Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: conversie MSAccess naar LibreOffice Base  (gelezen 276 keer)

Offline Pietje

  • Lid
conversie MSAccess naar LibreOffice Base
« Gepost op: 2015/03/29, 16:32:52 »
Al jaren probeer ik af en toe of ik mijn administratie in Access kan overzetten naar Base: als dat lukt kan Windows er helemaal af. Maar het is nog niet gelukt. Dus toch maar wat hulp inschakelen...

In Windows kan ik de Access-database wel openen in OO Base, die conversie gaat best goed. Querys komen niet goed mee, maar de tabellen staan er keurig in. Ik kan deze database opslaan als .odb. Maar als ik vanuit Ubuntu 14 deze database wil openen (LibreOffice 4.2) krijg ik de melding dat:
de verbinding met gegevensbron niet tot stand kon worden gebracht. Er werd geen SDBC-stuurprogramma gevonden voor de url "/... en dan de naam van de MS-database.mdb (??)..".

Java runtime staat aan, dat had ik al ergens gevonden.

Heeft iemand een idee hoe dit aangepakt moet worden?

Dank vast,
Peter