntulogo (Snelzoeker), bovenin de uitklapbare zijbalk. Zoekterm: software
Klik op Software & Updates - tabblad Extra stuurprogramma's.

Het zoeken naar beschikbare extra stuurprogramma's begint dan vanzelf. Herstart je computer na installatie van het stuurprogje.

Verder zou ik mediaspeler VLC eens proberen (voor zover nog niet gedaan):
sudo apt-get install vlc

Offline fagus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #7 Gepost op: 2015/05/04, 10:36:21 »
Ik heb fgrlx geïnstalleerd via de terminal want via extra stuurprogramma's ging het niet. Maar ik kon na herstarten enkel nog inloggen in LXDE-omgeving.  Maar het probleem bleef, dus heb ik fgrlx terug verwijderd ...

Ik denk dat het probleem is: mp4 en mp3 bestanden spelen helemaal niet af. Flv-bestanden veel te snel online of met SM-player, en niet in VLC.

Misschien is dat nog nuttige info ...

fagus

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #8 Gepost op: 2015/05/04, 11:35:09 »
Er is op AskUbuntu  iets te vinden over SMPlayer. In het commentaar is te lezen :
Citaat
Had some problem, kind of solved it by changing the video-output in the mplayer config
   from      vo=xv
   to           vo=gl – 

Dat betekent dat je de config file moet aanpassen.
Dergelijke files zijn meestal te vinden in de verborgen mappen  .config   of   .local/share


Offline fagus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: video 's spelen te snel af en zonder geluid - audio speelt niet af
« Reactie #10 Gepost op: 2015/05/05, 15:36:51 »
Pjotr
Ik heb er een hopeloze knoeiboel van gemaakt en zo ongeveer alles om zeep geholpen. Ik was toch al lang van plan om Lubuntu te installeren omdat ik een tamelijk oud pc heb.  dus ben ik overgestapt van Ubuntu naar Lubuntu. Alles werkt weer perfect.  Lubuntu vond mijn draadloze kaart niet, maar dat heb ik snel kunnen oplossen dankzij naar ik begrijp jouw fantastische websites.
Merci!
fagus