Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.  (gelezen 344 keer)

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.
« Gepost op: 2014/10/21, 21:54:52 »
Heb zojuist Mint 17 XFCE (64 bits) geinstalleerd op een Medion P9614. (all in one pc)

Mint staat op een SSD (sdb1).
Er is ook een 1 GB HD (sda) voor alleen maar documenten, foto's, etc.

Als ik de pc gewoon opstart, krijg ik
BusyBox v1.21.1 (Ubuntu 1:1.21.0-1ubuntu1) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

(initramfs) - 

De enige manier om Mint goed op te starten is in GRUB te kiezen voor:  Previous Linux versions (derde optie) -> Linux Mint 17 Xfce 64-bit, 3.13.0-24-generic (/dev/sdb1)
Maar dat moet ik dus iedere keer handmatig doen.   :(

Hoe kan ik dit oplossen?

« Laatst bewerkt op: 2014/10/21, 21:56:58 door henkoegema »
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline Joris Donders

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.
« Reactie #1 Gepost op: 2014/10/21, 22:05:27 »
Je zou in Synaptic de kernels kunnen verwijderen die die fout genereren en dus je 3e optie (in de previous Linux versions) de kernel
3.13.0-24-generic (/dev/sdb1) dan nemen als je hoofdkernel om op te starten.
Uiteraard kan je dan afwachten of een nieuwe kernelversie soelaas brengt. (Die niveau's aanvinken in de updates ; level 4 en 5 toelaten)
Gubuntu 17.04 wegens verdwijnen Unity binnenkort

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.
« Reactie #2 Gepost op: 2014/10/21, 22:13:10 »
Je zou in Synaptic de kernels kunnen verwijderen die die fout genereren en dus je 3e optie (in de previous Linux versions) de kernel
3.13.0-24-generic (/dev/sdb1) dan nemen als je hoofdkernel om op te starten.
............................................

Hoe doe ik dat?  (nadat ik Synaptic Package Manager heb opgestart)
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.
« Reactie #3 Gepost op: 2014/10/21, 22:52:24 »
De kernel die het niet doet is: 3.13.0-24-generic.efi.signed   (staat wel in grub, maar zie ik niet in Synaptic)

De kernel die het wel doet is 3.13.9-24-generic (staat wel in grub, en wel in Synaptic). Die kan ik dus niet weghalen (neem ik aan)
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.
« Reactie #4 Gepost op: 2014/10/21, 23:26:05 »
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Linux Mint 17 XFCE (grub2 ?) probleem.
« Reactie #5 Gepost op: 2014/10/21, 23:50:46 »
Toch nog een opmerking:

In de link   http://askubuntu.com/questions/216398/set-older-kernel-as-default-grub-entry staat:
GRUB_DEFAULT="2>x" (make sure to include the quotations)

Ik heb het (per ongeluk) zonder "quotations" (aanhalingstekens) gedaan, en toch werkt het WEL.   :)
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: Ubuntu 18.04.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino