Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ubuntu-restricted-extras - blijft hangen bij installatie Ubuntu- herinstalleren?  (gelezen 505 keer)

Offline Ronaldus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Zijn er meer die bij de installatie van Ubuntu 14.04 struikelen over de installatie van de ubuntu-restricted-extras? Scherm blijft hangen en ik kan alleen maar kiezen voor geforceerd afsluiten.

Twijfel of alles hiervan (de restricted extra's) nu wel goed geïnstalleerd is. Hij blijft kennelijk hangen op de ttf-mscorefonts (krijg na ettelijke minuten hiervan het bericht dat daar iets niet goed gegaan is).

Hoe kun je de restricted-extras dan installeren? Moet ik eerst het wel geïnstalleerde stukje weer verwijderen (via Synaptic of via Software installatie)????
(Of gewoon via de terminal e.e.a. nog een keer proberen via 'sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras')

(Bij Xubuntu heb ik dit probleem nog nooit gehad en bij Linux Mint zijn de restricted-extras niet nodig.)

PS.: Het gaat mij nog niet eens om de lettertypes - die heb ik al in de aangemaakte map '.fonts' geplakt.
« Laatst bewerkt op: 2014/11/04, 17:18:49 door Ronaldus »
6 pc's in 'actieve dienst'. Daarop draaiend:
** Ubuntu MATE 18.04 (gezins pc/hoofd pc) ** W10 (thuiswerk-pc) ** Xubuntu 18.04 (laptop 1)  ** Mint MATE 19.3 (laptop 2) ** Mint XFCE 19.3 (laptop 3) ** W10 (laptop 4) **
Voor veel 'tips & tricks', zie: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html

Offline JvH

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Bij het installeren van de restricted extra's krijg je op een gegeven moment ook een venster waarin je een gebruikersovereenkomst moet accepteren. Het wil nog al eens gebeuren dat dit venster op de achtergrond blijft staan, waardoor het lijkt of de installatie is vastgelopen. Misschien is dat bij jou ook het geval?

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Hallo, bedoel je dat je aan het begin van de installatie aanvinkt dat er ook gesloten codecs gedownload moeten worden? Dat gaat bij mij al sinds een aantal versies mis en doe dat daarom na installatie. Helpt dat wellicht?

Offline Ronaldus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ik krijg, als ik het via het software centrum probeer, geen enkele mogelijkheid om het vinkje te zetten dat ik de EULA van Microsoft accepteer (t.b.v. de ttf-mscorefonts). Als je het vinkje niet zet resulteert dat uiteindelijk in een vastloper.

Ik bedoelde trouwens niet het vinkje gelijk aan het begin van de installatie! Wat ik bedoel is als je op de grafische wijze na de installatie zoekt naar de Ubuntu resctricted extras. Hiermee haal je Flash, Java, MS lettertypes en mp3 codecs e.d. binnen. Het vinkje aan het begin heeft bij mij overigens nooit tot problemen geleid>ik maak met de live versie eerst verbinding met internet en klik dan op installeren. Ik vink ook aan dat hij gelijk de updates moet binnenhalen.

Heb het later via de terminal geprobeerd en dat ging gelukkig wel goed.

(Dit betrof de 32 bit versie. Deze haal ik er weer af en ga het binnenkort ook nog eens met de 64 bit versie proberen. Verwacht hier via de terminal geen problemen meer mee, maar het had ook via het softwarecentrum moeten gaan - ik heb me rot gezocht, waarom bij de installatie van de restricted extras de boel uiteindelijk vastliep)
« Laatst bewerkt op: 2014/11/05, 16:31:07 door Ronaldus »
6 pc's in 'actieve dienst'. Daarop draaiend:
** Ubuntu MATE 18.04 (gezins pc/hoofd pc) ** W10 (thuiswerk-pc) ** Xubuntu 18.04 (laptop 1)  ** Mint MATE 19.3 (laptop 2) ** Mint XFCE 19.3 (laptop 3) ** W10 (laptop 4) **
Voor veel 'tips & tricks', zie: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html