Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen beeld op laptop!  (gelezen 402 keer)

Offline Jantje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld op laptop!
« Gepost op: 2015/01/30, 17:48:55 »
Hallo..beste mensen ik heb Ubuntu Gnome 32 bits geinstalleerd op mijn laptop (2d) een Amilo XI 2550 32 bits,alles ging prima totdat ik de update`s installeerde en opnieuw opstartte! geen beeld meer op laptop scherm,wel op externe scherm toen ik die aan sloot,instelling van beeldscherm op mijn laptop stond gewoon op laptop scherm,wat doe ik niet goed?!
Mvg Jan

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen beeld op laptop!
« Reactie #1 Gepost op: 2015/01/30, 18:01:01 »
Jan, voor onze informatie zou het handig zijn als je het onderstaande commando in de terminal geeft en de output hier plaatst.
inxi -v 5

Nu je probleem:
.....  geen beeld meer op laptop scherm,wel op externe scherm toen ik die aan sloot ....
Heb je getest of het aan de hardware ligt?   Controle: Start computer op met Ubuntu LiveCD. Meld resultaat hier

Offline daniel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen beeld op laptop!
« Reactie #2 Gepost op: 2015/01/30, 19:09:31 »
Kun je niet in een log bestand zien wat voor nieuwe updates die verricht heeft of welke conflict die heeft via:

/var/log/syslog


Offline Jantje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen beeld op laptop!
« Reactie #3 Gepost op: 2015/01/31, 02:41:21 »
dj@dj-AMILO-Xi-2550:~$ inxi -v 5
System:    Host: dj-AMILO-Xi-2550 Kernel: 3.13.0-44-generic i686 (32 bit, gcc: 4.8.2)
           Desktop: Gnome 3.10.4 Distro: Ubuntu 14.04 trusty
Machine:   System: FUJITSU SIEMENS (portable) product: AMILO Xi 2550
           Mobo: FUJITSU SIEMENS model: F44 version: 00030D005503B80D Bios: Phoenix version: 1.11C date: 03/05/2008
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo CPU T8100 (-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx) bmips: 8378.82
           Clock Speeds: 1: 2100.00 MHz 2: 800.00 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV630/M76 [Mobility Radeon HD 2600 XT/2700] bus-ID: 01:00.0
           X.Org: 1.15.1 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD RV630 GLX Version: 3.0 Mesa 10.1.3 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1: Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV630 HDMI Audio [Radeon HD 2600 Series]
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-44-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 ver: 2.3LK-NAPI port: 4000 bus-ID: 06:00.0
           IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 00:03:0d:81:83:ee
           Card-2: Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection
           driver: iwl4965 ver: in-tree: bus-ID: 05:00.0
           IF: wlan0 state: down mac: 00:1d:e0:8f:95:0f
Drives:    HDD Total Size: 750.2GB (0.5% used) 1: id: /dev/sda model: ST95005620AS size: 500.1GB
           2: id: /dev/sdb model: WDC_WD2500BEVS size: 250.1GB
           Optical: /dev/sr0 model: N/A rev: N/A dev-links: cdrom
Partition: ID: / size: 456G used: 3.6G (1%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           label: N/A uuid: 7db2349c-43a9-4168-90c7-2623f9917ab7
           ID: swap-1 size: 3.22GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
           label: N/A uuid: 8556135b-e23b-4d98-98a0-321d94079736
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 58.0C mobo: N/A gpu: 63.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 157 Uptime: 25 min Memory: 772.5/3028.7MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.2
           Client: Shell (bash 4.3.11) inxi: 1.9.17
dj@dj-AMILO-Xi-2550:~$
Hallo Ez-Man ik hoop dat ik dit goed heb gedaan? iedereen bedankt voor het reageren!

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen beeld op laptop!
« Reactie #4 Gepost op: 2015/01/31, 07:25:20 »
Jan, dank je voor de output.

Nu de belangrijkste vraag + test: is het gelukt de laptop met een liveCD op te starten en heb je dan wel beeld op de laptop ? Op die manier kunnen we hardware problemen uitsluiten. Daarna is de vraag van Daniel interessant.

Samenvatting :
Card:                Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV630/M76 [Mobility Radeon HD 2600 XT/2700] bus-ID: 01:00.0
X.Org:            1.15.1 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution:     1920x1080@60.0hz    - VRAAG :  EXTERNE MONITOR of LAPTOP ?


Specs  laptop op internet :   
Schermdiagonaal     17"
Resolutie                1920x1200 (WUXGA)

http://tweakers.net/pricewatch/221042/fujitsu-siemens-amilo-xi-2550/specificaties/
http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-Siemens-Amilo-Xi2550.7729.0.html

Offline Jantje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen beeld op laptop!
« Reactie #5 Gepost op: 2015/02/02, 09:52:25 »
Hallo Ez-man ik heb wel beeld op laptop bij installatie erg duidelijk beeld! maar na de update`s en het opnieuw opstarten heb ik weer geen beeld op mijn laptop echter wel op extern scherm,heb weer geprobeerd met F10 om van scherm te wisselen,maar dat lukt ook niet
Ps: Ik heb het nu over Ubuntu 12.04 Lts 32 bits,deze heb ik er inmiddels opgezet! ivm werking van bluetooth speaker,die zou wel kunnen werken in deze versie! volgens forums van Ubuntu..want op mijn andere laptop met linux mint 17.1 werkt het niet! dus vandaar!
Mvg  Jan

Offline EZ-man

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen beeld op laptop!
« Reactie #6 Gepost op: 2015/02/02, 12:11:53 »
geen HW probleem, da's mooi.

De procedure voor de installatie van ATI drivers staat beschreven in de wiki :
      https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver  ( engels  )

Je kan ook kijken op de site van Pjotr :
      https://sites.google.com/site/computertip/directdoen#TOC-Voorkeursvolgorde-stuurprogrammaversies-videokaart    (NL)