Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [enigmail] stoppen met gnupg  (gelezen 84 keer)

[enigmail] stoppen met gnupg
« Gepost op: 2015/04/08, 14:30:03 »
Hallo. Na enkele jaren gebruik te maken van gnupg om mijn emails versleuteld te verzenden en ontvangen ben ik nu van plan om ermee te stoppen. Er is namelijk nooit een versleutelde email verzonden of ontvangen geweest. Nu heb ik schrik dat ik het wachtwoord ineens zou kwijt geraken. Daarom heb ik deze beslissing genomen.

Ik gebruikte een plugin voor thunderbird: enigmail. Nu heeft deze de sleutels geupload naar alle standaard servers:
keys.gnupg.net, pgp.mit.edu, pool.sks-keyservers.net
Ik heb mijn sleutel ingetrokken en vervolgens terug opnieuw geupload naar keys.gnupg.net, pgp.mit.edu, pool.sks-keyservers.net zodat deze op de server ook is ingestokken. Nu staat deze in schuine tekst weergegeven. Dus het lijkt goed gelukt te zijn om alles in te trekken.

Maar nu mijn vraag: Hoelang blijven die ingestokken sleutels op deze servers staan?! Ik wil niet dat mijn email nog langer zichtbaar is op die server, al was het maar om spam tegen te gaan. Blijven die voorgoed op de server staan? Ik hoop van niet...