Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: xp win7 weghalen  (gelezen 108 keer)

Offline samurai1

  • Lid
xp win7 weghalen
« Gepost op: 2015/03/08, 21:30:40 »
l.s.
Heb een pc hd waarop eerst xp is gezet en daarna ubuntu 12.04, nu wil ik xp weghalen en de hele hd aan ub toewijzen, hoe doe ik dat? Weet niet zoveel over de commando line. OP een andere pc  hd heb ik win7 staan en daarna ub opgezet, wil op deze win7 kleiner maken en meer ruimte toekennen aan ub. Heb op beide gparted zitten.
bvd samurai

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: xp win7 weghalen
« Reactie #1 Gepost op: 2015/03/08, 21:33:04 »
GParted gebruik je het beste vanuit de live-sessie van de DVD.

In GParted kun je simpelweg de Windows XP-partitie formatteren als opslagpartitie. Daarna opstarten vanaf de harde schijf en even Grub bijwerken met de opdracht "sudo update-grub". Dat is alles.  :)

De Windows 7-computer is nog makkelijker aan te pakken: verklein de W7-partitie aan de rechterkant, en voeg de vrijgekomen ruimte toe aan de Linuxpartitie aan de linkerkant.
« Laatst bewerkt op: 2015/03/08, 21:35:25 door Pjotr »