Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: slecht geluid bij Xubuntu  (gelezen 234 keer)

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
slecht geluid bij Xubuntu
« Gepost op: 2015/02/25, 16:41:08 »
Hallo Forum,

Op mijn desktop hoor ik slecht geluid, veel storingen bij het afspelen van youtube muziek.

Via "ijzerwaren" zie ik dat in mijn desktop de audio gegevens:

id:
multimedia
description: Audio device
product: 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
vendor: Intel Corporation
physical id:
1b
bus info:
pci@0000:00:1b.0
version: 02
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
configuration:
driver = snd_hda_intel
latency = 0
resources:
irq : 44
memory : f0520000-f0523fff

Hoe kan ik dit verbeteren?
Spidey-Westland

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: slecht geluid bij Xubuntu
« Reactie #1 Gepost op: 2015/02/25, 17:20:39 »
Maar dit is een overzicht van de geluidskaart (en drivers) ....

Test:
   muziek van de harde schijf afspelen. Is dit wel goed?

Storingen van muziek op internet, dan denk ik eerder aan de verbinding / snelheid.

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: slecht geluid bij Xubuntu
« Reactie #2 Gepost op: 2015/02/25, 17:34:09 »
EZ-man,

Helaas bij afspelen "Pink Floyd" The Division Bell dezelfde geluidklachten.
Waarschijnlijk is dan de "externe"geluidsbox unit aan het haperen.

SPW
Spidey-Westland

Offline Spidey-Westland

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: slecht geluid bij Xubuntu
« Reactie #3 Gepost op: 2015/02/26, 17:26:52 »
Probleem is opgelost.

Een kabeltje tussen de pc en de speakers was slecht. Heb dit verbeter. Geluid is nu weer goed.
Spidey-Westland